MIRAKELBARNET MAGNE

Heldigvis er miraklernes tid ikke forbi og vores bønner blev hørt – men 10 dages rædsel, frygt og fortvivlelse endte heldigvis lykkeligt – trods alle odds! Magne lever i bedste velgående.

 

okt 13 040

Min elskede niece Line og hendes dejlige kæreste Thor, skulle mandag den 23. september byde deres lille dreng velkommen til verden ved et planlagt kejsersnit på Rigshospitalet. Magne havde nemlig valgt, ikke at ville stå på hovedet, men i stedet stå ret i sin mors lille krop – og sådan kan man jo ikke komme ud uden komplikationer.

Rigshospitalets ”slagtehal”

Jeg kunne godt fornemme på Line, at hendes 6 sans ikke var intakt. Hun havde klar en fornemmelse af, at forløbet ikke var trygt. Seks planlagte kejsersnit på afdelingen og oveni 4 akutte, gjorde at mødrene sad bænket på en gang. Fastende siden aftenen før, blev dagen længere og længere. Ingen tog sig af dem, igen fornemmede den angst og bekymring man som mor sidder med samtidig med at sulten gør en dårlig og svimmel – personalet har ganske enkelt ikke tid eller overskud til det der hedder almen omsorg for hver enkeltes situation. Ved 13 tiden, siger en sygeplejerske oveni købet til det nervøse par ”gå da en frisk tur og få en lille frokost” – Halooooo – hun er fastende!!!!!

Kl. ca. 15 – som rosinen i pølseenden, bliver en dejlig dreng forløst ved kejsersnit…. Det vil sige – det blev et forfærdeligt, forhastet og meget voldsomt kejsersnit. Line fornemmede klart de kæmpede med at få Magne ud, de havde lavet et alt, alt for lille snit – men valgte alligevel at trække og bokse så meget med drengen, at det gik helt galt. Da Line fik lille Magne op til sig, måtte hun selv melde ud ”der er noget galt – han er helt grå” – og så gik det stærkt med den lille dreng. Lægerne kæmpede med drengen og andre forsøgte at lappe Line sammen. Hendes stakkels underliv var ”forslået” – efterfølgende med en masse komplikationer både med blære og tarme. Hendes skulder var trukket af led, så meget havde de hevet i hende for få drengen ud. Informationsniveaet var de næste timer meget lavt og den lille mor blev dopet med morfin og lagt i seng.

Magne med sin mor på 3 dagen

Magne med sin mor på 3 dagen

 

MAGNE VAR MERE KRITISK END FORVENTET

Den lille dreng fik det næste døgn alvorlige vejrtrækningsproblemer og kunne ikke komme af med afføring og urin. Han blev lagt på neonetalafdelingen – og forældrene lå på en anden afdeling. Tirsdag eftermiddag besøger jeg Line og Thor – her havde Line ikke set sin dreng i 14 timer – Thor havde dog kunnet besøge ham – men anede stadig ikke hvad der præcist foregik. Kaos, kaos, kaos – og SÅ mangelfuld omsorg for moderen. Tirsdag eftermiddag blev Magne MR-scannet – og svaret var nedslående. Han havde en større blødning i hjernen og man anede ikke præcist hvilke skader denne kunne forvolde.  Hvis ikke man allerede var ”revet midt over” – så blev det unge forældrepar her sat på deres livs prøvelse.

 

MAGNE KÆMPEDE FOR SIT LIV

Tirsdag aften bliver lille Magne Storm Jakobsen døbt af hospitals præsten – hvilket vidner om, hvor man kunne risikerer den forestående operation ville bære hen. Magne blev opereret samme aften og fik et dræn sat i hjernen så blodet kunne ledes ud. Operationen gik godt. – Han var stadig kritisk – og onsdag var der igen en kæmpe krise. Magne havde også fået mavesår – den lille krop var mere end stresset – sikkert fordi de forskellige funktioner var lammet af blødningen, men vel sagtens også af smerter og alle de forfærdelige ting der blev gjort ved den lille krop for at redde hans liv.

