Spare jul er ikke en dårlig jul

Spare jul kan have en umiddelbar negativ klang, – men sådan behøver det bestemt ikke at være. Dog kan det jo for nogle være nødvendigt nogle gange. Således er det også nødvendigt her for en gang skyld. Det ser jeg hverken som slemt, forfærdeligt eller som noget man skal være flov over, men omstændigheder som at være arbejdsledig på dagpenge og ikke længere får børnepenge da mindste barn nu er blevet 18 år, ændrer unægteligt en del på økonomi og formåen.

 

Det skal nok blive jul i det lille hjem

Det skal nok blive jul i det lille hjem

HVOR KAN MAN SPARE

…og hvad kan måske undlades? – Som første prioritet har vi valgt julegaverne fra. Det er KUN børn der får sine sædvanlige julegaver og man er barn her til man bliver 18. Alle vi andre har enstemmig vedtaget, at vi ikke giver hinanden gaver i år. I betragtning af at vi har haft et gavebudget på ca. 500 kr. pr mand i det tættere familie og et par hundrede til de omkringlæggende….så bliver det altså nogle tusinde kroner der kan spares på det budget i år.  Til gengæld fastholder vi vores “pakkelegs tradition” og tager så bare i år lidt flere pjat gaver med at spille om. Vi er alle enige om at det er fint uden alle de gaver….i virkeligheden ved jeg aldrig hvad jeg skal ønske mig når jeg når til jul og sådan har mange af de andre familiemedlemmer det også.

 

 JULEMADEN

Uhhhh, den skal der ikke røres ved. Hos os spiser vi både and og flæskesteg og det er med det hele som tilbehør. Til dessert er det ris a la mandel – ganske traditionelt….men vigtigt for os. Vi elsker den julemiddag.

 

Juleaften 2013 009

……og vi deles om udgifterne. Min mor tager sig af ænderne og tilbehøret til dem, jeg laver flæskesteg, kartofler etc. samt ris a la mandel, moster og onkel tager sig af vine og lidt godter, fætteren tager sig af mandelgaverne, datter og svigersøn betaler juletræ og hver især er vi ansvarlige for det gode humør :)

På den måde bidrager alle…det bliver faktisk ikke så dyrt….og det har ingen indflydelse på hyggen, traditionerne og den dejlige aften……vi kan bare alle være med økonomisk.

 

JULETRÆET TOG TID

I dag søndag besluttede jeg mig for at finde vores juletræ. Hvis ikke der var børn juleaften tror jeg rent faktisk ikke jeg ville have et juletræ. MEN, her er børn….dejlige børn og der skal være rigtig jul. Afsted det gik, til samtlige juletræs sælgere i Hellerup og Gentofte Kommune…..hold da fest nogle priser!!!!!! Vi skal bare have et mindre træ – max 2 meter, det skal være Normann gran da jeg gerne vil have nåle på træet juleaften og så skal det være slankt, da jeg ikke har så meget plads!!!…….500 til 600 kr. kostede de …og de var faktisk ikke som jeg ville have dem.

Pludselig slår det mig, at IKEA sælger juletræer – så, som sidste sted landede jeg så der. Efter kort tids søgen fandt jeg TRÆET – 2 meter, slankt, Normann….med fod……Pris 240,- kr. BUM. Men ikke nok med det. Da jeg havde betalt gav manden mig et gavekort til IKEA på 50 kr .

Gavekortet blev straks omsat i IKEA til stearinlys og servietter…..så var der igen sparet!

 

Nu mangler det bare pynten...og det koster jo ikke noget!

Nu mangler det bare pynten…og det koster jo ikke noget!

 

Gavekortet blev hastigt omsat til lys og servietter

Gavekortet blev hastigt omsat til lys og servietter

ER IKKE DET MINDSTE TRIST

Jeg har det faktisk SÅ godt med at vi holder lav profil i år med økonomien omkring julen. Jeg synes nogle år at det gaveræs kan både stresse og bekymrer. Det der bytte, bytte købmand….det er jo ikke nødvendigt. Det er da lige så hyggeligt at lave noget selv og give det til en som man ved bliver glad….ex strikke en hue….give en tjeneste, en oplevelse…hvad som helst, bare det kommer fra hjertet i højere grad end fra tegnebogen.

Børnene skal have…..og tro mig, de kommer ikke til at mærke noget!

 

Jeg glæder mig bare til en dejlig aften med det meste af min familie….i år skal vi være 12. Middagen, lidt god vin, juletræ og sang, se børnene pakke ud, pakkeleg, juleknas og god kaffe……glæden ved at være sammen og have hinanden i 4 generationer omkring et julebord. Det skal nydes hver eneste år det er muligt.

JULEPOSTEN

Jeg er en af dem der stædigt holder fast i at sende julekort. Jeg sender og modtager til den faste skare, men kan da også godt mærke at flere og flere falder fra. Det synes jeg er forbandet synd!!! Ja, det er blevet dyrt 9.50 kr. for et brev!!!! Derfor sender jeg mine i god tid og jeg sender dem som B-post. Således koster det kun 6.50 pr. brev. Ja, jeg sparer ved ikke at købe julemærker også selv om det er et godt formål. Det har jeg oplevet nogle have ondt i rø… over…..men helt ærligt, hvad med alle jer der sender jeres julehilsner via mails, facebook, touchnote etc. i køber jo heller ikke julemærker, vel!!!! Jeg skal spare….og her kan jeg spare!

 

Kan i nu alle have en rigtig dejlig jul derude….her er jeg sikker på at det bliver alletiders jul – også uden julegaver :)

Knus

Gittemor

2 Responses

 1. Mette Larsen siger:

  Vi har også købt vores juletræ hos IKEA i år. Der er altså nogle fine træer at vælge imellem og hvis det betyder, at vi kan spare 2-300kr, så gør vi gerne det :)

  God jul!

  • gittemor siger:

   Herligt Matte….ja jeg ser ingen grund til at betale det dobbelte….og så ligefrem at få et gavekort med 50 kr. oveni….det er da også værd at tage med.
   Også god jul til dig :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top