Køber du primært Dansk når du køber frugt og grønt?

Det gør jeg i det omfang der overhovedet er muligt – og også gerne økologisk. Derfor vil jeg også meget gerne støtte Dansk Gartneris kampagne “Køb Dansk” – da det har mange fordele for os som forbrugere.

juni og meget mere 012

Jeg var så heldig at modtage denne skønne kasse “Dansk kasse” fra Dansk Gartneri forleden, – de ville gerne via bloggere gøre opmærksom på disse skønne og friske produkter, som vi som forbrugere har SÅ let ved at komme til netop nu, hvor sommeren er over os og det hele pibler op af jorden.

fødder i den danske mul

 

Dansk Gartneri, har lavet en undersøgelse der viser, at 76% af danskerne foretrækker dansk frugt og grønt fremfor udenlandsk .Hele 65% af os danskere mener faktisk også, at danske gartnerier leverer friskere varer end udenlandske og 72% finder det også langt mere klimavenligt at købe dansk. På trods af denne undersøgelse, er det dog opsigtvækkende, at kun 5% af os ALTID kun spiser dansk – og hele 26% spiser lige meget dansk og udenlandsk – og det er præcis her Dansk Gartneri gerne til gøre opmærksom på, at det bør vi for vores egen sundhed og klima lave om på……..det støtter jeg hellere end gerne.

 

Faktisk er det forunderligt hvor mange frugter og grøntsager vi indtager – som ligger helt skævt for årstiden af hvornår det vokser og gror her i Danmark. At spise et æble på denne årstid er faktisk ikke nogen særlig fantastisk oplevelse – ligesom at vi spiser jordbær ved juletid – så er den jo helt gal – men vi gør det, – hvorfor et vi så skøre??? Måske fordi vi kan……men vi burde ikke. Når varer ikke hidhører under den sæson vi er i, – så er produkterne længe undervejs fra udlandet – og holdbarheden opstår alene ved, at disse produkter bliver behandlet på alle mulige og umulige måder for at kunne se friske ud. Vi kommer kun denne tendens til livs ved at være tro mod vores gode produkter i de sæsoner hvor de rent faktisk gror i vores land – og der udover at købe økologisk.

LIGE NU I DANMARK

Der er jo ikke grænser for hvad du kan spise i disse sommer måneder og lave af fantastiske retter med varer der er Danske og ført frem uden brug af kemikalier, pesticider og andet skrammel der truer vores forplantningsevne og vores sundhed. Masser af salater, kål, jordbær, hindbær, ribs, solbær, stikkelsbær, blomkål, krydderurter, agurker, – ja for slet ikke at glemme vores helt vidunderlige nye kartofler.

Jeg vil for at give mit bidrag til kampagnen “KØB DANSK” de næste dage sætte nogle af mine egne yndlings opskrifter her på bloggen – måske det kan give lidt inspiration – og så vil jeg opfordre til at vi køber dansk fra Dansk Gartneri.…med mindre du er så heldig at have egen avl i haven. Dansk Gartneri akkrediterer sine produkter med “Global GAP” – hvilket betyder at producenterne skal opfylde krav til fødevaresikkerheden og at produktionen foregår fuldt forsvarligt med hensyn til gødning, vand og ikke mindst arbejdskraft.

download

 

DEN MEST DANSKE OG ENKLESTE OPSKRIFT

 

JORDBÆR MED FLØDE

 

jordbær med fløde

 

Jeg har lige i denne tid den fantastiske vane – som ikke engang sorterer under dårlige vaner – at jeg som natmad skal have jordbær med fløde og en anelse mælk. Jordbærret er SÅ lækker lige for tiden – nyeplukkede, røde, saftige, fyldt med jern og vitaminer og er indbegrebet af DANSK SOMMER. Jeg har her på bloggen en anden fantastisk opskrift på “Gittemors jordbærkræs” der er forrygende til en klat is – den finder du under kategorien “Mad og drikke hos Gittemor” – her i højre side af bloggen.

Vi ses i morgen….her skal du få en enkelt og i dette hus populær opskrift på “Blomkålsgratin”

 

Dejlig søndag aften til alle – husk det nu “KØB DANSK”

 

Gittemor

 

 

 

2 Responses

  1. Marlene Høj siger:

    På en eller anden måde smager dansk frugt og grønt bare bedre. Måske er det den gode samvittighed, der spiller ind :)

    • gittemor siger:

      Det gør det nemlig Marlene….samvittighed eller ej – der er sådan noget vidunderligt Dansk over alle vores skønne frugter og grønt lige nu – lige pt. sidder jeg med en balje ærter af egen avl…..god slik på en mandag aften :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top