Gittemors jordskokkesuppe – trin for trin

 

Er du til en nem og velsmagende jordskokkesuppe – så følg med her, trin for trin.

Du skal bruge: til 4 personer

800 g jordskokker, ca. 3 dl mini eller letmælk, 1 stort løg, 2 fed hvidløg, 2 dl fløde, timian, salt, peber, persille, kartoffelchips.

Skræl og rens jordskokkerne
 

skær i stykker og vand på til det dækker

 

tilfør løg og hvidløg i mindre stykker

 

tilfør 1 lille tsk timian eller friske kviste

 

tilfør ca. 3 dl mælk

 
Nu koger du disse ting sammen i ca. en halv time – eller til jordskokkerne er helt udkogte. Det afhænger af hvor store stykkerne er!
 
 
Husk at skumme suppen når den koger
 

Så blender du med stavblender

 
koger suppen godt igennem med 2 dl piskefløde
 

smager til med salt og peber

 

server med frisk brød, persille og chips

 
Nogle vil sikkert undrer sig over at vi knuser chips i suppen – men prøv det !!! Det fremhæver virkelig smagen af jordskokkerne og giver den fornødne “salt” – når og hvis, du som os ikke har lyst til at bruge bacontern.
 
Suppen kan uden problemer fryses ned i 3 mdr.
 
Velbekomme !!

 

2 Responses

  1. Charlotte siger:

    Uhmmmmm

  2. Sara siger:

    Ja det er en lækker suppe – og børn er jo også vilde med den! Men hvad er det for et mærkværdigt billede der er øverst af det færdige resultat?? Altså suppen ser jo ud som den skal – meget lækker – men billedet er taget på en måde så man kan se det som om tallerkenen ligger med bunden opad og at suppen ER bunden af tallerkenen :-) Spøjst.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top