 

JEG SAD MED GRÅDEN I HALSEN HELE UGEN

Som nærmeste familie sad jeg hele ugen med hjertet og gråden i halsen. Jeg kunne kun få informationer via sms fra Lines mor eller Thor, der dog magtede at holde os informeret. Man står som Faster (og vi er tætte) rådvild og fortvivlet over, at man ikke kan tage smerten og frygten fra dem – at man ikke kan kramme, kysse og opmuntre ved tilstedeværelse. Jeg vidste at Line gennemlevede et sandt helvede – ikke mindst fordi hun gennemlevede sin fars død for 1½ år siden. Min bror Steen døde på ”Riget” efter en tumoroperation i hjernen og der sad vi i et døgn og vågede ved hans side. Nu så hun lille Magne i samme kamp – med samme dræn i hovedet og alle hendes tanker. – Turde hun som nybagt mor overhovedet knytte sig til drengen – kunne hun rumme smerten af, at elske en person igen, hvis han blev taget fra hende?!

 

MIRAKLERNES TID ER IKKE FORBI

Jeg er overbevist om – at Vor Herrer blev så stresset og overbelastet af familie og venners bønner, at han så sig nødsaget til at skabe et mirakel for nogensinde at blive tilgivet.

På under en uge, vendte hele situationen sig gradvist til et mirakel. De SUPER kompetente børnelæger kæmpede for den lille dreng og forældrene udviste en dygtighed og kærlighed til det lille væsen der er så prisværdigt. Magne rettede sig og efter en uge kunne han tage mad fra sin mor – og komme af med det igen ved egen hjælp. Blødningen har fortaget sig langsomt – og på 9 dagen var han uden slanger og dræn. Nu er det kun tiden og kærlig pleje der skal rette resten. På nuværende tidspunkt ser det mirakuløst ud til, at drengen slipper uden mén – og skulle der være noget, vil det først vise sig under hans opvækst. Men så er det sikker af en karakter der er til at håndterer – og måske er der slet ingen.

okt 13 045

 

På 10 dagen kom lille Magne og hans forældre hjem. Ja, man tror det er løgn, men sådan er det faktisk. Han er en bamse på næsten 4 kilo – svagt gylden af tilladelig gulsot (det bliver han bestemt kun mere lækker af) – han har sort hår, dufter af marcipan og er det udtrykte billede af sin mor. Jeg og min mor (oldemor) fik lov at besøge den lille familie på Riget få timer før de drog hjem – og vi var solgt – totalt forelsket – overvældet af beundring over de dygtige forældre og evigt taknemmelige over at Vor Herre havde lyttet. Nu skal den lille familie finde hinanden og få lagt denne voldsomme start på livet bag sig…..hvis man nogensinde helt kan det?

Faster og oldemor kan slet ikke på Magne nok

Faster og oldemor kan slet ikke på Magne nok

 

HVAD GIK GALT

Ingen ved det præcist – men ”Riget” har dog erkendt, at det planlagte kejsersnit var foregået i for stor hast. At de kørte 10 kejsersnit den dag på rutinen og ikke var opmærksomme og ”til stede”. Magne havde siddet i pres under brystet på sin mor, da hen vendte forkert. Under alle disse vrid og boksen pga. for lille snit på Line opstår der en vakuum i hans lille hjerne og en blødning opstår. Diagnosen var ”prop på hjernestammen” – kunne dette være undgået? – Det kunne det sikkert hvis man havde lagt snittet lodret og lyttet til Lines bekymringer om at han lå langt oppe ”i halsen” på hende.

Sikkert er det, at Sundhedsystemet skal have en KÆMPE SKIDEBALLE. Fødeafdelingen fungerer som en slagtehal ved disse planlagte kejsersnit – et samlebånd hvor der ikke er tid til omsorg. Det er ikke et ”velkommen til det lille barn” – det er en rutinegang – noget der skal overstås – og resten må forældrene selv klare.

Nonaetalafdelingen skal have de største stjerner og deres læger er fantastiske og empatiske. – MEN, 10 dage på afdelingen med et barn der svæver mellem liv eller død, er det ikke muligt for faderen at få et eneste måltid mad. Midt i krisen skal han på gaden og købe ind – kan låne en hylde i et køleskab – og ellers klare sig selv.

