Mine fødder har lige fået nyt liv

I 4 år har jeg dagligt mærket mine fødder, mine ben, min lænd og min ryg – og jeg kan love dig for, at det ikke har været på den fede måde

 

Jeg er født med de mærkeligste “brædder”. Jeg er uhyggelig platfodet, jeg er som voksen udstyret med en str. 43, for 4 år siden fik jeg nedsunket forfod i ret alvorlig grad, mit knæ er opereret og senest fik jeg ny hofte i marts. Jo tak, fortæl mig om problemer med fødder og bentøjet.

 

IMG_9995

Da min forfod pludselig gav alvorlige problemer, blev jeg anbefalet af en ortopæd, at få nogle rigtig gode og skræddersyede indlæg. Dels for at rette forfoden op ,men også for at stabiliserer min platfodenhed. Jeg blev anbefalet at tage til Snow Sun i Roskilde, hvor Jørgen skulle være specialist i at lave indlæg. Det gjorde jeg og startede med nogle 3/4 indlæg som var bygget specielt op omkring mine fødders udfordringer. De kostede den nette sum af 1500, kr og skal fornyes hvert år – til samme pris.

FullSizeRender

Med min skostørrelse blev det nu ikke meget nemmere at få sko hvor også indlæggene kunne være i. Som I kan se er de ret brede og kan ikke komme i sko med mindre de har en H-læst. Prøv lige at forestille jer scenariet ” Ejjjjj idag skal jeg da ud og købe mig nogle nye fede sko/støvler som passer til min garderobe”…..NOT!!! I str. 43 finder du heldigvis en del mere fodtøj til kvinder end tidligere, men stadig med forbehold. Det der “fikse” fordamper lidt med størrelsen. Af en eller anden årsag synes skofabrikanter (særligt i Tyskland hvor de er bedst til store størrelser) at de nok skal være hudfarvede, meget pædagogisk udført og gerne med noget forfærdeligt pynt. Det bliver sådan nogle mormor sko. Finder jeg så endelig noget bare lidt smart, – så kan de skide indlæg ikke pressen ned i skoen – i alt fald ikke sammen med fødderne.

HVER DAG I SKO ER ET HELVEDE

Resultatet er lidt sådan, – at jeg HVER dag i de sidste 4 år har mødt et problem når jeg står op og skal afsted på job etc. “Hvilke sko/støvler skal jeg vælge idag….eller rettere, hvilken smerte kan jeg bedst tackle i dag” Jeg kan mærke mine fødder hele tiden, døgnets 24 timer. Kun i fodbad kan jeg have et moment hvor jeg nærmest synes det er rart. Når man forkrampes på den måde sætter smerterne sig med tiden i lægmusklerne, i knæene, i len og ryg. De sidste år har jeg faktisk bare måtte accepterer, at sådan skal fødder nok mærkes :(

Jeg har netop i august fået lave nye indlæg igen og forsøgte at forklare Snow Fun at jeg synes det at gå var en lidelse – det ville de da lige rette op på….de sidste indlæg er værre end nogle af de andre og jeg er faldet tilbage til de ældste der nærmest er slidt op, da de smerter mindst.

EN FACEBOOK SIDE TROR JEG BLEV MIN REDNING

Man læser jo så meget – især om de problemer man går og slås med. Således poppede der en side op fra Align Footwear i Ikast. De viste nogle såler som de beskrev som himlen på jord. Jeg læste alle de kommentarer folk havde skrevet og begyndte at tro en lille smule på, at det måske var værd at prøve de der såler til 399 kr. – De lover endda, at man kan returnerer op til 60 dage og få pengene retur hvis man ikke er tilfreds – så hvad er der miste.

IMG_0001

Skeptisk overfor, hvordan en så flad sål skulle kunne rette op på både nedsunket forfod, platfodhed og smerter i ben, hofter og ryg ? – Hvori ligger mon fidusen? Det er jo bare sådan en forproduceret sål, en lagervare – hvordan skulle de kunne gøre en forskel i forhold til en professionel fysioterapeut der former nogle indlæg fuldstændig efter din fod?? Min hjerne forstår det ikke, men nysgerrigheden er vakt – så jeg bestiller.

JEG ER OVENUD FORUNDRET

Sålerne er ankommet. De blev nærmest pakket op som var det en længe ønsket julegave fra himlen. Forundret blev jeg igen da jeg fik dem i hænderne….de ligner mest af alt en almindelig indlægssål fra et bedre par løbesko. De kom direkte ned i mine sko og gled let og ubesværet ned – det gør de så faktisk i alle de sko/støvler jeg har og de fylder meget mindre end de gamle indlæg.

