Hikker baby? Sådan hjælper du dit barn af med hikken

De fleste babyer har tendens til at hikke. Det kan gøre enhver forælder urolig, men bare rolig – det er slet ikke så farligt, som det ser ud. Oftest er det ikke engang generende for baby. Alligevel kan det være en god idé at forsøge at stoppe hikken, og her får du en række gode råd til, hvordan du gør.

Hikker baby meget? De fleste babyer går gennem en periode, der er præget af meget hikke. Bare rolig, det er typisk helt ufarligt, da hikken er ganske naturlig – og typisk vil baby ikke opleve hikken som generende.

Det betyder dog ikke, at du som forælder ikke kan blive urolig, når baby hikker meget – og det kan resultere i, at baby ikke vil sove om aftenen. Det kan virke som om, det er generende for baby, og der findes heldigvis mange måder, du kan stoppe hikken på. Først er det dog en god idé at sætte dig ind i, hvorfor baby hikker. Det får du hjælp til herunder.

Hvorfor hikker baby?

Baby hikker typisk, hvis de kommer til at sluge for meget luft i forbindelse med amning. Babyer, der er begyndt at indtage fast føde, hikker dog også. Her opstår hikken typisk i forbindelse med, at baby spiser eller drikker for hurtigt – nøjagtigt som os børn, vokse og ældre mennesker.

Og der er ingen grund til bekymring, for hikke er en naturlig reaktion, der blandt andet opstår, når mad sidder på tværs i spiserøret. Det er en mekanisme, som har til formål at forhindre, at der sidder noget fast i spiserøret – og det stopper derfor ofte af sig selv, når maden er faldet ned i mavesækken.

Hvorfor stopper man babys hikke?

Du bør tage barnet op, når det begynder at hikke. På den måde får det mulighed for at bøvse eller gylpe en smule af mælken op. Det er generelt en god idé at tage barnet op mange gange, når du ammer, så den kan få en pause.

Det minimerer risikoen for, at baby kommer til at hikke, fordi han eller hun har indtaget for meget luft. Hvis ikke det virker, kan det være en god idé at forsøge at give baby en sut, da det også kan få hikken til at forsvinde.

Hikker baby meget, kan det være en god idé at give den bryst oftere – og gerne, selvom sulten endnu ikke er fremtrædende. Når du ammer din baby, selvom den ikke er sulten, vil den ikke være lige så ivrig, og det kan i sig selv være en måde, hvorpå babys hikke kan undgås.

Du kan finde flere tips på Lillebi.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Gå til artiklen

Hvornår har børn feber? Sådan finder du ud af det

Feber er en almindelig tilstand hos børn og er ofte et tegn på, at kroppen bekæmper en infektion eller sygdom. Som forælder kan det være en udfordrende oplevelse at håndtere ens barns feber, og man kan stå over for mange spørgsmål og bekymringer. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvornår børn har feber, og hvad du som forælder kan gøre for at hjælpe dit barn med at komme sig hurtigt. Vi vil også undersøge, hvornår det er nødvendigt at kontakte en læge eller sundhedsplejerske, og hvordan du kan forebygge feber hos børn.
Gå til artiklen
Gå til artiklen

Ferie med børn: 4 gode råd til at rejse med børn

Skal du ud at rejse med børn? Så er det vigtigt, at du er opmærksom på, at ferien bliver noget helt andet, end dengang hvor der ikke var børn med. Det betyder ikke, at ferien ikke bliver hyggelig, god og sjov, men blot at du skal være opmærksom på, hvordan du får det til at fungere for både dig og dine børn. Her er nogle tips til at sikre, at alle i familien får en god oplevelse.
Gå til artiklen
Gå til artiklen

Baby vil ikke sove om aftenen: Sådan får du den lille til at falde til ro

Mange babyer vil ikke sove om aftenen, og ellers har de svært ved at falde ind i søvnen, hvilket kan være en stor udfordring for forældrene. Når barnet falder ind i søvn, går det fra vågen tilstand til at lukke øjnene, slappe af i kroppen, tømme hovedet og langsomt lade sig glide ind i søvnen – og det kan være til stor frustration for både baby og forælder, hvis der er udfordringer. Se her, hvad du kan gøre, hvis din baby ikke vil sove om aftenen.
Gå til artiklen