Lav din egen ingefær shot til vinterværn

Jeg indrømmer dette ikke var min ide og opskriften blev set på facebook, men jeg lavede den selv i dag!

 

ingefær 032

Ingefær shot med gurkemeje og citron

Jeg spiser jo dagligt piller med ingefær og gurkemeje, hvilket jeg også har skrevet om før. Men da jeg så et opslag på facebook i dag med opskriften på at lave det som shots…..ja hvorfor ikke ty til denne endnu billigere og mere naturtro metode end piller.

2 økologiske citroner (vasket og skivet)

200 gran frisk ingefær (skrællet og skivet)

2 små gurkemejerødder (skrællet og skivet)

2 liter vand

Rørsukker…….der står 2 spsk.. – men det har jeg altså 3 doblet, ellers får jeg aldrig den bitre drik gennem mit halsrør.

 

Ingefær, citroner og gurkemejerod

Ingefær, citroner og gurkemejerod

Hele balladen op i en gryde og lad det koge i 45 – 50 minutter. Si det og hæld på flasker. Lad afkøle inden du lukker flaskerne. Denne portion gav mig 2 flasker ca. Kan holde 1 måned i køleskabet.

Drik en stor snaps hver morgen (4 – 5 cl)

 

ingefær 029

Hvad skulle det så gøre godt for?

Ingefær er kendt for sit høje indhold af antioxidanter og vitaminer. Det lindre kvalme, forebygger forkølelser og andre inflammatoriske tilstande i kroppen. Mange gigtpatienter oplever lindring i deres daglige smerter.

Gurkemeje er interessant pga dens indhold af curcumin. Man siger, at gurkemeje er anti-inflammatorisk, kan afhjælpe diarre, mave/tarm sygdomme, forebygger kræft, leddegigt og andre biologiske lidelser. En side effekt er også at den skulle have kolesterol-nedsænkende egenskab.

Citroner…ja ud over at være sure, så er de jo sprængfyldte med C-vitaminer og dem kan vi ikke få for lidt af her til vinter.

Tilsammen…..en dejlig shot – der lige hældes ned hver morgen.

Lad nu være med at drikke mere end den anbefalede dosis – den kan nemlig også have sine bivirkninger så. Nogle kan få lidt hjerte galop, nogle diarre…..men det er fordi man overdriver. Ingen tvivl om at denne drik er sund, – den er også stærk og bitter som bare fa…..! Ned med den

 

KH Gittemor

 

PS: – Den der lille gurkemejerod smitter meget af på huden – så brug evt. handske hvis du ikke vil have “nikotin-fingre” :)

 

ingefær 023

22 Responses

 1. AL siger:

  Har læst at man fjerner noget godt af ingefæren ved at skrælle den, det er nok at vaske den godt. Citron mister vitaminerne når den bliver kogt, så jeg tilsætter citronsaft til sidst

  • gittemor siger:

   Tror du har ret, det bliver bare så “grumset” når man koger med skræl. Synes nu også den er rigeligt kraftig i drikken uden skræl, haha

 2. hanne siger:

  jeg er spændt på at høre om du får den samme virkning som du ar fået af pillerne .

  • gittemor siger:

   Hej Hanne – skal nok opdaterer, for tidligt endnu at sige – men jeg synes altså at jeg føler mig frisk og frejdig. Der er også et anderledes sus over at tage den opstrammer i et glas…omend den kradser lidt. Synes faktisk man vænner sig til det. KH Gitte

 3. Malene siger:

  Jeg har også lige lavet det i dag, dog uden rørsukker som “sødemiddel”, men derimod med honning. Og syntes ikke at den kradser på noget tidspunkt. Også selv om jeg kom et par fede hvidløg i.

  • gittemor siger:

   Du må være hard core Malene – Synes da den kradser lidt – men det er jo heler ikke kradset det handler om :) – Men hvidløg – det tror jeg nu ikke jeg har lyst til at blande i……Dejligt vi har vores personlige frihed til at gøre lige hvad vi vil :)
   KH Gittemor

 4. Karen Kristensen siger:

  Jeg har brugt den i en mdr. føler mig godt tilpas og tror den har hjulpet mig godt igennem da jeg lige har fået fjernet mit ene bryst pg af kræft

  • gittemor siger:

   Det lyder dejligt Karen – jeg drikker den selv hver eneste dag. Jeg synes den giver energi og er sikker på den også har styrket mit immunforsvar. Andre omkring mig har været syge, snottede og hostende her i vinter. Jeg har kun haft et lille anslag som forsvandt hurtigt – og aldrig blev reel sygdom.

