….som fanden læser biblen

Læser du tekster, opdateringer og kommentarer når de ikke er understøttet af fotos eller illustration?

Mere oktober 2015 021

 

Jeg oplever i stigende grad, at tekster som blogindlæg, kommentartråde på facebook etc. ikke bliver læst til ende. Min anklage går lidt på, at jeg i ofte bliver misforstået – eller nærmere ikke forstået. Det har egentlig ikke noget at gøre med, at mine tekster ikke er forståelige nok, men snarere at de ikke bliver læst, men nærmere skimmet. Når man læser en tekst, fordi man er blevet fanget af en overskrift, og måske de første linjer i teksten så hænder det, at man taber interessen under læsningen og man begynder at skimme teksten mere end at læse. Det resulterer i at man ofte mister pointen, og måske ligefrem ender med at misforstå det skrevne ord.

Jeg hopper selv med på “gyngen” – jeg kan også blive ufattelig træt i en tekst, men hvorfor mon. Jeg tror i stigende grad, at de sociale medier har noget med sagen at gøre. De medier har vænnet os til at komme med korte, præcise opdateringer “statements”, og teksten er nærmest altid underbygget af et billede, illustration eller 10.000 emoticons. Vi er vænnet til at bløde en tekst eller en mening op med tegn og fagter, der lige bløder et udsagt lidt op. Jeg selv er ekspert i at bruge de små fjollede hoveder, når jeg ikke lige ved hvordan jeg skal agere i et svar,  eller vil forsøge at udtrykke en følelse.

Misforståelserne er stigende

At jeg ryger i tasterne i dag, er fordi jeg igen har oplevet de ikke læste tekster, men at folk alligevel svarer mig helt hen i vejret. Tydeligt er teksten ikke læst, pointen i mit skriv bliver misforstået og det hele falder til jorden.

Forrige indlæg på bloggen her hed “Konkurrence”…..et indlæg der handler om hvor mange konkurrencer jeg har deltager i uden at vinde noget og mine oplevelser omkring det, i en underholdende tone der skulle anses for at være sjovt og tage lidt fis på det med de overvældende mange konkurrencer. At jeg kaldte overskriften “Konkurrence”, var alene for at fange alle jer der “blindt” deltager i alt hvad der bare har færden af konkurrence……jeg fik desværre ret i min antagelse, teksten bliver ikke læst. Alligevel er der i kommentarfeltet nogle der vælger at skrive “deltager” etc, fordi de tror de er med i en konkurrence……teksten er ikke læst, de aner ikke engang om de har vundet noget, eller for den sags skyld hvad de kunne vinde.

Jeg er medlem af en gruppe på facebook hvor der er ufatteligt mande medlemmer “Stofskifteportalen”. Her undrede man sig over at kun 6000 medlemmer ud af de 19000 der er havde underskrevet et eller andet brev til sundhedsministeren omkring at kunne få noget bestemt medicin. Jeg skrev i en kommentar: “det kunne jo være at dem der ikke havde underskrevet, måske ikke sympatiserede med dem omkring den medicin”.…..HOLD DA OP, så fik jeg bank “Bare fordi du har det godt kan du vel godt udvise næstekærlighed og underskrive på vegne af os andre”.

Igen måtte jeg konkluderer….at folk læser teksten som fanden læser biblen. Mit svar blev derfor “Tak, jeg har det skidt. Mener ikke jeg i mit svar indikerede om jeg havde skrevet under eller ej, blot gav jeg udtryk for en ide om hvorfor nogen måske ikke skrev under“. Men tråden voksede med flere bank….for ingen læste mit svar heller, eller teksten i øvrigt, de blev i deres misforståede, ikke læst teksten fokus.

Slutteligt havde jeg den forleden med en god veninde…..så anklagen her er kærlig, men dog relevant. I mit “konkurrence indlæg” svarede hun mig at hun synes det var godt og der var gode pointer, men hun synes jeg bandede meget. Efter at læse indlægget igennem igen et par gange, måtte jeg konkluderer, at jeg et sted skriver “og jeg vandt ikke en skid“…synes ikke selv det sådan er at bande voldsomt, men sådan blev det åbenbart opfattet. Grunden her kan være – enten har hun skimmet teksten og ikke læst den :) – eller også kender hun mig ufatteligt godt og godt ved jeg i min iver kan smide nogle finker af fadet. No hard feelings….bare en observation. Nu må vi se om du læser det her, fnis.

Teksten her er ved at være til ende…..kom du mon igennem? Kender du til dette problem selv? Var det svært at komme igennem uden fotos, illustrationer eller lignende?

Som skrivende synes jeg faktisk det var uhyggeligt kedeligt, at jeg ikke lige skulle finde et fotos der passede til situationen. Måske et foto kunne have givet de små øjne et hvilerum til at komme hele teksten igennem?

 

Godt nytår

Gittemor

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top