Det mest overskyggende var fornemmelsen da jeg stod der i mine sko med de nye såler – og bare ikke kunne mærke mine fødder. Der er ikke noget der trykker, der er ikke noget der gør ondt, der er ikke noget der synes ikke at passe…..det er en fuldstændig ny fornemmelse.

Jeg kastede mig hovedkuls ud i en længere gåtur ved stranden – min telefon beviste faktisk at jeg gik 4 kilometer – og jeg mærkede INTET – andet en det faktum, at jeg overhovedet ikke mærkede mine fødder. Det var som at gå på skyer.

 

IMG_0002

Nuvel – den næste periode skal så forhåbentlig overbevise mig om, at det er min redning. Skulle det være tilfældet, så takker jeg Guderne for at have fundet en løsning hvor mine fødder og jeg kan leve sammen i et ordentligt forhold igen. Måske jeg endda som lovet også får det bedre i ben, lægge, hofter og ryg. Hvis det virkeligt er tilfældet, så skal jeg have et lager hjem og gemme dem som var det guld. Min forskruede hjerne kan jo godt tænke tanken “tænk hvis de hold op med at producerer dem, gik konkurs eller andet”….det ville jo være skrækkeligt!

ET GODT RÅD

Hvis du som jeg har problemer med fødder, ben, ryg – så gør som jeg, prøv lige de her såler. Du kan returnerer dem indenfor 2 mdr og få pengene retur hvis ikke det fungerer. Det er altså en rigtig god ide – modsat hvad jeg har gjort de sidste 4 år, autoritært fået lavet specielle indlæg der har kostet kassen…og faktisk aldrig følt de har hjulpet. Jeg har virkeligt ikke haft EN dag de sidste 4 år hvor jeg har haft dem som om jeg passede i de sko jeg gik i…..det har været rædselsfuldt.

Efter jeg bestilte dem på nettet, har jeg nu erfaret, at sålerne også forhandles hos Skomageriet, Ulrikkenborg Plads 10A, 2800 Lyngby tlf. 45872331.

Håber du kan blive godt hjulpet også, hvis du som jeg kunne tænke dig at blive dus med din krop og fødder igen.

Kærligst

Gittemor

12 Responses

 1. Trille siger:

  Hej Gitte,
  Hvad med hælspore, virker de for det?
  Kh

  • gittemor siger:

   Hej Trille -
   De påstår at sålerne også skulle afhjælpe hælspore. Jeg har dog ikke selv lige det problem – men det skulle da ikke undre mig at de også hjælper der.
   KH Gitte

 2. Annette siger:

  Hi Gitte

  Skal lige høre til dine såler – fungerer de stadig for dig ? Jeg er selv på udkig efter nogle gode såler, da jeg er begyndt at døje med smerter i mine lægmuskler efter have fået nye løbesko, som bare slet ikke var gode for mig. Jeg er platfodet, men har aldrig før haft problemer med mine føder. Er derfor meget interesseret i at finde nogle tynde såler, som er gode og som IKKE ER STORE OG KLODSET, da jeg eeeelsker sko.

  B.h.
  Annette

  • gittemor siger:

   Kære Annette,
   Ja…de fungerer rigtig godt….og nu efter nogle måder helt fantastisk. Ærligt, så fik jeg lidt ondt i lægge og hofter nogen tid efter, men fandt ud af at jeg brugte sålerne 7/24 og min krop fik ikke mulighed for gradvist at vænne sig til de nye rokeringer. Så satte jeg brugen lidt ned i en periode (14 dage) – og langsomt satte det op til hele tiden igen. Nu har kroppen vænnet sig til det – og jeg skal IKKE have andre såler. De skønne er også at de passer i stort set alt mit fodtøj.
   Det eneste problem er, at man godt kan få lidt mere sure tæer end før. Men, sålerne vasker jeg så i hånden med lidt alm. sæbe, tørrer dem med køkkenrulle og lægger dem på bordet i et time – så er de rene, lugter godt igen og ændrer sig ikke det fjerneste. Måske man skulle have et ekstra par at skifte lidt med, så slipper man også for at skulle rykke rundt i nye sko hele tiden:) – Spring du bare trygt ud i de såler……og de giver jo pengene tilbage op til 60 dage, – så intet er tabt.
   KH Gitte

 3. Al siger:

  Hvor er det dejligt du har fundet noget til dine fødder. Jeg har været igennem stort set det samme.. har også et par dyre speciallavede indlæg, de er ikke slidt op(de ligger i skuffen) skoene bliver for “lave” altså indeni for jeg har jo høje knyster. Min redning er blevet Skechers sko/sandaler, de er bare skønne at gå i. Måske jeg skal kigge på sålerne du beskriver, hvis de kunne bruges i mine “pænere” sko ville det jo være super