 5. Karen Kristensen siger:

  kan den anbefales til børn???

  • gittemor siger:

   Hej Karen, – Jeg mener klart du kan anvende den shot jeg her anbefaler til børn – hvis de er 6 år og opefter – og du kan få dem til at drikke den. Nogle børn synes den kradser lidt, men så man man nedsætte niveauet lidt på ingefær. Hold øje med om maven bliver løs eller de får ondt i maven, – det er det eneste problem der ville kunne være. Mit barnebarn på 8 drikker den uden problemer.
   KH Gitte

 6. Michael siger:

  Konen har lavet den en del gange. Fantastisk virkning. I aften er hun på arbejde, vi er løbet tør for shots, jeg laver en portion. Mens det koger, ser jeg dit PS

  • gittemor siger:

   UPS Michael……sorry. Ja så går der lige et par dage med gule fingre :) Men glad for at i har glæde af shots – og dejligt at høre at også i mandfolk kan gå i gryderne.

 7. Bettina jensen siger:

  Hej
  Har lavet shots siden september. Har nu også tilsat rødbeder. Det giver en fuldstændig fantastisk farve. Tilsætter desuden også appelsiner. Citroner og appelsiner, altså saften fra dem tilsætter jeg også først når ingefær, gurkemeje og rødbeder er kogt og kølet lidt af. Føler også jeg har været friskere denne vinter.
  K.H.
  Bettina

  • gittemor siger:

   Hej Bettina,
   Herligt ide at udbygge shotsene lidt. Jeg vil da også prøve den med rødbeder :) Der er også nogle der tilsætter hvidløg, hvilket jeg også har prøvet…..men det tog altså hele fornøjelsen synes jeg. Skidt og sig og snot for sig, haha.
   Tak for din kommentar og gode ide
   KH Gittemor

 8. Manuela siger:

  Jeg laver ingefærekstrakt på den kolde måde. Bruger en hel bakke ingefær (ved ikke – er det 150 gr?), skræller dem, skærer i mindre stykker og blender det med 300 ml. vand og sier det. Denne ekstrakt hælder jeg i isterningeposer og ned i fryseren med dem. Klar til at blive brugt både sommer = 1 isterning i 150 ml vand eller om vinteren = 1 terning i kogende vand som te. Har drukket det knap 2 år nu. Mine ledsmerter bliver mindre. Specielt i fingrene.
  Nu har jeg lige købt frisk gurkemeje og vil lave den sammen med ingefæren.
  Ps. jeg bruger ikke sukker eller andet (er puritist ;-) )

  K.h. Manuela

 9. Ida siger:

  Hvis man undlader at koge hele citronen med, bliver den ikke bitter – kun dejlig stærk :-)
  Jeg skræller citronen med en tyndskræller, så jeg ikke får det hvide (bitre) med, koger skrællen med og tilsætter citronsaften til sidst, når hele herligheden er kølet af.

 10. Jackie Piil siger:

  Når man koger ingefær og gurkemeje, koger man så ikke alle de gode egenskaber ud?

 11. Gert Andersen siger:

  Tak for din opskrift. Da jeg lavede denne drik første gang undrede jeg mig over de hele citroner.
  Jeg har bl.a. lavet en citronsnaps hvor man udtrykkelig skiver i opskriften “uden de hvide hinder fra citronerne” det gør snapsen bitter og udrikkelig. Alligevel fulgte jeg shots opskriften, men ak naturligvis bitter og næsten udrikkelig. Så nu river jeg citronskallen og presser saften fra citronerne, kommer det i uden at koge det for meget så citronsaften mister for meget af c-vitaminindholdet. Og nu frisk og herlig smag!!
  Med venlig hilsen

  • gittemor siger:

   Hej Gert -
   Dejligt du har fundet din “egen vej” – personligt synes jeg nu ikke den er udrikkelig eller bitter – men vi er jo alle forskellige. Måske dit tip her kan hjælpe andre, så tak for din kommentar.
   Bedste hilser
   Gitte

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top