Janus….den kan da ikke bare lukke!!!!!

Hvis man Googler “Janus”, så kommer der en masse op med den romerske Gud Janus….men hvis du “googler” mit hoved med ordet Janus, så ruller hele min 70′er ungdom frem på nethinden….Janus var “min” butik og jeg lagde i mine teenager år en anseelig sum penge i den butik. Jeg tror endda mine første kassebukser og anorak var fra Janus….det var den fedeste butik da jeg var ung.

 

Også som voksen….ja faktisk helt til i sidste uge, har jeg jævnligt lagt vejen forbi. Jeg har fundet meget godt tøj der, smykker, brugskunst etc. og temmelig mange gaver igennem tiden. MEN….nu er det slut….uigenkaldeligt slut!!!

 

jan 2015 020

Janus på Callisensvej i Hellerup lukker og slukker….det er den sidste Janus butik der er tilbage :( .

Ej hvor blev jeg ked af det….der var da lige en klump i halsen…..jeg bryder mig ikke om når “kapitler” i mit liv sådan bare forsvinder….og det er der faktisk mange der er gennem de seneste år. Jeg ved da godt, at det ikke er nemt at være detailhandler i dag og nethandel etc. totalt har ødelagt de gode gamle normer……og det konflikter en anelse……nej, faktisk en hel del, med mine minder. Intet er som før….alle de hyggelige små butikker forsvinder en efter en og erstattes med Ejendommæglere, køkkenforretninger og andet man ikke lige har brug for at handle i.Jeg synes det er en kultur der forsvinder i vores forhastede liv!

 

jan 2015 018

Talte kort med ejeren af Janus og tillod mig lige at brokke mig lidt over at “min” butik sådan lukkede, – uden at have spurgt mig først!!

Den søde dame fortalte, at nu skulle hun til at nyde sit otium, rejse og hygge sig. Hendes børn ønskede ikke at overtage butikkerne, – så det var en uundgåelig beslutning der var truffet. Fair nok….det er jo deres butik….men alligevel.

….jeg gennemgik lige hele min ungdoms garderobe i mit hoved…..kassebukser, tunikaer, pandebånd, tørklæder, duftlys, forhæng til døren med frynser etc. etc…….alt sammen fra Janus.

ØV altså!!!!!!

Kære “Janus”…..tak for mange, mange år, tak for megen inspiration og jubel i garderoben. Tak at du holdt ud så længe.

 

 

 

 

5 Responses

 1. Mette siger:

  Kære Gitte, nu googlede jeg i min fortvivlelse over at Janus lukker – og fandt så din kommentar, og jeg giver dig så evigt ret. Jeg hader også gode kapitler der stopper – har handlet i alle de mange Janus butikker uendeligt mange gange fra slut 70′erne og frem. :( ØV! Nethandel er bare ikke det samme som at gå ind i en levende butik med levende mennesker, hvor man bliver inspireret og glad. Hvad kan man gøre….

  • gittemor siger:

   Ja Mette, – Hvad kan man gøre????
   Hvad vi skulle have gjort for længe siden…fastholde at handle i og støtte de små butikker. Det er jo forbrugernes behov for at handle på nettet, dovenskab og “tidsbesparende” at folk har ændret sit indkøbs mønster. Desværre er det nok bare udviklingen….men jeg bryder mig bestemt heller ikke om det.

   Jeg stritter i mod med arme og ben….men desværre tror jeg snart at os få har svært ved at klamre os til fortiden……fremtiden og it indhenter os…og det bliver detailhandelens død.
   Så sørgeligt!!
   Knus >Gitte

   • Mette siger:

    Jeg kørte i Hellerup i dag og så den helt lukkede og slukkede Janus :(
    Jeg handler da selv meget på nettet (fordi der ofte er et bedre udvalg, egentlig ikke af dovenskab) – men mest i detailhandler. Mon ikke der fortsat vil være en kombination. Det håber jeg sgu…for sådanne nogle som os, der er opvokset i den “menneskelige” tidsalder, før Internettet tog over! Kh fra Mette

 2. Iben siger:

  Ooooj – så var det min tur til at køre forgæves! Og det er jo et stykke tid siden jeg var her sidst – kan ses af butikken lukkede for længe siden nu.
  Det er jo fantastisk at have minder om en helt særlig butik, hvor man bliver ved med at vende tilbage – også efter mange år.
  Jeg er så enig i, at det er en æra der er forbi – her har jeg også købt mangt og meget både i Hellerup og på Østerbro.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top