Ferie i Thisted – del 2

Som nævnt i går – Jeg elsker Thisted, hvor mine små skæve barndomsben ofte blev trådt. På mange måder føles byen “tom” nu, – har siden min barndom både mistet mine bedsteforældre, onkel, kusine og en fætter, så tilbage er kun min ene moster, min fætter Elo og hans børn. Til gengæld har vi den smukkeste “række” på kirkegården hvor et besøg – og en lille snak – bragte mange dejlige minder frem.

 

Sommerferien 2014 Jylland 030

Vandtårnet i Thisted på Thorstedvej er for mig et varemærke for Thisted – mine bedsteforældre boede også på Thorstedvej, så jeg har leget meget på bakkerne omkring tårnet. Om aftenen er der rødt lys i toppen og man kan se det langt væk fra. Når vi på vores rejser som barn kunne ane vandtårnet i det fjerne…..så vidste vi unger, at en lang bilrejse var ved at være fuldbragt.

Sommerferien 2014 Jylland 035

Jeg kan altså også grine lidt af de skønne jyder – dette skilt var det første vi mødte efter parkering i byen. – Jeg tænker stadig, hvad pokker er forskellen på voksne og damer….lidt diskriminerende ikke? :)

 

Sommerferien 2014 Jylland 036

Et bord med udsalg på træsko…..altså det er heller ikke noget vi sådan lige møder på Strøget i København, vel? – Men der var Torvedag da vi mødte Thisted i år – underholdning med musik, kæmpe loppemarked, elastikspring, gode cafeer og udsalg i de fleste butikker. Thisted gågade er rigtig hyggelig og for mig genkendelig fra barndommen, – her har jeg med tiden brugt mange lommepenge.

 

Sommerferien 2014 Jylland 037

 

En hyggeligt møde i byen med moster Isa og gran kusinen Line <3

Et hyggeligt møde i byen med moster Isa og gran kusinen Line <3

 

Rådhuset på Torvet i Thisted, hvor min mor tjente som ganske ung for Politimesteren

Rådhuset på Torvet i Thisted, hvor min mor tjente som ganske ung for Politimesteren

 

Hip hop elestik med Sebastian - modig dreng!

Hip hop elastik med Sebastian – modig dreng!

 

Selina fulgte trop

Selina fulgte trop

Og i denne smukke kirke blev mine forældre viet for snart 60 år siden <3

Og i denne smukke kirke blev mine forældre viet for snart 60 år siden <3

MEN SÅ SKETE DER NOGET FORUROLIGENDE

Meget omvendt fra hvad vi er vant med i København – lukker alle forretninger i Thisted og omegn kl. 17:00 – og de MENER kl. 17:00!!!!!!

Vi var lige inde i Brugsen et kort øjeblik – og da vi kom ud på gaden kl. 17:05 – TOMT – BLÆST – DØD BY!!!!!! Jeg skal da lige love for, at de ved hvordan man pakker sammen i Thisted – på et split sekund forvandlede byen med Torvedage, musik og super hygge sig, til at være forladt, tom og nærmest forladt – alt og alle var væk!!!……og jeg lyver ikke!!! – MIDT I SOMMERPERIODEN!!!!! – Jeg forstår det ikke!

 

Gådaden var som blæst kl. 17:05 - besynderlig oplevelse

Gågaden var som blæst kl. 17:05 – besynderlig oplevelse

 

Thisted lukker kl. 17:00 - HUSK det :(

Thisted lukker kl. 17:00 – HUSK det :(

 

...altså 16:45 så der sådan ud!!!!!!

…altså 16:45 så der sådan ud!!!!!!

Jeg undres stadig – men der må jo være en eller anden grund, der var bare ikke nogen der kunne komme med en forklaring da jeg spurgte.

Vi forlod byen – uden at have brugt svært mange penge – det var selvfølgelig en fordel – og inden vi drog hjemad mod Vestervig igen, skulle jeg da lige forbi mine bedsteforældres lille hus på Thorstedvej. Helt forandret end fra barndommen, men sådan er det jo. Tog mig selv i at stå foran huset og knibe øjnene sammen – og i dyb koncentration, kunne jeg huske min bedstemors lille butik til højre i huset som hed “Brødudsalg” – min bedstefar der kørte det ene læs loppehejs ind i indkørselen efter det andet, – os fætre og kusiner der sprang rundt på vejen og legede……..duften…..lydene der er forstummet……savnet!!

Thorstedvej 6 - et hus med så mange minder og historie.....for os der kom der <3 Min bedstefar byggede huset!

Thorstedvej 6 – et hus med så mange minder og historie…..for os der kom der

Sommerferien 2014 Jylland 031

En hjertelig tak bedstefar og bedstemor – for så mange skønne minder i en tryg og bekymrings fri barndom – for det er sådan jeg husker det  - og det gjorde min bror Steen også. Da Steen levede talte vi så tit om Thisted og alle vores oplevelser der.Savnet af de skønne mennesker er stadig stort, men hvor lykkeligt at man havde sine bedsteforældre i så mange år og de nåede at opleve mine børn også. Det er rigdom!

Her er de - de skønne to - Emanuel og Ester Larsen på deres bryllupsdag <3

Her er de – de skønne to – Emanuel og Ester Larsen på deres bryllupsdag <3

Nå, – nu gik det nostalgi i ferie beretningerne……  Sådan er det når man rejser tilbage i tiden – Dejligt at man kan! I morgen skal i så med til noget helt vildt……Vilsund marked!!!!

Dejlig fredag til jer

Knus Gittemor

3 Responses

 1. Bitten siger:

  Kære Gitte,
  Kan godt lide dine skønne og personlige ferie beretninger.
  Du er blevet lidt mit faste ugeblad så føler snart jeg kender dig
  Og din familie. Dejligt du sådan tør at dele dine inderste følelser
  Og savn med os…..tit får du mig til at trille en tåre når d
  du skriver. Tak for dejlig blog .
  Kh Bitten

  • gittemor siger:

   Tak Bitten – for dine søde ord – Det er jo en fornøjelse at lave blog, når i læsere også modtager så positivt.
   Knus Gittemor

 2. Marlene Høj siger:

  Det er nu også dejligt ude vestpå :) Mine bedsteforældre stammer selv fra Thy-området.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top