Lav de skønneste kræmmerhuse som min mor gør det

Jeg kom jo til at prale af min mors lækre kræmmerhuse med flødeskum på facebook. Dem spiste vi os tykke og fede i til min fars fødselsdag forleden…..det er ren barndom der trylles frem når man en sjældent gang får dem – men nøj hvor smager det godt :)

 

bonbon 127

 

Flere spurgte til opskriften – så den skal du da have. Jeg advarer lige – de første man laver bliver aldrig helt så gode, – man skal lige have taget på det…..men så kører det – og der skal IKKE besvares telefoner eller lignende under processen!! :)

 

 

2 æg

1 ¼ dl sukker

100 gram hvedemel

100 gram halv smeltet smør

(der bliver ca. 12 stk.)

 

Pisk æggene godt sammen. Tilsæt sukker og pisk til massen er let og luftig. Vend nu forsigtigt smør og mel i massen med en dejskraber – der må ikke røres for meget – bløde bevægelser!

På bagepapir smøres dejen ud i cirkler (ca. 12 cm i diameter) tyndt lag!! Du kan evt. lave cirkler omkring en underkop på bagepapiret, hvis du ikke er sikker på hånden J

Bag nu kagerne ved 200 grader i ca. 5 min., til de er lysegule i kanten. Når pladen tages ud, skal du med det samme folde dem en efter en som kræmmerhus, sæt dem evt. i snapseglas til de er kolde, så de bevarer formen. Det skal gå stærkt – men hvis de bliver for kolde dem du har på pladen, kan du sætte dem tilbage i ovnen i et øjeblik, så bliver de bløde igen.

Kræmmerhusene skal opbevarer i et tætsluttet kagedåse til de skal serveres.

Server med flødeskum og syltetøj – eller med is, – men så knækker de nemt J

Man kan enten placere kagerne fint på et fad – eller stille dem i en skål halv fuld af sukker.

Bon appetit!

bonbon 128

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top