Hikker baby? Sådan hjælper du dit barn af med hikken

De fleste babyer har tendens til at hikke. Det kan gøre enhver forælder urolig, men bare rolig – det er slet ikke så farligt, som det ser ud. Oftest er det ikke engang generende for baby. Alligevel kan det være en god idé at forsøge at stoppe hikken, og her får du en række gode råd til, hvordan du gør.

Hikker baby meget? De fleste babyer går gennem en periode, der er præget af meget hikke. Bare rolig, det er typisk helt ufarligt, da hikken er ganske naturlig – og typisk vil baby ikke opleve hikken som generende.

Det betyder dog ikke, at du som forælder ikke kan blive urolig, når baby hikker meget. Det kan virke som om, det er generende for baby, og der findes heldigvis mange måder, du kan stoppe hikken på. Først er det dog en god idé at sætte dig ind i, hvorfor baby hikker.

Hvorfor hikker baby?

Baby hikker typisk, hvis de kommer til at sluge for meget luft i forbindelse med amning. Babyer, der er begyndt at indtage fast føde, hikker dog også. Her opstår hikken typisk i forbindelse med, at baby spiser eller drikker for hurtigt – nøjagtigt som os børn, vokse og ældre mennesker.

Og der er ingen grund til bekymring, for hikke er en naturlig reaktion, der blandt andet opstår, når mad sidder på tværs i spiserøret. Det er en mekanisme, som har til formål at forhindre, at der sidder noget fast i spiserøret – og det stopper derfor ofte af sig selv, når maden er faldet ned i mavesækken.

Hvorfor stopper man babys hikke?

Du bør tage barnet op, når det begynder at hikke. På den måde får det mulighed for at bøvse eller gylpe en smule af mælken op. Det er generelt en god idé at tage barnet op mange gange, når du ammer, så den kan få en pause.

Det minimerer risikoen for, at baby kommer til at hikke, fordi han eller hun har indtaget for meget luft. Hvis ikke det virker, kan det være en god idé at forsøge at give baby en sut, da det også kan få hikken til at forsvinde.

Hikker baby meget, kan det være en god idé at give den bryst oftere – og gerne, selvom sulten endnu ikke er fremtrædende. Når du ammer din baby, selvom den ikke er sulten, vil den ikke være lige så ivrig, og det kan i sig selv være en måde, hvorpå babys hikke kan undgås.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like