Nogle diagnoser er bare ikke sexede!!!

Arghhh, lige midt på dagen – midt i min arbejdsdag, fik jeg pludselig forfærdelig ondt i min fod og ben. På meget kort tid hævede foden, blev brændende, stikkende og rigtig dum. Smerten bevægede sig opad i benet og skoen føltes pludselig 4 numre for små. HVAD ER NU DET FOR NOGET!!!!!. Da arbejdsdagen var slut var foden rigtig hævet og jeg temmelig bekymret. Jeg har jo ikke vrikket om på foden, ikke slået den, ikke blevet stukket af noget – det var og blev et mysterium.

Efter en tid hjemme kom pylderrøven for alvor op i mig – jeg ringede til den der enormt udskældte linje “1813″ for at få et godt råd. Fik en sygeplejerske i røret, – der på et splitsekund, fik ledt samtalen hen imod – at det skam sagtens kunne være en blodprop i foden !!!! HVAD SIGER KVINDEN TIL MIG!!!! – Hun stillede om til vagtlægen – og så måtte jeg afsted. Blodprop, – det er det sgu da ikke, overbeviste jeg mig selv om – blev faktisk lidt fornærmet over, at hun satte den mulighed op.

AVS – foden hæver og dunker…..

Røg lige igennem til vagtlægen – der var ikke nogen kø – folk gider ikke gå til vagtlæge når det er 31 grader udenfor og de skal grille, tænkte jeg. Her var en YDERST kompetent doktormand – af den støbning der lige ved hvordan man skal tage Gittemor :)   “Op på briksen unge dame” – allerede her havde han scoret et par point :) – Han vrikkede rundt med fødderne, – trak og hev i tæerne bankede på foden……..og så kom det ” DU LIDER AF FORFODS PLATFODHED” – og din forfod er nu helt nedsunket!!!!!!!  Der er ingen blodpropper – OG TAK FOR DET…….men FORFODS PLATFODHED – arghhhh, det var da den mest usexede diagnose man kunne få!!!

Så nu skal jeg have taget røntgen, til en ortopæd, – og udsigten til nogle skønne indlæg – måske specialsko -(bare den sætning giver mig kuldegysninger) – i forvejen er det dæleme ikke nemt at få fodtøj når man bruger str. 43 som kvinde.

Men hvorfor så lige en mandag eftermiddag ??? – Fordi, lige præcis i dag efter 51 år, gider mine fødder ikke længere at gå i klip klapper, flade ballerinaer etc. NU vil de rettes op – ellers bliver det vist værst for mig selv. Skal hilse at sige det gør avs – !!!!!

Åh, ispose gør godtt !!!

Nu er jeg så spændt på hvor længe man kan vente i systemet på røntgen, ortopæd og indlæg – GIDER IKKE………kan man få lidt medlidenhed fra jer???

FORFODS PLATFOD – rend mig i Pedersen!!! 

 

 

7 Responses

 1. Benedikte Bjerregård Jensen siger:

  Jamen stakkels dig Gitte . Du får her lidt ynk fra mig.
  Men fat mod, det skal være skidt før det kan blive godt… Jeg fik ny hofte sidste år i september og skal nu efter først at have været til røntgen , nu til MR scanning, og så til samtale hos ortopæd i september og det er bare for at finde ud af om jeg skal have et indlæg i den ene sko… Men jeg er sikker på det ender godt.. Så vi er altså lidt i samme båd… Op med humøret og vær glad for det ikke er værre..:-))
  Knus til dig

  • gittemor siger:

   Tak for medlidenhed Benner :) – Blev da lige lidt overrasket, ny hofte – du er jo en vårhare!!! Hvad pokker er der dog sket siden du skulle have en ny hofte så ung??? Ved godt jeg ikke skal pive, men lige i går hvor det bare var avs og øvs – skulle jeg bare lige brokke mig lidt :) – Der er jo desværre mange der har lang værre ting at slås med. Knus Gitte

   • eva poulsen siger:

    Åh, Gitte, den lidelse har jeg haft i årevis, fået indlæg og store klodsede håndsyede sko, som er umulige at gå med. Det bedste du kan gøre er at købe indlæg i Mathas, mens du venter på lægernes dom. Knus fra Eva

   • Benedikte Bjerregård Jensen siger:

    Ja nu skal du høre… For at gøre en lang historie kort så styrtede jeg for omkring 10 år side på en cykelferie og slog hele højre side voldsomt , så de kloge mener det må være derfor min hofte er blevet så slidt da der dengang er gået en lille revne i den…men det er jo dejligt at man lige kan få en ny reservedel …. Håber det går bedre med din fod… Knuzzz

 2. Vivi Nielsen siger:

  Hej Gitte
  Også et ynk fra mig……
  Jeg kan ikke snakke med om hvor ondt det gør men, ud fra billedet ser det ikke godt ud.
  Nogle gange skal man tage livets drag over nakken med oprejst pande og komme helskindet ud på den anden side. Det lyder godt!! ikke, men det er da fandens uheldigt.
  Jeg sidder også og har lidt ondt af mig selv, det sidste skud på stammen er lige taget på efterskole så nu er alle tre unger væk hjemmefra og jeg ved ikke hvad jeg skal stille op med mig selv………..kunne komme og holde dig ved selskab:)
  Jeg har haft børn i 28 år og nu er der ikke nogen hjemme ( er det også til lidt ynk)
  Håber det snart bliver bedre med din fod.
  MVH.
  Vivi Nielsen

  • gittemor siger:

   Hej Vivi, – ja det er da ynkeligt når ens poder flyver fra reden. Da min datter i sin tid flyttede hjemmefra, – havde jeg heldigvis med 16 år imellem mine børn, stadig lille Louie hjemme hos mig, – så det gik. Nu er lille Louie så blevet 1.87 cm, startet i gymnasiet – og vælger naturligt sine kamerater langt mere end moar. Så aftnerne her er også mere “tomme” end de plejer. Så nu er jeg ved at øve mig i kvalitetstid med mig selv. – Og ja, den fod gør bare avs. Kom da til lægen i dag og fik sat skub i aftale med ortopæd og videre forløb. Fik endda købt indlæg i Matas så jeg gør lidt, imens jeg venter :) .
   Vi må op med næbbet os to – vi skal holde op med at ynke…..skal vi love hinanden det? – Hav det godt – og hyggeligt du kigger så hyppigt forbi. KH Gitte

 3. mette drobek siger:

  Jeg har siden sidste Fredag hvor min hø. fod hævet og kun ondt når jeg træder ned på den. har både været ved egen læge og 1813. Vagtlæge sagde det var Podegra og skulle ha taget nogen blodprøver. Blodprøver var fine nu siger min læge det ligner senehindebetændelse og det kan tage nogen mdr før det går væk.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top