Ytringsfrihed…..er det prisen værd?

Lige siden den første Mohammed tegning så dagens lys, har jeg haft ondt i maven. Jeg synes det var fuldstændig vanvittigt og foragt at udstille en religion på den måde. Det var jeg så ikke alene om…lige siden har vi været et forhadt lille land, der end ikke var i stand til at give en undskyldning og stoppe vanviddet i tide. I min optik ligger vi præcis som vi har redt!

Selvfølgelig skal vi have ytringsfrihed, retten til at sige vores meninger, diskuterer vores meninger og ytre vores forskelligheder, hvad enten vi mener det samme som andre, eller ej. Ingen slags politik eller religion vil nogen sinde blive enige om hvad den egentlige sandhed er, fordi vi er forskellige, med forskellige kulturer og opvækster……men der er ingen grund til at “pisse” på folks religioner…..og det var præcis hvad Kurt Vestergaards tegning i sin tid…..og mange efterfølgende gjorde. Hvad fik vi ud af det? – Krig, terror, had, død, fortvivlelse…….og vi står stadig og ævler om ytringsfrihed. Måske den lille “frihed” skulle gradbøjes en anelse…og vi begynder at opfører os ordentligt! – Alle sammen!!

 

religion

Jeg var overhovedet ikke overrasket over det angreb der kom imod Danmark i lørdags….faktisk lidt forundret over at det ikke er sket langt tidligere, og måske endda forundret over at det ikke er gået langt værre. Faktisk også lidt forundret over, at en blot 22 årig knægt kunne påføre os så meget skade, næsten på egen hånd, når han nu var i politiets søgelys. Vi har virkelig selv lagt i kakkelovnen til de handlinger…….og hermed mener jeg bestemt ikke at det er i orden. Terror skal stoppes for enhver pris – og ved Gud jeg håber at det lykkes……men kan ikke rigtig længere se hvordan.

Jeg skal ikke stå som dommer for, om den ene  religion frem for den anden er mere rigtig…..har valgt at fokuserer på min egen, den Kristne. Jeg ville selv blive stødt og ked af det, hvis mine religions symboler blev skænnet og udstillet så voldsomt. Jeg blev oprigtigt bange og meget, meget ked af det, da Nyhederne viste hvordan vores danske flag blev brandt og nedgjort i udlandet, efter Mohammed tegningerne var blevet offentliggjort. – De billeder med de forhadte mennesker der trampede på Dannebrog og og råbte “død og ødelæggelse” over vores land…..det står printet i min hjerne! Ytringsfrihed……..er det ytringsfrihed? Jeg synes det var dumhed i den værste form at de tegninger blev bragt – og vi vedholdende ikke ville undskylde vores handling! Pressen tog Danmarks befolkning som gidsel!

 

flag

Hverken religiøs eller politiks blog

Jeg ynder ikke at skrive om hverken Religion eller Politik her på min blog….der findes nemlig ikke nogle emner som dem, der i den grad kan skabe splid og ballade. Det håndterer vores politikere, journalister og meningsdannere så snildt uden min indblanding…..og hvad jeg i øvrigt mener og ytrer på de områder bliver blot en dråbe i det store sorte hav. Men når det kommer til had, krig, død og utryghed……så har jeg brug for at ytre mig……jeg har jo også ytringsfrihed!

 

gryden

Jeg græder også i mit hjerte når jeg tænker på weekendens handling, de stakkels mennesker der måtte miste livet og blive såret. Jeg bliver harm i mit indre når jeg oplever at mennesker kan begå den slags handlinger – og forundret over at mennesker kan hjernevaske hinanden i en sådan grad, at de begår den slags handlinger. Jeg tror stadig på, at vi alle – uanset køn, race, farve, land, kultur etc. er sat på jorden som et rent menneske – en klar diamant…….og herefter bliver det ene lag smuds efter det andet lagt på…..for til sidst at gå til grunde.

Er det det vi skal med livet……Er det sådan vi skal bruge vores dejlige liv og chance her på jorden…til ufred, kævl om hvorfor vi er forskellige, magt og foragt, at tage andres liv fordi nogen synes de er bedre end andre???? Hvordan KAN et sådan had overhovedet opstå i et menneske…..jeg begriber det ikke…..kommer aldrig til det.

Jeg havde håbet, at jeg kunne se mine børnebørn og oldebørn vokse op i en dejlig verden..en verden man kunne udforske…rejse frit rundt og opleve…lære af andres kulturer og glædes over vores forskelligheder……det kommer aldrig til at ske. Der er sket for meget…..der kommer til at ske mere……..fordi vi ikke kan finde ud af at forstå, – at vi startede hele lortet!

Lille dumme Danmark med deres såkaldte ytringsfrihed!

Jeg er også blevet tegnet en gang…karikatur, – godt nok ikke kønt….og jeg var heller ikke begejstret for tegnerens udlæg…..men hun fik alligevel et kys på kinden……hun udgav den ikke, viste den ikke til andre end mig. OG det er i øvrigt også irrelevant….men dog uskadelig ytringsfrihed, vil  jeg mene.

Februar 2015 064

Jeg beder til, at vores fjender ser sig klogere og større end os og vælger at lægge våben og had….og vi knækker blyanten og opfører os ordentligt! Men det er nok et meget naivt håb <3

 

Gittemor

 

 

2 Responses

  1. Katrine siger:

    Virkeligt flot

  2. Trille siger:

    Tak Gittemor, det klæder din blog, også at turde tage den slags emner op!
    Jeg giver dig ret og har tænkt det samme, de dumme tegninger satte gang i så meget unødigt ufred.
    Kh Trille

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top