Og “sårn” er det bare

Jeg er lige for tiden inde i den der heldige stime af søde kommentarer, hvor mange siger “ej Gitte, hvis bare jeg havde en hud som dig” – efterfulgt af “hvad gør du dog for at holde din hud så fin, uden nævneværdige rynker”..……Jaaaaa, så kommer jeg med en masse bavl om fantastiske cremer, genetisk begunstigelse etc. Jeg soler mig i disse kommentarer – men piger, sandheden er faktisk en ganske anden.

IMG_3794 - Version 2

 

Jeg er en af de kvinder, der (sikkert ligesom tusindevis af andre kvinder) helst ikke går uden for en dør uden make-up. Vi bærer vores små skavanker bag lag af foundation og pudder, gør øjnene større/mindre med make-up. Får sat nye øjenvipper på, fjerner uønsket hårvækst (og det kommer der eddermanme meget af med alderen :) ) Der er sjældent vi tør stå frem ganske som Vor Herre har skabt os, desværre.

SANDHEDEN OM GITTEMORS PÆNE HUD

Den er faktisk ikke spor pæn. Det kan godt værre at jeg er heldig, ved ikke endnu at have ret mange rynker og det er jeg skam meget taknemmelig for. I mit tilfælde, tror jeg det er rent genetisk. Min dejligt mormor, der døde i en alder af 89 år – ejede ikke en rynke. Hun lignede en barnerumpe i ansigtet til det sidste. Hun havde faktisk i samtlige 89 år ALDRIG haft spor af make-up på OVERHOVEDET!!! En af mine mostre har nøjagtig samme hud, hun er i dag 75 år. Og så kommer jeg i denne næste generation – og tror jeg gør dem kunsten efter. HURRA!!!! TIL GENGÆLD….har vi alle 3 disse rødmussede kinder, hvor plamagerne ad åre bliver større og større. De ligger helt fint under huden og er en slags små kar sprængninger. Det gør ikke ondt, og der er kun en ting at gøre ved det…laser! – OG DOG…jeg har set uhyggeligt resultater af, at man så får blå kinder i stedet – kønnere bliver det i alt fald ikke…og det skulle gøre virkelig ondt! Så det har jeg fravalgt.

16.1 Tomatos 032

Hvis jeg går uden foundation får jeg konstant spørgsmål som: “har du hedetur”?, “har du feber” eller “er der noget du er allergisk overfor”?.…..og nej….det bliver heller ikke meget anderledes om sommeren når man får lidt farve. Plamagerne er de samme….bare mere brune og dermed faktisk også tydeligere! – Jeg bruger ret meget foundation :) – Efter ca. 53 år lever man med det, men det har kostet mange spekulationer undervejs…..derfor soler jeg mig ekstra, når jeg i fuld make-up får de skønne komplimenter rundt omkring :)

HUDEN PÅ KROPPEN

Der stod jeg vist også bagerst i køen da den blev uddelt fra de højere magter. Altid – har jeg haft en irriterende knopret hud på overarme især, lidt på underarme, lår og baller. Huden ligner mest af alt en høne der er nyplukket. Desværre har også begge mine børn fået en ikke særlig populær forskuds arv, ved at have de præcis samme knopper. Mange læger er blevet rådspurgt – og mange salver, kure, kostfis etc. har været gennemprøvet. Igen må jeg konstaterer, – det er en genetisk ting, sådan er det bare – “bare ærgerligt Sonny boy” De fleste forklaringer på dette fænomen, som jeg jo også har erfaret mange andre lider af, er at huden er tør. Om det så er indefra eller udefra er et godt spørgsmål, men selv med uanede mængder fede cremer mindskes det blot et par timer….det går ikke væk. Med alderen bliver også dette fænomen bedre…så begynder at tro på, atm in alderdom må blive min nye ungdom :)

download

 

OG FOR AT DET IKKE SKAL VÆRE LØGN

….så har vi en anden skøn genetisk ting i den lille familie. Vi kvinder bliver frygtelig tynde i “toppen”. DET er til gengæld noget der pisser mig rigtig meget af. Jeg har altid haft et ret fint, lyst og glat hår, men der har været meget af det. Det er der så ikke mere. Jeg begyndte at spise uanede mængder Zink for nogle år siden…..det hjælper på den måde at der ikke ryger mere af….men der er godt nok langt imellem hårene på toppen. Selv om problemet er stort, så hopper jeg altså ikke på den der med at få boret hundredevis af huller i issen og sat nye på….det virker så skrækkeligt på mig, uffff. Men, – tro mig. Fortsætter dette hårfald de næste år frem…så risikerer du at møde mig med det flotteste lange, bølgede hår en skønne dag – så har jeg nemlig taget konsekvensen og købt mig en paryk med gang i :) Skaldet, det nægter jeg at vise mig som hvis jeg kan blive fri.

SÅ, kære venner, – hvis i stadig er misundelige på min “skønne” hud” – så er jeg villig til at bytte med rigtig mange. Jeg ville hellere have de sødeste rynker der oser af livserfaring end disse røde plamager der mere minder om for meget rødvin!

Vi mennesker har nok alle et eller andet vi er kede af – eller gerne så anderledes. Det lyshårede vil være mørke, de lave vil være høje, de gamle vil være unge etc. etc. – jeg er ved at nå dertil, hvor jeg accepterer, at der ikke er en kur mod alt og det bedste man kan gøre er at accepterer det, inden det “æder” en op. Herregud, jeg er rask, indeni er jeg jo et fantastisk menneske, har dejlige raske børn og børnebørn, lever i et dejligt land, får alt det jeg kan spise og drikke, tag over hovedet….og jeg kunne blive ved.

Har du nogle af de samme skavanker? – så vil jeg meget gerne høre om det – og hvad du har gjort eller forsøgt dig med. Måske der er nogle mirakelting jeg ikke har hørt om…..men det ville dog undre mig om det var tilfældet.

Kærligst – hende den rødmussede

Gittemor

 

 

 

 

2 Responses

 1. Helle D.L. siger:

  Ja, man kan komme langt med lidt hjælpemidler.

  Jeg lider ikke selv af den knoprede hud (men af så meget andet), men prøv at kig forbi Pudderdåserne her: http://pudderdaaserne.dk/2014/01/14/her-kan-du-kobe-hth-billigste-kemiske-peeling-i-dk/

  De nævner knopper på overarmene, og hvis man hopper et par link frem, har de forklaret lidt om “fænomenet”.

 2. Bibi siger:

  Du er smuk, Gitte! Men jeg forstår godt det der med rødmen. Så det er jo helt oplagt, at du skal tage et selfie og teste Vichy’s nye analyseværktøj. Det er super smart. Og endnu smartere er det, hvis man bliver en af de 100 kvinder, der får produkterne gratis ;-)
  http://metroland.dk/100-kvinder-i-100-dage/

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top