Hjerteproblemer helbredt ved et tilfælde

Mit hjerte sprang over konstant og det ved jeg, at jeg ikke er alene om at opleve. Faktisk tror jeg at rigtig mange mennesker oplever det jævnligt, men i nogle tilfælde kan man blive så skræmt og bange for rent faktisk at være hjertesyg uden man får den rigtige hjælp. Jeg endte med at diagnosticerer mig selv ved et tilfælde.

 

images

På en almindelig septemberdag – på vej ud af døren for at møde en veninde, bliver jeg frygtelig dårlig og besvimer kortvarigt i min entré. Jeg har min telefon i lommen og får ringet til min overbo, der i fuld firspring kommer ned og låser sig ind. Jeg er hvid i hovedet, koldsved på læben, hjerte og puls hamre afsted og jeg er frygtelig, frygtelig bange. Vi ser tiden an et stykke tid, men pulsen og hjertet springer og jeg kan overhovedet ikke falde ned i tempo.

Efter nogen tid ringer min veninde til 1813 – “du er nummer 19 i køen” – det tør jeg ikke sætte mit liv på spil med, så vi ringer 112 – og efter nogen palaver med en emsig vagthavende, sender han så en ambulance. 2 skønne reddere kommer hurtigt og kan godt se jeg er ude af flippen. Et kardiogram viser da også at hjertet har noget travlt og jeg er almen skidt, så de tager mig med.

 

3

 

Jeg bliver selvfølgelig undersøgt i hoved og r.. og ligger til observation nogle timer. De finder ikke noget alarmerende, men jeg kan så bidrage med at jeg i nogen tid har haft mange oplevelser med at mit hjerte springer over og, at jeg har det som om jeg ofte skal “synke” mit hjerte igen. Med den viden bliver jeg skrevet op til, at blive indkaldt til yderligere undersøgelser og skal have en holter-monitor på i 2 døgn. Det er et apparat der måler hjertes aktiviteter over hele døgnet.

Der går 1 måned før jeg indkaldes til denne undersøgelse. Resultatet er, at de godt kan se at der er mange overspring, men de er ganske ufarlige. Desuden scanner de mit hjerte og her kan de se at alt fungerer fuldstændig normalt. “Hvorfor bliver jeg så dårlig og mærker disse forfærdelige anfald hele tiden” – En noget tilbagelænet læge tager mig overhovedet ikke seriøst. Jeg forklarer ham, at jeg er ane af en familie hvor hjerte/kar sygdomme er i hobetal og at min far sågar har fået en 6 dobbelt bypass – så om han måske gad at forstå hvorfor jeg havde det med i baghovedet i min angst. Jeg havde været sygemeldt en tid forinden pga stress – det spurgte jeg ind til.Det er også påvist at nogle mennesker ligefrem dør af stress, belærte jeg ham så. Han smilede skævt til mig, – nærmest overbærende og synes mere  interesseret i hans madpakke på skrivebordet end mig i stolen med bekymrende tårer i øjnene “Kan stress give mig de symptomer?” - det afviste han blankt – “stress påvirker ikke hjertet” – siger lægen så??????? Det var satans…..det tror jeg ganske enkelt ikke på . “Forstår du at jeg er skide bange og at jeg trods undersøgelserne og dine svar ikke føler mig overbevist eller rolig?” – “Nej, men jeg kan da skrive nogle betablokkere op til dig, så mærker du ikke mere til det!” – “Betablokkere……er du klar over hvor mange bivirkninger de har? – Burde man ikke undersøge flere ting før du bare knalder piller i hovedet på mig? – jeg skal ikke have dine betablokkere” – Så må vi jo se tiden an – og så gik jeg!

HJERTEPROBLEMERNE TOG TIL

Jeg måtte jo forsøge at stole på, at jeg rent faktisk ikke fejlede noget, – men anfaldene tog til. Hver gang jeg skulle ud at gå, bukkede mig ned, når jeg lå stille på sofaen eller i sengen, så mærkede jeg hjertet….kunne simpelthen mærke helt oppe i halsen at slagene slog over – nærmest udeblev i flere sekunder. Ind imellem blev jeg svimmel – så blev jeg bange….og så blev det hele endnu værre. Jeg bevægede mig i en rigtig ond cirkel og ingen læger tog mig seriøs – eller foreslog om man måske skulle kigge på andre ting i kroppen.

 

4

Studerede nettet, studerede kroppen, forsøgte at nedsætte mine hormonpiller for at se om de havde en årsag. Jeg synes ikke at kunne finde hoved eller hale i symptomerne og min omgangskreds var sikkert godt trætte af at høre om mit hjerte.

 

HELBREDT VED ET TILFÆLDE

4 måneder havde jeg det sådan….og kan også huske at jeg tidligere i mit liv havde oplevet det samme kortvarigt, men hvor det så forsvandt af sig selv. Jeg fik nogle seriøse rygsmerter en dag – og da jeg er kendt med rygsmerter og ind imellem kan få et tilbagefald, tog jeg nogle gigtpiller for at lette smerten. Dem har jeg lidt svært ved at tåle i maven, så jeg tog en mavesyreneutraliserende pille samtidig. Sådan har jeg altid gjort for ikke at få det dårligt af medicinen.

Efter et par timer var ryggen fin igen……men hvad mere mærkeligt var, at mit hjerte opførte sig fuldstændig normalt. Næste dag tog jeg endnu en mavesyre pille (Pantropazol) – og stadig ingen problemer. Det har jeg så gjort siden….og tricket virker!

Mere januar 020

Jeg har simpelthen haft nogle kraftige refluks problemer. Syre i mavesæk og spiserør og de smerter er åbenbart meget sammenlignelige med det jeg oplever som hjertesmerter og overspring. Pludseligt slog det mig, at jeg jo havde det værst når jeg lå ned – og om natten. Så er syren selvfølgelig på vej op i maven og spiserøret. Jeg havde ikke halsbrand så tanken havde ikke slået mig.Til gengæld tror jeg at jeg stille og roligt var ved at udvikle mig et mavesår eller i alt fald noget i den retning.

Nu siger jeg ikke, at alle med den slags symptomer bare skal æde mavesyreneutraliserende medicin, men jeg opfordrer til at man ikke bare tager lægernes ord for givet. Når man som patient føler at der er noget ravruskende galt…..så er der noget galt. Det er mig der kender min krop bedst, da jeg bor i den til dagligt. Jeg mærker når der er ubalancer, det gør vi alle.

Jeg er harmdirrende over, at man ikke går videre i sine undersøgelser eller spørger ind til patienten når man udtrykker en bekymring. Jeg er rasende over, at jeg meget let kunne være røget på betablokkere hvis jeg havde været autoritetstro, men det er jeg heldigvis ikke.

 

4 måneders bekymringer og rigtig dårlige dage med angst og fortvivlelse er heldigvis over nu.

Pas på med Netdoktor og andre hjemmesider når man søger rundt på de symptomer jeg havde. Man kan virkelig komme til at fejle de mærkeligste ting og ofte noget der er værre end det man egentlig fejler. Jeg vil dog opfordre til, at man tager fat i sin læge og opfordre til at blive ved med at søge årsager til man finder forklaringen. At jeg fandt min helbredelse var alene et tilfælde – og det er ikke noget man bare lige kan regne med opstår hver gang.

Pas godt på dig selv…..og talt aldrig med hjertelæger ved frokosttid….især ikke når deres madpakke ligger på bordet!

Kærligst Gittemor

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top