Babyliv starter allerede i livmoderen

Når en baby ligger inde i livmoderen og udvikler sig og vokser, sker det hele helt automatisk. Babyen får næring fra moren direkte gennem navlestrengen.

For mange kommende forældre – nok især mødrene – er selve fødslen ofte lidt frygtet. Man ved ikke helt hvad man går ind til. Hvilken slags fødsel bliver, om det går hurtigt eller trækker ud, eller om der opstår komplikationer undervejs. Man ved bare det er en vild oplevelse – på godt og ondt. 

Men rigtig mange nybagte forældre er ikke på samme måde forberedte på den nye tid med et lille spædbarn, og for mange bliver det en sværere og hårdere tid end forventet.

For rigtig mange spædbørn døjer med forskellige startproblemer i forbindelse med at de kommer fra den trygge, mørke livmoder og ud i denne store, lyse og larmende verden. 

Og hele babys fordøjelsessystem skal nu på arbejde:

  • Baby skal selv sutte på brystet eller flaske for at få mad.
  • Mavesækkens enzymer skal i balance så de kan fordøje maden.
  • Tarmsystemet skal arbejde for at komme af med luft og afføringen.

Det samme gælder for babys hormonsystem:

  • Hormonsystemet er i ubalance efter fødslen hvor adrenalinen har suset rundt i babyen krop.
  • Hormonsystemet skal til at kunne kende forskel på dag og nat og regulere søvnen.
  • Hormonsystemet kan være i ubalance pga. ammestart som det lille system lige skal finde ud af.

Ligeså kan kroppen være lidt spændt:

  • Der kan være spændinger i nakke og skuldre efter fødslen der kan være smertefuldt for babyen.
  • Der kan være spændinger i ryg og bækken hvis enten fødslen har været lidt ekstra voldsom eller baby har ligget på en bestemt måde i slutningen af graviditeten.
  • Der kan være spændinger omkring kæberne som kan give lidt startproblemer med amningen.

Med alle disse udviklinger i tanke, er det klart at den lille nyfødte baby kan være lidt i ubalance i starten og græde meget. Både mavekneb pga. fordøjelsessystemets umodenhed, spændinger i kroppen kan give smerter og ubalance i hormonsystemet kan give en masse uro, både motorisk og decideret afbrudt søvn.

Babyzoneterapi kan gøre meget for din baby

Heldigvis kan babyzoneterapi gøre rigtig meget for din baby – og derved gøre starten på livet mere rolig for hele familien. Du kan læse mere om hvad zoneterapi kan og hvad mange mødre typisk har af spørgsmål omkring zoneterapi til babyer

Babyzoneterapi består af blide massagetryk på din babys fødder og mange babyer nyder det og bliver med det samme mere rolige under behandlingen.

Sådan fungerer babyzoneterapi

Babyzoneterapi fungerer på den måde at vi har hele vores krop ’afbilledet’ i fødderne inddelt i forskellige zoner, som så via nogle energibaner – meridianbanerne – i kroppen hænger sammen med det rigtige organ eller system. På den måde kan man ved hjælp af babyzoneterapi afhjælpe gener og ubalancer i den lille babys krop. Dvs. når zonen for tarmsystemet bliver masseret, hjælper det med at modne og styrke babyens rigtige tarmsystem.

På samme måde kan man med babyzoneterapi stimulere zonerne for hormonsystemet og derved hjælpe babyen til bedre søvn og mere ro i kroppen.

Langt de fleste babyer og deres familier, oplever en positiv effekt ret hurtigt efter babyzoneterapi behandlingerne, nogle gange skal de gentages et par gange og andre gange er der effekt med det samme, det er lidt forskelligt fra baby til baby.

Babyzoneterapi kan ikke skade din baby og der er ingen bivirkninger ved det, da det jo blot er massage af de forskellige zoner i babyens fødder.

Netop derfor er det også en meget populær behandlingsform til babyer – det er blidt, effektivt og uden bivirkninger. 

Lige hvad man ønsker til sin baby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Gå til artiklen

Børnecykel: Sådan vælger du den rigtige cykel til dit barn

Er dit barn vokset fra sin nuværende cykel, eller skal han eller hun bare i gang med at prøve kræfter med at holde balancen? Så er det på tide med en ny børnecykel. Det er vigtigt, at du cælger en cykel, som passer til barnets størrelse, men der er også andre ting, du bør være opmærksom på, når du skal ud at investere i en børnecykel.
Gå til artiklen
Gå til artiklen

Ferie med børn: 4 gode råd til at rejse med børn

Skal du ud at rejse med børn? Så er det vigtigt, at du er opmærksom på, at ferien bliver noget helt andet, end dengang hvor der ikke var børn med. Det betyder ikke, at ferien ikke bliver hyggelig, god og sjov, men blot at du skal være opmærksom på, hvordan du får det til at fungere for både dig og dine børn. Her er nogle tips til at sikre, at alle i familien får en god oplevelse.
Gå til artiklen
Gå til artiklen

Gode råd til når dit barn skal starte til fodbold

At introducere dit barn til fodbold kan være en fantastisk måde at fremme fysisk aktivitet, teamwork og personlig udvikling. Men som forælder kan det også virke overvældende, især hvis du ikke selv er bekendt med sporten. Her er nogle gode råd, der kan hjælpe dig med at støtte dit barn på deres rejse ind i fodboldverdenen.
Gå til artiklen