Når surprice fester lykkes

….så er man altså bare lykkelig, for det er bestemt ikke bare sådan lige at få tingene til at gå op!

Min dejlige mor blev 80 år i går. Længe har hun været så ulykkelig over at nå denne alder….hun synes ganske enkelt at ordet “80 år” er så forfærdeligt og tårerne springer hver gang hun nævner det. Hun ville ikke holde fest, ville ikke fejres, orkede det ikke…kunne ikke overskue det.

Meeen, – nix putte, den går ikke. Min datter Sara og jeg lagde grumme planer allerede i oktober…og i går lykkedes det os, at give hende den mest fantastiske dag, at overraske hende totalt og så igen en masse tårer….men denne gang var det glædes tårer.

Her kommer mor ind i stuen og gæsterne råber TILLYKKE!!!

Her kommer mor ind i stuen og gæsterne råber TILLYKKE!!!

Vi havde inviteres hendes 3 søskende med mænd og koner samt nogle af de nærmeste venner der er tilbage. Desværre er der jo i den alder ikke helt så mange tilbage som da hun holdt store fester i de yngre dage. Alle har været med på ideen, at give mor den bedste fødselsdag…..for mon ikke hun inderst inde gerne ville fejres….men bare ikke orkede have besværet. Det var hvad vi i alt fald tænkte.

Om morgenen havde vi sørget for, at hun fik en blomster kurv med 80 flotte roser, der stod uden for hendes dør. Alt hvad hun vidste om denne dag, var at hun skulle være klar til afhentning kl. 12:30….og at jeg ville bortføre hende hen et roligt sted, så ikke en masse ubudne gæster ville komme forbi og ringe på. Det var hun gået med til…men hun har haft det rigtig skidt med ikke at have kontrol over situationen, ikke at vide hvor hun skulle hen og hvad der mon skulle ske. Jeg har hele tiden sagt, at der ikke skulle ske noget særligt og at jeg respekterende hendes ønsker om dagen…ingen fest, ingen fejring. Tænkte, at hun nok bare troede jeg ville tage hende til frokost på en nærliggende restaurant sammen med far!

Alle de gæster der senere var med til festen, ringede naturligvis til hende om morgenen og ønskede tillykke eller havde sendt kort. Alle gav udtryk for at de var kede af at hun ikke holdt noget etc. etc…..det styrkede troen på at hun ikke vil se nogle af dem senere på dagen!

 

Kurven der frembragte de første glædes tårer

Kurven der frembragte de første glædes tårer

IDEEN OM FESTEN

Min mor har i årevis været professionel serveringsdame og kommet i de pænere hjem og serveret. Hun har serveret for kongehuset, statsministre, skuespillere, top erhvervsfolk etc. etc. Hvis der er nogen der kender til etikette er det min mor! Hun er sirligheden selv og kender Emma Gad bedre end Emma selv.

Sara og jeg tænkte…vi skal give hende hele paletten…vi opfører “Babettes Gæstebud” og den skal have hele armen. Froskost med 3 retter mad, alt lavet fra bunden i kærlighed og sirlighed. Der skal dækkes et bord med hele svineriet, der skal serveres i sorte kjoler og med stivede forklæder og stofservietter over armen. Hun skal sang og taler, glade gæster…og ingen skal kunne sætte fingeren på noget!!!!! – Skød vi over mål…..næ, det gik fuldstændig efter planen!

 

mors 80 års dag 026

Vi fik lokket hende hjem til mig under påskud af at hun lige skulle med ind og hente mig…..og stod de der allesammen – og hun var glad og overrasket. De fik champagne og grædt af….igen glædes tårer…..og så var festen i gang.

Servitricerne er klar...endnu ikke med forklæder

Servitricerne er klar…endnu ikke med forklæder

 

Velkommen

Velkommen

MENU

Champagne til velkomst

Forret: Hjemmelavet tun mousse med kaviar, grønne asparges og dildcreme

Hovedret: Oksemørbrad med ovnstegte timian kartofler, bønner, carotter og bearnaise sauce

Dessert: Hjemmelavet citronfromage med chokoladestang og mynte

Kaffe, avec og FØDSELSDAGSKAGE!

Sara serverer for mor og moster

Sara serverer for mor og moster

Vi havde lavet en sjov sang, hvor sangskjuleren var små håndtasker…..det vakte stor jubel!

 

mors 80 års dag 071

 

Det var vanvittig sjovt at servere en fødselsdagskage med 80 lys i. Der var nær gået ild i fødselsdagsbarnet, men hun klarede at puste dem ud på 3 gode blæs :)

mors 80 års dag 074

 

Herefter fjernede vi lysene og trimmede kagen...nu med tallet 80

Herefter fjernede vi lysene og trimmede kagen…nu med tallet 80

LANG FOREBEREDELSE

Der skal meget planlægning til…og mange mennesker skal involveres. Min far er ikke SÅ god til hemmeligheder….så jeg truede med at knække hans stok hvis han sladrede om noget som helst…..det gjorde han så ikke. Mosteren fra jylland skulle hentes over, og der skulle gøres meget.

Meget skulle handles, hytten skulle flyttes om, mad skulle laves, børn skulle passes…..men alt klappede.

 

mors 80 års dag 076

Sara og jeg var nogle trætte tøser, da vi skålede som tyende med gæsterne i en Bailey…! Ingen gæster kunne sætte fingeren på noget…alt lykkedes og de bemærkede alle vores detaljer med bordkort, servering, servietter, sange etc. etc.

 

Min dejlige, dejlige mor fik sin 80 års fødselsdags fest…..hun var så glad. Da jeg kørte dem hjem med alle hendes gaver og blomster, kastede hun sig om halsen på mig og sagde ” det har simpelthen været en af de bedste dage i mit liv”……så er det da i orden ikke at følge hendes ønsker om ingen fejring….ikke!!!!!!!!

Vi er lykkelige for at vi gjorde det Sara og jeg….men vi er også glade for at vi ikke er forpagtere at en større nordjysk kro…..det orkede vi sgu ikke at gøre til hverdag :)

Lille mor...18 år....er hun ikke smuk?

Lille mor…18 år….er hun ikke smuk?

3 Responses

 1. Charlotte siger:

  Kære Gitte og Sara
  I er nogle søde og kærlige piger…
  Kan godt forstå at mor/mormor blev jublende glad… ❤️
  Knus
  Charlotte

 2. Sonja sørensen siger:

  Sikke smuk, kærlig dag

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top