Når de kære børn skal have job eller i praktik!

SÅ ER VI LIGE UDE I ET MORALSK OPSTØD

.…i alt kærlighed, naturligvis – og lidt med risiko for “røvfuld”!

 

Tendensen har i de seneste dage på Facebook været, at mange forældre “sælger” deres børn i håbet om at skaffe dem praktikpladser i folkeskoleregi – eller gerne vil se deres store børn i Studenterjobs eller lignende.

I mit job sidder jeg med fingeren en lille smule på HR og ser derfor en del ansøgninger. Det slår mig, at forbavsende mange forældre – også til børn der er i nærheden af 16 til 18 år, skriver og sender ansøgninger på vegne af deres børn. Personligt synes jeg det giver et rigtig dårligt signal til arbejdsgiveren. Tænker Hvordan skal de nogen sinde kunne blive selvstændige på arbejdsmarkedet??”

Er det skolen der klæder vores unger forkert på og ikke lære dem hvordan de skal “sælge” sig selv – eller er det os forældre der ikke vil slippe taget og i stedet vise dem vejen, frem for at gå vejen for dem???? Hvis jeg var arbejdsgiver, ville en ansøgning skrevet af en forældre ALDRIG nå over skrivebordet….det ville blive et blankt afslag, – og ja, – jeg ville “dømme” barnet til at være totalt uselvstændig!

IKKE FOR AT PUDSE GLORIEN…

…men jeg har altid ladet mine unger skrive deres ansøgninger selv. Jeg har selvfølgelig vejledt ved at spørge ind til ting som:” Hvorfor ville du egne dig til det job?, Hvad kan du tilbyde den arbejdsplads?, Hvad tror du at arbejdsgiveren gerne vil vide om dig hvis han skal have dig til samtale?“, etc. – Jeg har selvfølgelig også moralsk læst ansøgningerne igennem og kommet med råd til hvad der måske skulle ændres…….men de har været skrevet i deres eget sprog og med deres egne opstillinger.

 

Det er en hård verden derude – specielt de første gange man skal søge jobs, – men vi hjælper ikke vores børn ved at skrive deres ansøgninger og bombarderer vores netværk med dem…..vi hjælper dem bedst ved at vejlede og og komme med ideer!

I disse tider, med så meget arbejdsløshed burde være et fast fag i skolen, – at lære at sammensætte en ansøgning og opstille den, – hvor pokker skal de ellers lære det. måske er det netop derfor, at så mange forældre hjælper deres børn – omend det er en misforstået hjælp. Jeg synes det er et skråplan!!

 

Det er bare min mening!

 

knus Gittemor

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top