Når en karklud ikke bare er en karklud

Kan man virkelig lave et blogindlæg om en karklud, så har bloggeren nok agurketid omkring vigtige emner? Næ du, her er nemlig tale om et vigtigt budskab og en særlig karklud.

slut sugust 2015 008

Der er ingen af os der ikke ved hvad en karklud er, vel? Og jeg vil mene at de fleste af os har sådan en i hånden hver eneste dag. Typisk køber vi en pakke i supermarkedet med de velkendte fiberklude – og vi vasker dem sammen med vores kogevask. God husmoder skik er at skifte sin karklud hver dag.

Nu viser det sig så, at man har opdaget en enorm mængde micro plastik i vores miljø, mad og drikkevand. Man mener, at disse micro plastik partikler udledes af de velkendte karklude som de fleste husstande bruger i flæng. Jo mere vi vasker dem, jo tyndere de bliver, jo mere “vasker” vi dem rent faktisk ud i naturen.

 

De velkendte karklude er synderen for microplastik i vores miljø

De velkendte karklude er synderen for micro plastik i vores miljø

RAGATTACK KARKLUD – GENBRUG FRA 70′ERNE

Jeg var på besøg i min nye yndlingsbutik HUSFLID på Østerbro. Her lå der på disken et bjerg af disse, for mig ukendte og farverige karklude. Rikke der har butikken fortæller mig om disse “nye” karklude, der er yderst miljøvenlige. Hun laver dem af gamle frottegardiner fra 70′erne – så det var nok derfor de fleste mønstre virkede mig bekendte og gav en nostalgisk følelse. Rikke opkøber disse gamle stoffer, vasker, klipper og syr dem om til de mest fantastiske karklude.

 

Frottestofferne vaskes, klippes og syes om til karklude hos Husflid

Frottestofferne vaskes, klippes og syes om til karklude hos Husflid

Der er fart på den gamle maskine fra 80'erne - også på det plan vogtes om de gode gamle ting.

Der er fart på den gamle maskine fra 80′erne – også på det plan vogtes om de gode gamle ting.

BÆREDYGTIGE PRODUKTER

Vi skal værne om vores natur og vores børns fremtid. Vi skal tænke bæredygtighed helt ned i mindste detalje – og en af detaljerne er selvfølgelig også den karklud som du dagligt bruger i dit køkken.

RAGATTACK er første produkt af en række produkter, hvor alt er fremstillet i Danmark og af 100% genbrugsstof. Lad os hjælpe Rikke med at få det “skib” godt i søen.

Der er masser af mønstre at vælge imellem og en karklud koster 49 kr. – Nå tænker man, 49 kr for en karklud???? – Yes, men tænkt så lidt videre.

Hvis ikke vi alle hjælper den slags projekter i gang og betaler lidt mere for dem, så kommer vi aldrig ind til benet af at passe på vores miljø, skaffe arbejdspladser og ændre vores “syge” forbrugsvaner der bare ødelægger naturen og fremtiden dag for dag.

Rikke der har gjort dette tiltag, hun skal betale husleje, holde butikken i kog, vaske, sy, klippe og emballerer – for slet ikke at tale om få markedsført og solgt dette projekt. Derfor koster produktet lidt mere end hvad menigmand mener en karklud er værd. Det mente jeg også lige et lille øjeblik….men historien vendte min indstilling!

Nu hænger der også en glad nostalgisk og miljøvenlig karklud på min vandhane!

 

slut sugust 2015 017

Faktisk også en god og tankevækkende værtindegave!!!!

RAGATTACK kan du købe hos: HUSFLID, Slagelsegade 18 på Østerbro, I butikken i Botanisk have, Royal Smushi Cafe på Strøget, Mayol i Blågårdsgade og hos My Fair Shop, Isafjordsgade 15, 2300 Kbh. S – de forhandler alle denne karklud.

Du kan også besøge deres hjemmeside www.ragattack.com

Kom med på bølgen – der er så mange fine at vælge imellem

 

 

slut sugust 2015 007

Bæredygtig hilsen

Gittemor

 

4 Responses

 1. Trille siger:

  Ej Gittemor, ren nostalgi og en god sag. Sådan nogle skal jeg da have fat i

 2. hanne siger:

  Super god ide :) selv har jeg strikket og hæklet en bunke nye karklude efter det med plastik i kludene kom frem

 3. HeLene siger:

  De er rigtig fine, og en god ide. Jeg bruger faktisk allerede genbrugs klude ligesom min farmor gjorde, af vores egne ud-slidte tekstiler. Så kan man få de farver og størrelser man har lyst til og de er lavet af 100% bomuld som kan vaskes mange gange og når der ikke er mere tilbage så sender jeg dem afsted i tekstil recyclingen til H&M hvor man får aflevere også ud slidte ting til recycling ikke bare tøj som kan genbruges og sælges men også det med huller eller pletter bliver lavet om til tøj gennem at blive fiber og spindes om.
  Men et par af disse nye du viser ville klart pifte op mit køkken! Og jeg kan virkelig lide det nostalgiske print.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top