Har svært ved afslutninger

Den sidste uge har været brugt til at lukke ned for vores elskede lille kolonihavehus. Jeg bliver aldrig god til at erkende, at en sæson går på held. Alt det man byggede op over hele foråret og sommeren, det der blev plantet, sået, revet, nippet, nydt og frydet sig over, ligner nu ingen verdens ting.

Jeg ved jo godt med min fornuft, at pludselig er det marts og april igen, og så starter man forfra. Hele rumlen om igen. Jeg gik faktisk og spekulerede en del over, at vi mennesker er nogle pudsige nogle. Man knokler løs og bruger alverdens tid og kræfter på vores haver fordi det selvfølgelig giver os en kæmpe tilfredsstillelse og nydelse….og så et halv år efter forfalder det hele og ligger vådt og kedeligt hen. Som små maskiner starter vi uanfægtet forfra igen året efter, med nøjagtig samme fryd.

 

Gittemor har tænke store tanker her i ugen der gik

Gittemor har tænke store tanker her i ugen der gik

SOMMEREN VAR FANTASTISK

Det var den mest vidunderlige sommer i 2014. Tror det er mange år siden jeg i den grad har nydt min have, solen, børnebørnene, børnene, ferien og alle mine blomster. Vi fik ikke nydt haven helt så meget som vi plejer, da min far var ret syg i maj og juni og efterfølgende ikke have helt de samme kræfter til at komme i haven. Det er nu mest hyggeligt når vi som samlet familie roder i haven og nyder den sammen, – så jeg var lidt alene om nydelsen i år….men det blev jeg faktisk ret god til. Jeg er begyndt at snakke med blomsterne og finde ud af hvad de hedder og hvordan de vil passes, så på den konto er jeg blevet klogere i 2014.

Nu er der lukket for vandet….møbler og hygge er pakket væk, bladene er faldet af, svampene fiser op gennem græsset, fuglene er fløjet – og jeg har sagt på gensyn til foråret. Nu skal jeg i gang med vinterens sysler indendørs…stearinlys, tepotte, plaider og anderledes hygge….men bestemt også det har sin charme.

Så frodigt så der ud i juni 2014

Så frodigt så der ud i juni 2014

 

Og sådan ser der ud i dag, oktober 2014

Og sådan ser der ud i dag, oktober 2014

 

Vinen og gårdhaven i juni

Vinen og gårdhaven i juni

 

og nu i oktober :(

og nu i oktober :(

Men vejret er stadig skønt trods årstiden

Og da vi ikke skal bruge tiden i kolonihaven mere, – så er det jo skønt at man bor tæt på vand og skov. I dag gik jeg lang tur med datteren Sara og mindste barnebarn Sebastian. Han synes Fortet i Charlottenlund og kanonerne er det skønneste man kan kravle rundt på – og vejret var solrigt og fantastisk…….og så er det egentlig alligevel at jeg er SÅ glad for at bo i Danmark, hvor vi har de 4 årstider, med alt hvad det indebærer.

Sebastian på Fortet en skøn efterårsdag

Sebastian på Fortet en skøn efterårsdag

I ønskes alle en skøn uge forude.

Kærligst Gittemor

 

2 Responses

  1. Marlene Høj siger:

    Jeg sætter også pris på de fire årstider… De har hver deres charme (og ulemper) :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top