  • gittemor siger:

   Ja man må finde frem til det er er bedst til en hver især. Stadig SUPER glad for mine nye såler og de kan være i alt mit fodtøj incl. mine hjemmesutter :)

 4. Anette Rolnæs siger:

  Hej Gitte
  Jeg fandt dit indlæg på Aligns hjemmeside. Jeg var nemlig igår med min datter hos en fodterapeut og Align-forhandler for at købe disse indlæg. Men her fik jeg at vide at de ikke hjalp mod forfodsproblemer. Det overraskede mig for jeg havde forstået de nærmest var et universalmiddel. Måske vil fodterapeuten hellere tjene penge på de håndlavede, men hvorfor hulen er hun så Align-forhandler, spørger jeg mig selv.
  Jeg tror søreme vi hopper ud i Align trods fagpersonens råd — på din anbefaling.

  • gittemor siger:

   Kære Anette – Åhhhh, jeg har lidt med mine nedsunkne forfødder :( – og jeg tror desværre du har ret – dem der laver dyre og specielle indlæg vil gerne tjene kassen – den var jeg jo også på i flere år – men ikke med noget godt resultat.

   De special lavede indlæg laver et løft på forfoden – ligesom de pirotter man køber. Aligns teori er, at man skal have sin muskel i forfoden til at arbejde igen og dermed blive styrket. Ved at have det løft permanent i de andre indlæg gør du din forfod doven og fastholder din dårlige forfod. Den teori har jeg nu gennem længere tid troet på og afprøvet…og det virker.
   Med alt nyt når det gælder om at rykke kroppens holdning, skal man være tålmodig og give det tid.I opstarten vekslede jeg lidt mellem ingen indlæg, de gamle indlæg og Aligns såler. Langsomt uge for uge øgede jeg med Align – og nu bruger jeg overhovedet ikke andet. Jeg har virkelig fået nogle bedre fødder og ikke de velkendte smerter hver dag. I starten blev jeg øm i henholdsvis baller, lår og lægmuskler – jeg vurderede at det var tilvænning – og nu er det væk. Jeg har lige købt mit 3 par såler så jeg har dem i alle mine sko uden at skulle skifte rundt hele tiden.

   Jeg synes du skal vove springet – det fede er jo, at hvis ikke du mærker god fremgang inden for 2 måneder, så returnerer du og sår pengene retur – det kan ikke være bedre vilkår.
   Lad mig gerne høre hvad du kommer frem til og om de hjælper dig.
   Kærligst Gittemor

 5. I. Henningsen siger:

  Du nævner dine problemer med at finde sko, og så tænker jeg på, om du mon kender netbutikken Skowolter.dk. De har specialiseret sig i sko i meget små og meget store størrelser.

  • gittemor siger:

   Tak for info – nej den kendte jeg ikke. Jeg er desværre ikke så glad for at købe sko på nettet, da jeg altid skal prøve sammen med indlæg – og det er sjældent at det går særlig godt – selvom sko nr. er korrekt :( – Der bliver for meget senden frem og tilbage, og det er både dyrt og besværligt. Men TAK for din kommentar, der sikkert kan komme andre til gavn.
   KH Gittemor

 6. susanne siger:

  Hej Gitte Læste lige det du havde skrevet om dine nye såler….har selv købt dem..men kun haft dem i 2 uger højst..jeg har problemer med nedsunket forfod..hvor jeg på begge fødder får ligtorne årsag fordi jeg træder alt for meget på min forfod…Var det samme problem hos dig med ligtorne ? Jeg synes nemlig stadigvæk at jeg jeg træder ned på min forfod med de nye Align såler..om de kommer til at hjælpe nok er jeg meget i tvivl om..jeg har et ret så højt svang …så der bliver jeg jo ikke støttet som min fodterapeut anbefalede at jeg skulle for at kunne slappe af i min svang..Har nu lige købt Gaitline sko..som koster ca 1800 kr fik dem heldigvis på tilbud til 1100 kr..de lader til at virke rigtig godt..for der træder man næsten ikke ned på sin forfod …Kender du de sko ? kan kun købes hos Bandagister fodterapeuter og nogen steder på nettet …Mvh Susanne

  • gittemor siger:

   Hej susanne
   Nej, jeg kender ikke skoene – og er til gengæld med mine fodproblemer stadig meget glad for Align sålerne og har ingen problemer mere med forfod eller lignende.
   BH Gitte

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top