Loppemarked med overraskelser – del 1

Jeg har jo i bund og grund ALTID været fuldstændig pjanket med loppemarkeder. Den der følelse af, at i dag finder jeg et scoop. Den der dims jeg slet ikke kan leve uden – og så til ingen penge. Fornemmelsen af at prutte lidt og gå hjem med en god handel – møde nogle sjove mennesker, – en lille sludder og luft i håret! Men sådan var det SLET ikke i dag.Jeg tog til loppemarked ved Charlottenlund Station. Dejligt vejr og en pokkers masse boder – mennesker i kødrand,- så “scenen” var egentlig som den plejede. Jeg tror bare jeg havde fået nogle andre “briller” med mig i dag…..for det var slet ikke den samme oplevelse.

Jeg undrede mig gevaldigt over hvor meget lort der var i standene. Jeg undrede mig i særdeleshed over, hvad sælgerne egentlig tror de kan få for deres udbrændte ting og sager. Men i særlig grad undrede jeg mig over, hvor elendige folk er til at få solgt deres varer. Pladsen emmer af den der kælder-fugtige duft. Af tøj der er beskidt, krøllet, plettet og ildelugtene. Mange stader smider et stykke plastik på jorden og klasker en portion gammelt tøj ovenpå….værsgo at købe – gerne til ågerpris!!

Gammelt skrammel i læssevis

Der var sko, så udtrådte og tarvelige, at selv en hjemløs ikke ville gå i dem……HVORFOR tager man den slags med helt ukritisk. Tror man virkelig at ALT kan sælges. I Hellerup, hvor jeg jo altså også selv huserer, bærer disse markeder præg af meget mærketøj og det er de fine unge fruer der står og sælger det – totalt shinet en søndag morgen. Hvorfor fanden har de fleste så sådan en gang skrammel med og promoverer højlydt “ jamen det er skam en Rützov, eller Bitte  eller noget andet mærketøj” - Ja right, men hvad er forskellen når det ligner lort og lugter tilsvarende….lidt ligesom folk tror de kan sælge et stel med et navn der var moderne i 1970 – der er lavet af stentøj og vejer det samme som en ubåd. NEJ …alt kan altså – eller bør ikke kunne sælges!!!

 

Disse tøser gjorde mig glad igen!!

ENDELIG – aller sidst på hele pladsen, rendte jeg ind i disse to smilene piger. Her var det duften af vaskepulver der kom mig i møde. Deres børnetøj hang på bøjler i snore lige rækker med priser på. De havde små søde opstillinger på borde – var imødekommende og havde en fed dag. Da jeg gik dem på klingen, – fik de stort set ikke meget fortjeneste med hjem, efter at have betalt stadeplads, holdt i kø, stillet op, pakket sammen etc. – men for dem havde det været skægt og de havde fået ryddet op og mange fik noget rigtig godt tøj til små “loppe-priser”. HER VAR loppeånd som JEG kan lide det – desvære havde jeg bare ikke rigtig brug for noget småbørns tøj :)

Jeg prøvede VIRKELIG at være positiv….mødte da også naboer der havde stillet op med en masse skønne ting – og selvfølgelig var der også okay boder rundt omkring. Men overvægten VAR altså skrammel. ØV

Men, selv på en  for mig ganske billig loppedag, kan man støde på mennesker og oplevelser der kan vende ens humør 180 grader……. og for ikke at trætte dig….måske mere tirre dig, – så læs andet afsnit i morgen….om et ganske interessant møde på loppemarkedspladsen!!

God nat….og sov godt!!!!

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top