Min baby vil ikke sove: Få 3 simple, men effektive tips her

Vil baby ikke sove? Det kan der være mange årsager til, og som nybagt forælder kan det være frustrerende. Her får du 3 simple, men effektive tips til at få din baby til at sove.

At søvnen er utroligt vigtig for vores hverdag er ikke nogen hemmelighed. Til gengæld går det først op for en, når man må undvære den sammenhængende søvn – og det må man ofte, når man bliver forældre.

Hvis du bruger mange timer hver nat med en baby, som bare ikke vil falde i søvn, kan det være en udfordring at komme igennem dagen efterfølgende. Der kan være mange årsager til, at dit barn ikke vil sove, og det kan være svært at finde ud af.

Hvorfor vil min baby ikke sove?

Min baby vil ikke sove – hvis det er en sætning, du har hørt dig selv sige mange gange, så kan det være en god idé at overveje, hvorfor din baby ikke vil sove, selvom det kan være svært, når den lille ikke kan snakke. Søvn er en essentiel del af livet for os mennesker, og det er vigtigt, at vi får rigeligt af den – og det gælder også babyer.

Det er først, når du lukker øjnene i, at du får fornyet energi til morgendagen og de udfordringer, der ofte følger med, når man er nybagt forælder. Det samme gælder for babyer. Derfor er det især vigtigt, at din baby får en god søvn, så han eller hun kan bearbejde alle de mange indtryk fra dagen, så din lille guldklump får kræfter til at udvikle sig.

3 effektive tips, der får din baby til at sove

Det varierer fra barn til barn, hvor meget søvn de har brug for. Nogle har brug for mindre søvn end andre. Samtidig har alderen en afgørende indflydelse på, hvor meget din baby skal sove. Et nyfødt spædbarn har brug for mere søvn end en baby, og ofte vil det helt naturligt også sove mere.

Det er generelt vigtigt, at du overholder de faste sovetidspunkter, når du skal lægge dit barn til at sove. Det skal være hyggeligt, og mange spædbarn holder desuden af babymassage, et varmt bad og en sang, inden de skal sove. Når dit barn bliver større, kan en godnathistorie være et praktisk redskab til at lulle dem i søvn.

Det kommer måske ikke som et chok, men din baby falder ofte ikke i søvn, i det hovedet rammer hovedpuden. Hvis barnet klynker, inden det falder i søvn, han det hjælpe at ae, nusse og lave små vuggende bevægelser.

Sovetip #1: Gør rummet klar til søvn

Det er vigtigt, at du gør rummet klar til, at baby kan sove. Ligesom du ikke selv sover med lyset tændt, gør din baby det heller ikke. Du bør derfor sørge for at dæmpe belysningen eller slukket det helt, når du skal have dit spædbarn til at sove.

Det er en god idé at slukke eller dæmpe lyset, før du lægger barnet i seng, så det ikke virker helt så pludseligt, når lyset slukkes. Du bør desuden sørge for, at der ikke er noget andet, der kan forstyrre baby i at falde i søvn.

Sluk for fjernsyn, musk, snak og anden larm, som kan virke forstyrrende på søvnen. Hvis din baby ikke vil sove, er det typisk, fordi der er støj i omgivelserne – og rolige omgivelser vil få baby til at falde i søvn.

Sovetip #2: Skift ble, hvis baby ikke kan sove

Hvis baby ikke kan sove, kan det være, fordi den har brug for en ren ble. Det er derfor en god idé at skifte til en ren ble, hvis baby har svært ved at falde i søvn, eller hvis baby vågner igen og igen. Sørg for ikke at tænde for lyset helt, hvis du skifter ble p din baby – og lad være med at tale eller underholde barnet.

Du skal signalere til baby, at det er tid til at sove, og det gør du bedst muligt, hvis du sørger for ikke at vække den lille guldklump, når du skifter ble. Det kræver naturligvis, at der er et puslebord i nærheden, men ellers bør du sørge for at slukke lyset, før du tager baby med ud på badeværelset for at få skiftet ble.

Sovetip #3: Måske er baby tørstig

Hvis baby ikke vil sove og bliver ved med at vågne, kan det være, fordi han eller hun er tørstig. Det kan derfor være en god idé at tilbyde din lille guldklump noget vand. Det er svært at sove, når man er tørstig, og måske kan en tår vand være løsningen på søvnproblemerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Gå til artiklen

Hvornår har børn feber? Sådan finder du ud af det

Feber er en almindelig tilstand hos børn og er ofte et tegn på, at kroppen bekæmper en infektion eller sygdom. Som forælder kan det være en udfordrende oplevelse at håndtere ens barns feber, og man kan stå over for mange spørgsmål og bekymringer. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvornår børn har feber, og hvad du som forælder kan gøre for at hjælpe dit barn med at komme sig hurtigt. Vi vil også undersøge, hvornår det er nødvendigt at kontakte en læge eller sundhedsplejerske, og hvordan du kan forebygge feber hos børn.
Gå til artiklen
Gå til artiklen

Baby vil ikke sove om aftenen: Sådan får du den lille til at falde til ro

Mange babyer vil ikke sove om aftenen, og ellers har de svært ved at falde ind i søvnen, hvilket kan være en stor udfordring for forældrene. Når barnet falder ind i søvn, går det fra vågen tilstand til at lukke øjnene, slappe af i kroppen, tømme hovedet og langsomt lade sig glide ind i søvnen – og det kan være til stor frustration for både baby og forælder, hvis der er udfordringer. Se her, hvad du kan gøre, hvis din baby ikke vil sove om aftenen.
Gå til artiklen
Gå til artiklen

Ferie med børn: 4 gode råd til at rejse med børn

Skal du ud at rejse med børn? Så er det vigtigt, at du er opmærksom på, at ferien bliver noget helt andet, end dengang hvor der ikke var børn med. Det betyder ikke, at ferien ikke bliver hyggelig, god og sjov, men blot at du skal være opmærksom på, hvordan du får det til at fungere for både dig og dine børn. Her er nogle tips til at sikre, at alle i familien får en god oplevelse.
Gå til artiklen