Jeg er vild med Bonderøvens liv

Billede fra Frilandsmuseet

 
Jeg er fuldstændig pjattet med “de gode gamle dage” . Der er noget fuldstændig, fantastisk romantisk over det begreb og jeg kan drømme mig tilbage i timevis til den levevis. På mange måder er jeg jo skide gammeldags og jeg synes at alt den nymoderne teknik har fået alt for meget magt i vores tid. Der er så mange gratis glæder og selvtilfredshed der er forsvundet, når vi ikke selv skal have fingrene i mulden reparerer vores huse, lave maden fra bunden etc. etc.
 
Det er også en af grundene til, at jeg er blevet fuldstændig forelsket i programmet “Bonderøven”. Det er så fedt at følge hans familie, hans måde at bruge gamle redskaber på, anvende ord som hyppe kartofler harve, høste, garve etc. Ord som vores tids teenagere overhovedet ikke aner hvad er. Tanken om at alt kan bruges, selv gamle irriterende mælkebøtter kan blive til mælkebøttehø som dyrene får fantastisk næring af om vinteren. Se hønsene ruge og hesten gå med ploven – I LOVE IT!!!!
 
 
Søren Ryge, – du kan godt pakke sammen – du er overhalet indenom af Bonde-bassen!!
 
 

Ham Bonderøven er da en charmetrold

 
 

Familieidyl, lige efter mit hovede

 
Her kunne jeg godt tænke mig at komme på sommerferie i en 3 – 4 måneder og lærer alle disse ting. Jeg tror faktisk jeg ville stortrives i gummistøvler islandsk sweater óg strithår.
 

2 Responses

  1. Ja, han er fantastisk. Men var det ikke brændenældehø? ;-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top