Nu overdrager jeg julen til næste generation

Julen er meget traditionsbunden for mig. Efter mine forældre gav den fra sig, overtog jeg det ærefulde job at holde julen for familien og det har jeg nu gjort i 25 år…..nu er det slut.

juleaften 2012 027

Julen hos Gittemor, har i mange år været holdt her. Hver anden jul har vi kaldt julen for “store jul” og hver andet år “lille jul” – det er fordi vi hvert andet år også har haft min moster, onkel og fætter med. Børn er kommet til, nogle har haft kærester med og min svigersøn har haft albanske familiemedlemmer med, men jul blev det hver gang på Annasvej.

 

13.11.2011 328

Det har været den traditionelle jul – stort set uden afvigelser. Min mor stegte ænder og tog med, – jeg har lavet flæskestegen og alt tilbehøret. Nogle har vin med, en anden tog sig af mandelgaven og alle har vi haft små pakker med til pakkelegen, som er det store højdepunkt hver år. Efter middagen stod den på juletræ og sangglæde, så har vi fået kaffe, juleknas og småkager – og så pakkelegen! Lidt koldt at drikke og nogle gode snakke….og så er gamle og børn trætte….og juleaften går på held.

juleaften 2012 052

NU ER DET SLUT

I år synes jeg at have nået det punkt, hvor jeg ikke rigtig orker mere. Jeg er ikke længere så afslappet overfor at have mange gæster og jeg har ikke den samme glæde ved forberedelserne som jeg har haft en gang. Julen elsker jeg skam stadig, men når man står med det hele er der også meget arbejde forbundet med det….nogle år har jeg ønsket jeg kunne sidde i sofaen juleaftens morgen, – se tv, spise hyggelig morgenmad og bare nyde dagen i stedet for at skulle være i køkkenet og dække op.

Min datter og svigersøn har i sommer fået deres drømmehus – og hvad er mere naturligt, end selv at starte sine traditioner op i et nyt hus med sine børn. Få sit første juletræ, forberedelserne med børnene etc. etc. Alt det jeg selv glædede mig over da jeg holdt julen i mange år. Derfor er det besluttet, at julen holdes hos dem. Selvfølgelig skal vi stadig hjælpes ad med forskellige ting og det gør jeg hjertens gerne. Nye traditioner kommer sikkert til – og andre måder at gøre tingene på, det bliver spændende at se og opleve hvordan vores jul bliver der.

Jeg er sikker på, at det bliver en skøn jul og jeg glæder mig usigeligt til, at jeg juleaftens dag skal i kirke (uden noget brænder på), gå en lang tur, hygge med en film og gøre mig i stand, – for så at tage afsted og ankomme til en juleaften som jeg ikke har ansvaret for.

 

MÅSKE DET ER SUNDT AT BRYDE MØNSTRE

Julen har faktisk ikke været den samme siden 2011. Her var det sidste jul sammen med min storebror Steen, der elskede julen om nogen. Han døde i marts 2012 – og de sidste 3 jule har været svære, for det var her i mine rammer han altid var med. Nu flytter vi rammerne og traditionerne til næste generation så måske denne jul bliver lidt nemmere at komme igennem med hensyn til savn og sorg.

 

Det sidste juletræ jeg tændte for Steen var i 2011

Det sidste juletræ jeg tændte for Steen var i 2011

Jeg under min datter og svigersøn denne jul – og måske også fremover og glæder mig meget til at holde juleaften hos dem med resten af familien. Det er altså også TOPPEN, at man ikke næste morgen drukner i opvask etc. Jeg ved den lille familie glæder sig til at afprøve juletraditionerne og det kan jeg godt forstå. Findes der noget mere dansk, kærligt og dejligt end en jul med sine kæreste.

Håber alle mine læsere her også må få en rigtig god jul…..lige som i gerne vil have den

 

Kærligst Gittemor

 

 

3 Responses

 1. Trille siger:

  Må du og din familie få den dejligste jul hos din datter.
  Det lyder som en velovervejet beslutning, og når alle er glade og det alligvel bliver jul, så er det jo som det skal være.
  Rigtig glædelig jul til dig og dine
  Kh Trille

 2. Skoenneliv siger:

  Uha, hvor har du ret! :) Jeg har selv lige fået overtaget julen, efter at min mors blodtryk hvis nok blev liiiidt for højt de sidste par år… ;) Så nu er jeg spændt på at starte selv!

  • gittemor siger:

   Held og lykke med din start. Det ER skønt at holde jul for side kære og det vil du også synes. Men efter mange år på tjansen, er det nu også rart at overdrage den og bare nyde.
   Rigtig glædelig jul og held og lykke med de nye traditioner :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top