Børnecykel: Sådan vælger du den rigtige cykel til dit barn

Er dit barn vokset fra sin nuværende cykel, eller skal han eller hun bare i gang med at prøve kræfter med at holde balancen? Så er det på tide med en ny børnecykel. Det er vigtigt, at du cælger en cykel, som passer til barnets størrelse, men der er også andre ting, du bør være opmærksom på, når du skal ud at investere i en børnecykel.

Herunder finder du en artikel, som guider dig igennem alle de spørgsmål, du måtte have, når du skal investere i en ny cykel til dit barn. Du kan finde et stort udvalg af cykler til dit barn hos Bikeland. Her har du også mulighed for at sortere, så du får vist de børnecykler, som matcher dit barns specifikke anatomi.

Sådan vælger du den riugtige børnecykel

Du skal være opmærksom på, at nedenstående guide ikke er en facitliste. Den er derimod en vejledende guide, som du kan læne sig op ad, når du skal investere i en ny cykel til dit barn. Der findes mange forskellige modeller på markedet, og det er derfor en god idé at sætte dig grundigt ind i de mange forskellige aspekter, som du bør være opmærksom på.

Selvom to børn har den samme højde eller alder, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at de skal have den same størrelse cykel. Der er nemlig også andre faktorer, som spiller ind – eksempelvis overkroppens bygning, skridtstørrelse og sadelhøjde. Det gør sig gældende såvel som for børn som for voksne.

Hvor stor skal en børnecykel være?

Når du skal finde ud af, hvor stor cyklen skal være, er det en god idé at starte med at måle indersiden af barnets ben, så du finder hans eller hendes skridtlængde. Den fortæller dig, hvor stort stellet skal være – og dermed hvad den korrekte størrelse cykel er for dit barn. Er dit barn eksempelvis omkring 100 centimeter højt, vil du veksle mellem 22-28″ stelstørrelse.

Er barnet derimod omkring 120 centimeter højt, vil stellet i stedet skulle være omkring 28-30″. Det er utroligt nemt at finde ud af, hvis du blot læner dig op af dit barns længde. Der findes flere tabeller online, som du kan bruge til at udregne, hvor stor en børnecykel du skal vælge.

Sikkerheden er afgørende

Når du skal vælge en cykel til dit barn, handler det ikke udelukkende om at vælge en, som passer i størrelsen. Det er også vigtigt, at der er det rigtige udstyr med til den. Det er eksempelvis en god idé at vælge en cykel med støttehjul, hvis barnet skal lære at cykle. Det kan også være, at barnet allerede skal cykle og bruger den som transportmiddel til og fra fritidsaktiviteter og lignende.

Her er det en god idé at vælge en børnecykel, som har bagagebærer eller cykelkurv, så dit barn kan medbringe alle de forskellige ting, som han eller hun skal have med på farten. Herudover er cykelhjelmen naturligvis også essentiel, og det er væsentligt, at cykelhjelmen rent faktisk passer til barnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Gå til artiklen

Ferie med børn: 4 gode råd til at rejse med børn

Skal du ud at rejse med børn? Så er det vigtigt, at du er opmærksom på, at ferien bliver noget helt andet, end dengang hvor der ikke var børn med. Det betyder ikke, at ferien ikke bliver hyggelig, god og sjov, men blot at du skal være opmærksom på, hvordan du får det til at fungere for både dig og dine børn. Her er nogle tips til at sikre, at alle i familien får en god oplevelse.
Gå til artiklen
Gå til artiklen

Gode råd til når dit barn skal starte til fodbold

At introducere dit barn til fodbold kan være en fantastisk måde at fremme fysisk aktivitet, teamwork og personlig udvikling. Men som forælder kan det også virke overvældende, især hvis du ikke selv er bekendt med sporten. Her er nogle gode råd, der kan hjælpe dig med at støtte dit barn på deres rejse ind i fodboldverdenen.
Gå til artiklen