Ferie, familieaner, Himmerland – Jubel og fryd!

Nu har jeg tæsket dig igennem mine ferieoplevelser – og du slipper ikke for den sidste del, hvor jeg tager dig med til Vest Himmerland. En helt dag tog min datter og børnebørn med mig på besøg på min fars hjemegn, hvor også mange barndoms ferier blev holdt når vi havde været i Thisted hos min mors familie. Min far er den næstsidste ud af en børneflok på 14 børn – Alle kom godt i vej, blev gift, fik børn og har efterladt mig med (sammen med min mors familie) med ikke mindre end 155 fætre og kusiner)……om jeg kender dem alle – Øhh Nej, det er vist en umulighed. Der er kun 3 tilbage af de 14, hvoraf min far er den ene – så det var skønt lige at få hilst på nogle af dem jeg kender mest til.

 

Med udgangspunkt i fætter Preben og hans kone Ulla fra Oudrup ved Løgstør, ankom vi fredag formiddag med 2 unger der bare glædede sig til at opleve landlig stemning……og det fik de. Der var masser af dyr – og hvad bedst var….de fik begge lov til at køre med traktor på Prebens marker….der er dejligt højt til loftet i Jylland.

 

Sebastian startede med at finde sig en dejlig jysk bondepige - og så afsted i traktor

Sebastian startede med at finde sig en dejlig jysk bondepige – og så afsted i traktor

 

Sommerferien 2014 Jylland 111

…og det afsnit med traktorer gik der en rum tid med for børnene…..de ture de fik var nemlig langt længere end dem i Tivoli og lignende og slog underholdningsværdien med flere længder……HURRA VI VAR PÅ LANDET I DEN DEJLIGE SOMMER!!!!!

 

Selina med en af killingerne

Selina med en af killingerne

Hos Preben var der dyr alle vegne – så hvis man var i nussehumør var det bare at gribe ud efter enten hund, kat, hest, lama, struds, æsel, pony…….og så lige en helvedes masse fluer (havde lige glemt den charme på landet) :)

Hej....jeg hedder Peter - og de Københavnere er mærkelige - hendes Gittemor stjal det meste af min fjerpragt...underlig kvinde!

Hej….jeg hedder Peter – og de Københavnere er mærkelige – hende Gittemor stjal det meste af min fjerpragt…underlig kvinde!

 

Jeg hedder Ole - og min "kone" hedder Olivia - men hende holder jeg i baggrunden - det er jo mig det handler om....ellers spytter jeg!!!

Jeg hedder Ole – og min “kone” hedder Olivia – men hende holder jeg i baggrunden – det er jo mig det handler om….ellers spytter jeg!!!

Den smukke hest skal fole lige om lidt - men en forsigtig tur på ryggen gik lige an for Sebastian

Den smukke hest skal fole lige om lidt – men en forsigtig tur på ryggen gik lige an for Sebastian

Og sådan var det hele dagen….besøg hos alle de sjove dyr – jublende børn, begejstret datter der nød ungernes jubel – og mig der snagede gevaldigt i familiehistorien. Vi fik Preben til at guide os i Oudrup og omegn hvor min far er barnefødt – og det var skønt lige at se de steder vi også besøgte som børn. Det er en fantastisk smuk egn og naturen bjergtog mig sammen med den store gæstfrihed fra mine fætre og kusiner. Åhhh en dag var slet ikke nok!!!

 

Min fars barndomshjem hvor alle 14 er født og opvokset. Nu overtaget af familie der har totalt renoveret huset i den gamle, oprindelige ånd

Min fars barndomshjem hvor alle 14 er født og opvokset. Nu overtaget af familie der har totalt renoveret huset i den gamle, oprindelige ånd

 

Min fars skole står også stadig velbevaret og smuk...så sjovt at tænke på han sad der som lille :)

Min fars skole står også stadig velbevaret og smuk…så sjovt at tænke på han sad der som lille :)

 

 

Onkel Hagbarts hus i Vindblæs hvor min bedstefar boede sine sidste år på kvisten

Onkel Hagbarts hus i Vindblæs hvor min bedstefar boede sine sidste år på kvisten

Midt på dagen da ungerne fik kørt traktor nåede jeg kort forbi min søde kusine Susan som bor i Skarp Salling – det er jo ikke så tit vi ses, men facebook har ført os ret tæt på hinanden gennem de sidste år. Det nyder vores forældre godt af – tror de på deres gamle dage er glade for, at vi børn begynder at ses og tale sammen….og jeg nyder det rigtig meget. Når man nu har så stor familie – så skal den da dyrkes for pokker!!!

