Tror ikke Gittemor forstår sig på det der design noget!!

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg aldrig har brugt en krone på et designmøbel. Jeg ville ikke eje en Svanestol, et æg eller en Børge Mogensen sofa – heller ikke hvis jeg fik det foræret. Sådan er smag noget underligt noget – og næsten lige så “hidsigt” et emne som at diskuterer politik – eller vejret :)

Jeg er møbelmæssigt lidt af en “brugtvogns forhandler” og finder mig yderst godt til rette i gammelt bras med en masse sjæl og historie. Det der med lige linjer og et eller andet navn der har lavet det – det rager mig en høstblomst – sorry, måske det ligger i opdragelsen.

Jeg var på en lille bytur med en skøn veninde for nogen tid siden – og vi endte i Magasins øverste etage – og selvfølgelig opstod den velkendte situation. Gittemor gik forundret omkring og kiggede på besynderlige tingester til en formue – jeg ikke ville ane hvad jeg skulle stille op med – og jeg forstår sand for dyden ikke at mange af disse ting overhovedet kan sælges. Helle, som jeg havde med, ryster gevaldigt på hovedet af mig – tror næsten hun har ondt af mig. – Det vigtigste er dog, at situationen altid ender i nogle store grin. Jeg måtte altså have mobilkameraet frem for at vise jer hvad jeg mener.

Beklager billedkvaliteten her........

Beklager billedkvaliteten her……..

Altså – en porcelænspistol i guld hvor du kan sætte et lys i toppen……250, .kr ???!!!?????? Hvem har en sådan stående??? – Ud over Magasin altså?

 

 

Hvad er dette spørger "Piet Hein" så nok....

Hvad er dette spørger “Piet Hein” så nok….

Hmmmm to gummiringe oven på hinanden. Undskyld (spurgte jeg ekspedienten, der var ret ung) “Hvad er dette”? – “Det ved jeg faktisk ikke” svarede hun, men de koster 450,- kr. stykket. Godt så. En badering er det nok ikke (hullet er lidt småt) – En stol måske…..det er mit bedste bud – men HVORFOR!!!! – Hvad er fidusen – hvorfor er den så grim??? Hvem køber sådan en dims – eller 2 for den sags skyld. – Og hvorfor ved ekspedienten ikke hvad de sælger – det var da det sjoveste af det hele :)

Jeg er mundlam

Jeg er mundlam

Denne tingest har jeg til gengæld set før – En aspargesvase – Hmmmm – Jeg forstår den ikke – Jeg skal i alt fald ikke have den inden for mine døre. Den er i min verden i samme kategori som gåsen med lys i :)

 

En karkluds-plaid

En karkluds-plaid

Her er vi ude i en plaid lavet af/som en kæmpe karklud. Det er i alt fald samme mønster. En bomuldsting til 1200,- kr…….og du kan skam få en pude magen til – altså i karklud til 599,- kr. – Jeg kan ikke beslutte mig til, om det er designet eller prisen der falder mig mest for brystet :)

div. juli 13 054

 

En trælampe……..Ja det er det jo, og så er det vist det. Kan da godt se den er pænt slebet og linjerne er lige – og den kan vel også lyse og sådan……men 1000,- kr. – og så er den ikke en gang malet :) – Okay – her ved jeg godt vi virkelig diskuterer smag og behag – men så lad mig bare konstatere…..det er ikke Gittemors smag. :)

 

Er det egentlig ikke sjovt at vi mennesker er så forskellige i smag og indretning. Vi har alle de samme behov for senge, møbler, bestik, tøj etc. etc. – og så er vi så forskellige. Der er jo mange der sparer op i årevis for at få en stol til 10.000,- kr. og så er de lykkelige – og andre finder samme lykke ved at finde noget skrammel i containeren og give den lidt maling og nyt stof. Jeg synes det er facinerende.!

Håber nu ikke nogle af jer læsere har nogle af de omtalte ting i boligen…..i så fald beklager jeg “nedskydningen”.

 

Kærlig hilsen – trods alt

Gittemor

 

 

4 Responses

 1. Marlene Høj siger:

  Hehe… Jeg kan godt følge dig i din tankegang (Og så er den ikke en gang malet!). Mon den der donut-ting er en ny form for lolita-dukke? Måske en kosteholder?

 2. Tak for ganske befriende læsning :) Herligt med “lidelsesfæller” :)

  How.. jeg skal da have ryddet op på det bette fine skrivebord, så jeg kan sende dig det billede.

 3. Thomas Bjørn de Neergaard siger:

  Kære Gitte
  Du har ret, det er heller ikke lige mig. Men….. der er sjovt at du lægger vægt på de objekter der minder så meget om mandlige kønsdele. Kan du for min skyld så ikke gå en tur i byen og focusere på kvindelige, så kan vi le af dem. Eller er det noget med hvad hovedet er fuldt af …………..
  Og Lene og Malene lider med dig. Håber i får besøg af JULEMANDEN. God Jul.

  Kærligst Thomas

  • gittemor siger:

   Ha Ha Thomas – jo det kan du da have ret i – men synes faktisk ikke de kvindelige kønsdele er så “udstillet” som de mandlige i designbilledet. Jeg vil da lige pudse brillerne og se om jeg falder over noget i den retning. KH Gitte. Håber du har det godt :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top