Det er en skandale at dette ”velfærdssamfund” behandler os på denne måde. Sundhedsystemet – eller ”sygdomsvæsnet” – som jeg hellere vil kalde det er på randen af u-lands metoder. Hvad bilder vi os ind!!!!!!!

Gittemor med Magne få timer før han skal hjem

Gittemor med Magne få timer før han skal hjem

 

FREMTIDEN FOR MAGNE

…den må og kan kun blive lys. Tænk, på sin anden dag at blive døbt Magne Storm Jakobsen – søn af Thor og Line – bare navnet må bære ham sikkert i havn herfra.

Fremtiden ser nu lys og let ud – og den lille dreng vil selvfølgelig blive fulgt af lægerne så man er obs på eventuelle problemer. Forældrene skal nu nyde en lang barsel og slikke sine sår efter denne voldsomme start på Magnes liv.

 

Herfra sendes de bedste ønsker og al min kærlighed til den lille familie som jeg vil elske at følge resten af mit liv. Spørgsmålet er bare om jeg kan få fingrene tit nok i ham :)

okt 13 018

 

Velkommen til verden Magne din dejlige dreng!

8 Responses

 1. Pia Hansen siger:

  puha sikken en historie, jeg sidder her med tåre i øjenene og heldig vis sluttede det godt, men for katten da, syntes godt nok det var hårdt at læse og hvor er det svinsk at rigshospitalet behandler andre mennesker på den måde uden både nyfædte og voksne og så uden mad og drikke øv ………..

  er selv lige blevet mormor d 5 september til en lille dreng også født på rigshospitalet, og jeg må sige at det er sørgeligt at se hvor lidt de gør for forældrene efter de har født (ingenting )
  og for lige knapt 5 år siden fødte min anden datter tvillinger for tidligt så de små måtte på neonatalafdeling da man var i tvivl om den ene af tvillingerne ville overleve da han ikke trak vejret som han skulle og også var en del mindre end den anden af tvillingerne, så der sad vi også i 10 dage og bad hver eneste dag for at til sidst at opleve en lykkelig slutning – i dag er begge drengen heldigvis friske og sunde :-)

  jeg ønsker tillykke til jer alle sammen og velkommen til verden kære lille Magne :-) knus og varme tanker til jer alle

  • gittemor siger:

   Tak for din dejlige kommentar Pia – Ja det er ikke lette ods når de små pus kommer til verden med besvær. Men dejligt at høre, at også dine børnebørn kom flot i mål. Også tillykke til dig med dine børnebørn – det er guld værd med de små :)
   Knus Gittemor

 2. Marlene Høj siger:

  Sikke en fortælling! Godt at Magne ville livet og håber at fremtiden, trods den hårde start, tegner sig lys for ham og hans forældre…

  • gittemor siger:

   Ja ikke – har lige fået et lille “godnat-foto” af Magne hvor han “næsten” smiler – tænk at alt gik så godt :)
   Tak for dine tanker og ønsker Marlene :)

 3. Sara siger:

  Sidder her med tårerne trillende ned ad kinderne. Hvor er det fantastisk skrevet mor og hvor er det godt at skønne dejlige Magne bliver hyldet på den måde. Jeg er så utroligt glad for at det vendte og endte så lykkeligt. Kys

  • gittemor siger:

   Ja søde Saramus – nu skal vi ikke trille flere tåre – nu skal vi smile og nyde den lille dreng og hans opvækst. Det er nu synd at hans morfar ikke nåede at opleve den lille dreng – men mon ikke han følger med, hvorfra han er :)

 4. Anne siger:

  Rædsom historie, som heldigvis endte godt! Min egen “kejsersnithistorie” – for 30 år siden, ligner denne. Fx da min lille søn lå på intensiv, og min mand og jeg skiftedes til at få et par timers søvn. Foran intensivafdelingen fik jeg så en parkeringsbøde!
  Nogle afdelinger godt – andre mindre godt, og nogle slet ikke …. det handler om ledelse.
  Til lykke med Magne – han bliver garanteret solen i familiens liv :-)

 5. elinor lund siger:

  Efterår er dejlig ,det er lige dig.tro min klappesamenstok lige kan være der ,når jeg i bussen køre med den skønne taske.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top