Kusine Susan og Gittemor foran deres  dejlige hus. Hyggeligt at besøge dig, omend det blev kort <3

Kusine Susan og Gittemor foran deres dejlige hus. Hyggeligt at besøge dig, omend det blev kort <3

Om aftenen, havde Preben og hans kone fået lavet aftale med sin søster Ragnild og hendes mand…..vi skulle da til grill i deres dejlige have. Ej hvor var det hyggeligt – og inden middagen var omme, havde jungletrommerne lydt…..kusinen var i byen, så en, to, tre – så kom fætter Iver og kone Dorte, Fætter Ronald og frue Karen Margrete – og dermed var barndommens ramme indtakt – undtagen vores forældre desværre. Som barn var det mest hos Faster Martha vi overnattede, – de havde disse 4 unger hvor jeg som barn legede en del med Preben og Iver…og så var vi pludselig samlet igen :)

SÅDAN - Ronald, Iver, Ragnild, Gitte og Preben!!

SÅDAN – Ronald, Iver, Ragnild, Gitte og Preben!!

 

Der skal lidt stole frem når familien sådan lige kommer forbi.....og så var vi kun lige de nærmeste :) Dejlig aften i haven hos Ragnild og Ewald

Der skal lidt stole frem når familien sådan lige kommer forbi…..og så var vi kun lige de nærmeste :) Dejlig aften i haven hos Ragnild og Ewald

SLÆGTSBOG MED GOD HISTORIE

Der gik ikke lang tid denne aften, før Ragnild måtte hente slægtsbogen – den har min faster Inger været en knag til at opdaterer gennem hele sit liv. Således kan vi føre bogen tilbage til 1789 – med udvandrere til Amerika og andre sjove historier. Bare deres navne var et studie med gode grin. Aftenens grin på vej hjem i bilen var, at Saras mand Luan, der kommer fra Albanien, nu er indskrevet i slægtbogen i Oudrup – haha.

Her får Sara styr på anerne sammen med Ulla og Ragnild

Her får Sara styr på anerne sammen med Ulla og Ragnild

Børnene…….øh dem så vi ikke meget til den aften – her var nemlig besøg af hundehvalp, der var have trampolin, is i fryseren, højt til loftet – den bedste dag i ferien lød det enstemmig fra ungerne på vej hjem. Sidste bemærkning fra Sebastian inden han sov ” Hvornår skal vi hjem til Preben og Ulla igen……i morgen ikke”?

Lille Mille tog Sebastian med storm

Lille Mille tog Sebastian med storm

Jeg var også solgt....

Jeg var også solgt….

 

...og Sara var HELT solgt!

…og Sara var HELT solgt!

Af hjertet tak for dejligt gensyn og husly på en fantastisk dag til Preben, Ulla, Ragnild, Ewald, Ronald, Karen Margrete, Iver, Dorte, 500 dyr, en dejlig egn – og ikke mindst mine salige bedsteforældre Niels og Ane Marie – der smukt hviler på Oudrup Kirkegård. Uden jer….ja så havde vi jo aldrig haft en så stor og skøn familie – håber i fra jeres himmel fryder jer over at der stadig granskes i familiens historie og i så tit bliver nævnt og tænkt på.

 

Bedstefar og bedstemor.....de ser nu lidt alvorlige ud. Bedstemor døde i 1953, så hende mødte jeg aldrig, desværre.

Bedstefar og bedstemor…..de ser nu lidt alvorlige ud. Bedstemor døde i 1953, så hende mødte jeg aldrig, desværre.

 

Synes nu også jeg fik en ualmindelig god snak med Prebens EMU Peter….Sara grinede højt over dette foto, måske det kun er os der synes det er sjovt – men billedteksten kunne gå i retning af ” Sagde han virkelig det….?”

 

"sagde han virkelig det..?"

“sagde han virkelig det..?”

Det var den sommerferie – en af de bedste jeg kan huske …..aldrig har Danmark været smukkere, varmere og dejligere. Tæt med børnebørn og datter – masser af familie og oplevelser. Ikke brugt svært mange penge, ingen sygdom eller ulykker……blot taknemmelighed og lykke herfra.

Håber din ferie har været lige så skøn

 

Kærlig hilsen

Gittemor

 

2 Responses

  1. Marlene Høj siger:

    Sikken en fætter/kusine fest I kunne holde!

    • gittemor siger:

      Ha ha Marlene – Det kan jeg love dig. Vi holdt faktisk en i Vindblæs i 2000 – der var så mange mennesker at jeg var helt rundforvirret og ikke kunne hitte rundt i hvem der var barn af hvem – men sjov, det var det!!!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top