Rens tænder og mund i kokosolie

Har hørt om det før, men tog ikke rådet til mig, før jeg endte i en AV krise sidste uge. Nu er jeg overbevist……det virker!!!!

 

IMG_7136

Jeg har fået sådan en holistisk tandlæge…ikke at hun er billigere, men tankegangen om at blive behandlet efter de holistiske principper kan jeg godt lide.

Nu står jeg foran en hofteoperation – og i den forbindelse må man IKKE have nogle infektioner, sår eller andre grimme ting der kan give en infektions risiko. Derfor blev jeg bleg, da jeg pludseligt fik ryle ondt i tandkødet og ikke engang kunne bruge de små “piberensere” uden at det hvinede i tand og tandkød. Skræmt ved tanken om en infektion ellers tandkødsbetændelse fik jeg tid hos tandlægen. Det var heldigvis ikke blevet til en infektion, men jeg havde været lidt for hård ved tandkøbet under tandbørstning og har en blottet tandhals der gør nas. Det blev heldigvis en gratis omgang og en glad patient……men havde jo stadig ondt :(

 

RENS MUNDEN I KOKOSOLIE

Min andlæge anbefalede mig at købe en økologisk kokosolie – denne jeg købte er uden lugt og smag (er nemlig ikke så begejstret for en alt for koncentreret kokossmag/lugt). Købte den i den lokale Brugs. Jeg skraber en spiseskefuld op af krukken og putter det i munden. Herefter gurgler og fordeler jeg olien i munden og skvulper det frem og tilbage mellem tænderne i minimum 5 minutter.

IMG_7139

Olien går fra fast til flydende på 2 sekunder og der er ingen ubehag eller gener ved processen. Efter grundig skylning spytter man det ud i skraldespanden. Vigtigt du ikke spytter i vasken eller toilettet, da det kan stoppe systemet når det stivner igen. Nu er munden SÅ lækker, tænderne blanke og rene, dejlig neutral smag, tungen og mundhulen ren og lugtfri, – da det faktisk også tager evt. dårlig ånde. Denne procedurer erstatter altså ikke almindelig tandbørstning og tandlægebesøg!

 

IMG_7137

Jeg har nu foretaget denne skylning hver dag i en uge. På anden dagen var smerten fra tandhalsen væk og jeg kan ikke finde ubehag i tandkødet. Fortsætter dagligt i en periode tror jeg, for det er faktisk ret enkelt og lækkert…..og ganske uskadeligt. Herefter vil jeg nok gå ned til et par gange om ugen…..men det bliver et fast ritual hos mig fremover.

På nettet er der mange opskrifter på dette fænomen, hvor man kan lave sin egen tandpasta med kokosolie, natron og pebermynte dråber – det er jeg nu ikke lige kommet til – “simpel living” hos Gittemor.

Blot dette for at ytre min nye opdagelse som virkelig har gjort en forskel for mig!

 

KH Gittemor

9 Responses

 1. Lene Haumann Jensen siger:

  Tak for rigtig spændende tip :)
  Det skal jeg bestemt prøve til min stakkels mund.

  Har samme type kokosolie, den bruger jeg som håncreme og til at smøre neglene med. Virker rigtig godt.

  • gittemor siger:

   Ser i øvrigt at andre i kommentarfelter på Facebook siger, at man ikke skal bruge denne smagsløse variant da den ikke har samme egenskaber…..til det kan jeg kun sige, mine oplevelser (der er ret fantastiske) spiller max men denne smagsløse olie…..såååååå!
   Gitte

 2. Mette siger:

  Tak for tippet – har de vildeste isninger eller jag om du vil og vil gerne af med dem så naturligt som muligt. Skal dog lige et smut forbi tandlægen i morgen tidlig – du ved: Better safe than sorry!

 3. Anja siger:

  Hej Gitte, bruger du stadig kokosolie og fortsatte den positive effekt

 4. Susanne Rehder siger:

  Hej Gitte

  Hvor er jeg glad for at læse, at du har gode erfaringer med kokosolien. Den vil jeg ned i Brugsen og købe med det samme. Jeg har haft en forfærdelig nat med intense smerter i min blottede tandhals. Jeg ville hellere have haft migræne! Jeg tror nok, at jeg også har været for hård med tandbørsten på tandkødet. Havde endog købt Colgate Sensitive Pro-Relief som skulle være godt for blottede tandhalse, men jeg var altså for hård i min børstning. Jeg ville nok bare have det til at blive godt lige på en studs. :-)

  • gittemor siger:

   Ja afsted med dig Susanne – håber du også får gode erfaringer. Jeg var også imkring den der Sensodine tandpasta alle anbefaler til tandhalse….med nøj den er stærk, så den rev både i tunge og mundhule….næ, kokosolien er langt blidere og funktionel.
   BH Gitte

 5. Hvad hedder den holistiske tandlæge ?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top