Fantastisk weekend med pileflet kursus

Når man er en kreativ sjæl, så er det sjovt at prøve noget nyt og tillære sig nogle nye færdigheder. At man så har det sjovt samtidig og får noget brugbart med hjem, det forstærker oplevelsen yderligere.

 

Pileflet januar 2016 023

Min dejlige veninde Charlotte, der bor i Fakse, repræsenterer en ny landlig interesse og nydelse i mit liv. Da jeg hørte, at hun skulle på kursus i pileflet var jeg ikke længe om at springe på den ide. Når man så samtidig kunne overnatte i hendes skønne idyl af et hus, så var det bare afsted.

PILEFLET

Jeg har altid været fascineret af kurve og andre lækre ting i pileflet, men aldrig prøvet at flette selv. Så det var noget helt nyt da dette kursus over 2 dage startede og jeg var heldigvis med, som –  ABSOLUT den eneste “blanke” nybegynder. De andre havde prøvet det før, så de var mere selvkørende i teknikkerne. Derfor var jeg jo heldig, at kunne få en masse hjælp fra vores skønne kursusleder Susanne Stanley Jensen, der er en garvet kvinde udi faget. Mine ambitioner om et foderbræt til pipperne i kolonihaven kom til at holde stik – omend med nogen hjælp. Jeg kom desuden også hjem med en lille opsats, som jeg vil bruge til mine ærteblomster i kolonihaven til sommer.

Pileflet januar 2016 047

NYE TEKNIKKER

Der er ikke grænser for kreativitet indenfor pileflet – og der var faktisk ikke nogen af os der lavede det samme. Alle havde vi ideer med og alle kom faktisk i mål med det ønskede. Der opstod nye ideer undervejs, blandt andet med at flette gamle cykelslanger med ind i kurvene. Prøv blot at se nogle af de færdige resultater fra denne weekend.

 

Charlotte lavede en kæmpe bold også med cykelslange som skal pryde i hendes have

Charlotte lavede en kæmpe bold også med cykelslange som skal pryde i hendes have

Heidi fik lavet en skøn kurv - og var meget overrasket over at hun fik noget brugbart med hjem :)

Heidi fik lavet en skøn kurv – og var meget overrasket over at hun fik noget brugbart med hjem :)

Charlotte lavede også denne skønne engel

Charlotte lavede også denne skønne engel

Omgivelserne for dette skønne kursus, var en gammel staldbygning der var renoveret og super hyggelig og praktisk at være i. Susanne Stanley som afholder kurserne har flettet selv i over 20 år. Desuden har hun i St. Heddinge “Bondehuset – Det kreative værksted”, hvor hun tryller de mest fantastiske ting frem – i ALLE materialer. Hun er fantastisk til at få skønne ting ud af ting fra naturen og farver og former får nyt liv i hendes hænder. Foruden kurser i pileflet, afholder hun også kurser i Fiber beton og filtning. Check hendes side og informationer på Facebook under “Susanne Stanley Jensen – Det kreative værksted Bondehuset” - eller ring til hende på 56 50 40 14, hvis du vil vide mere om kurser etc.

 

Susanne hjælper os godt i gang - hele tiden :)

Susanne hjælper os godt i gang – hele tiden :)

 

Susan lavede denne skønne kurv med hank af fletter cykelslange - fed kombi

Susan lavede denne skønne kurv med hank af fletter cykelslange – fed kombi

Kurserne starter kl. 9:30 og kører til kl. 16:00 – og på sådan 2 dage kommer man altså ret godt i mål med nogle super anvendelige ting – også uden stress. Der er skam både tid til frokost, kaffepauser, sludder…….og skønne indslag med kager :)

 

Denne herlighed kom Heidi med.....den smagte fantastisk.

Denne herlighed kom Heidi med…..den smagte fantastisk.

 

PI LEFLET I PRIVATEN ?

Jeg synes pileflet er skønt og det er et lækkert materiale at arbejde med….især når man begynder at forstå teknikkerne og materialets formåen. Jeg vil 100% sikkert afsted på flere af den slags kurser og lave meget mere. Om det er noget jeg ville give mig i kast med i “privaten” – det tror jeg ikke. Pil skal holdes vådt, opbevares korrekt og fylder en del at arbejde med. For dem men eget værksted og mulighed for at opbevarer det – eller ligefrem dyrke pil, må det være skønt. Herfra den lille lejlighed vil jeg med glæde og fryd, nok bare se frem til næste kursus hos Susanne….nu man kan kalde sig “let øvet”.

Denne kurv blev også lavet af Susan - med cykelslange flettet med.

Denne kurv blev også lavet af Susan – med cykelslange flettet med.

 

Overalt i Susannes have ved bondehuset, hænger der små pile ting med fuglekugler i. De er gode ved dyrene der på landet. Og det ser skønt ud. Det må være næste projekt i næste kursus :)

 

Pileflet januar 2016 049

 

Blev du inspireret……selv er jeg glad for at jeg endelig i mit 55 årige liv er nået til pileflet – i love it.

Kærligst Gittemor

 

3 Responses

 1. Charlotte siger:

  ❤️ Det var rigtig hyggeligt

 2. Rikke Jensen siger:

  Hej :)

  Er det muligt at købe en af jeres kurve ?

  Jeg ser frem til at høre fra jer.

  Venlig Hilsen Rikke

  • gittemor siger:

   Hej Rikke
   Desværre, kursets længde gjorde det kun muligt at lave til eget behov. Men der er mange steder du kan købe fede pileflet kurve hvis du søger på nettet.
   Bedste hilsner Gittemor

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top