Ferie med børn: 4 gode råd til at rejse med børn

Skal du ud at rejse med børn? Så er det vigtigt, at du er opmærksom på, at ferien bliver noget helt andet, end dengang hvor der ikke var børn med. Det betyder ikke, at ferien ikke bliver hyggelig, god og sjov, men blot at du skal være opmærksom på, hvordan du får det til at fungere for både dig og dine børn. Her er nogle tips til at sikre, at alle i familien får en god oplevelse.

#1: Lad børnene være med til at planlægge ferien

Sørg for at inddrage dine børn i planlægningsprocessen. På den måde vil de føle, at de er en del af ferien og ikke bare er med på turen. Du kan spørge dem, hvor de gerne vil gå, hvad de gerne vil gøre og se, og giv dem et budget at arbejde med. Det får dem samtidig til at føle, at ferien ikke er blevet trukket ned over hovedet på dem, men at de også har været medarrangører.

Samtidig kan det være, at der opstår nogle andre idéer, end du måske selv havde fået, hvis du selve planlagde hele rejsen på egen hånd. Og det kan give en mere interessant og behagelig ferie med børn. Inddrag dine børn i aktiviteterne i stedet for at sætte dem foran tv’et eller en tablet, imens du planlægger ferien med børn selv.

#2: Vær fleksibel med dine planer

Uanset hvor godt du planlægger, vil der altid være nogle hikke undervejs. Vær forberedt på, at tingene kan ændre sig og følge med strømmen. Det er især vigtigt, når du rejser med børn, da de kan være uforudsigelige. Hvis dine planer ændres, skal du ikke bekymre dig, men bare nyde det nye eventyr, der opstår mere spontant.

Herudover giver det dig mulighed for at komme tættere på dine børn og forstå dem bedre. Sørg for at have det sjovt og nyde jeres fælles ferie med børn i stedet for at få stress over, at planlægningen ikke ender med at blive ført ud i livet. Det er jo trods alt det, det hele handler om.

#3: Sørg for at pakke let

Dette er en god regel for alle typer rejser, men den er især vigtig, når du rejser med børn. Du har hænderne fulde nok uden at skulle slæbe rundt på en masse unødvendig bagage. Pak kun det, du har brug for, og lad resten blive hjemme. Du kan med fordel medbringe et mini glattejern eller et rejse-glattejern, da det fylder mindre.

Herudover er det også dig, der har ansvaret for at pakke for dine børn. Sørg for, at de også pakker let, så der ikke kommer mere med end højst nødvendigt. Det vil gøre ferie med børn meget nemmere for alle parter, og samtidig vil det gøre det muligt at tage nogle ting med hjem, når deres kufferter ikke på forhånd er fyldt op.

Hvis du pakker let, bliver det også lettere at komme rundt, når du er på ferie med børn. Du behøver ikke at bekymre dig om at slæbe rundt på en masse tunge tasker, og du kan lettere bevæge dig rundt. Det er især vigtigt, hvis du skal gå meget eller tage offentlig transport.

#4: Alle skal have mulighed for at slappe af

Når du er på ferie med børn, er det let at ville fylde hvert eneste minut med aktiviteter. Men det er ikke altid muligt, ligesom det heller ikke er det, der er mest hensigtsmæssigt, når du rejser med børn. Sørg for at planlægge lidt tid til at slappe af på rejsen, så alle kan komme ned i gear og genoplade sig selv. Det er især vigtigt for børn, som let kan blive overvældet, hvis der er for mange aktiviteter.

Derfor er det er en god idé at have lidt tid til at slappe af hver dag, selv om det kun er en time eller to. I denne tid kan alle gøre de ting, de selv gerne vil og dermed slappe af på deres egen måde. Det kan betyde at læse en bog, tage en lur, tage en svømmetur eller bare læne sig tilbage og nyde udsigten.

Hvornår er det bedste at rejse på ferie med børn?

Det kan være en stor fordel at rejse på ferie med børn uden for sæsonen. Det bertyder, at priserne ofte er laveret, samt at temperaturen er mere behagelig, end den ville være i højsæsonen. Den lavere temperatur gør, at det bliver nemmere at tage på ferie med børn, da for høj varme ofte kan være en hæmsko.

Hvis du rejser på ferie med børn, som er i skolealderen, kan der dog være fordele i at rejse i skoleferien, da skolernes ferie betyder, at der er mange andre, som rejser på ferie med børn. Derfor er der også flere hoteller, som har forskellige aktiviteter i disse perioder, der er målrettet familier, som er på ferie med børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Gå til artiklen

Hvornår har børn feber? Sådan finder du ud af det

Feber er en almindelig tilstand hos børn og er ofte et tegn på, at kroppen bekæmper en infektion eller sygdom. Som forælder kan det være en udfordrende oplevelse at håndtere ens barns feber, og man kan stå over for mange spørgsmål og bekymringer. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvornår børn har feber, og hvad du som forælder kan gøre for at hjælpe dit barn med at komme sig hurtigt. Vi vil også undersøge, hvornår det er nødvendigt at kontakte en læge eller sundhedsplejerske, og hvordan du kan forebygge feber hos børn.
Gå til artiklen
Gå til artiklen

Børnecykel: Sådan vælger du den rigtige cykel til dit barn

Er dit barn vokset fra sin nuværende cykel, eller skal han eller hun bare i gang med at prøve kræfter med at holde balancen? Så er det på tide med en ny børnecykel. Det er vigtigt, at du cælger en cykel, som passer til barnets størrelse, men der er også andre ting, du bør være opmærksom på, når du skal ud at investere i en børnecykel.
Gå til artiklen