Er jeg mon gammeldags…eller bare lidt langsom!

Det er faktisk et spørgsmål jeg ofte stiller mig selv – især når det kommer til alt det nymoderne halløj, vi hele tiden skal tage stilling til, og ikke mindst pludselig skal fremelske et behov for. Måske, jeg på mange måder tænker lidt gammeldags…jeg tager i alt fald ikke en masse tekniske ting til mig før jeg virkelig ikke kan leve uden. Til tider mener jeg jo helt seriøst, at den enorme udvikling er blevet en indvikling! Skulle jeg gå rigtig dybt ned i mine tanker (altså dem jeg har når jeg sidder sådan helt for mig selv), så er jeg faktisk lidt nervøs for den udvikling og mener vi på mange måder “skyder” os selv i foden. Hvis jeg i dag skulle arbejde på den arbejdsplads, hvor jeg arbejdede fra jeg var 16 til 24 år, ville det være fuldstændig umuligt. Her var mine daglige redskaber: et gammelt skrivebord, en IBM skrivemaskine med kuglehoved (rød), telex, manuel arkivering, slikkede på frimærker, havde et samtaleanlæg til dem i arkivet og madpakke!!!! – Hvor meget af dette er i dag på en arbejdsplads???? Ved i overhoved hvad en telex er????

 

Jeg var en af de sidste i min bekendskabskreds der gav slip på denne smukke tingest:

Den blev man sgu ikke varm i ørene af…..
 
Da jeg så endelig fik en mobiltelefon – eller hvad man kaldte det monstrom, følte jeg mig godt nok moderne og vældig on-line. Hvis man lige ser bort fra muskelskaderne i nakke, skuldre og arme og i øvrigt var kommet sig over hvad det kostede at ringe fra denne tingest, – så stod den altså uhyggelig dårligt til ens håndtaske og batteriet var 3 gange tungere end telefonen. Antennen man skulle trække ud, var så lang, at man kun kunne tale fra bilen hvis det var tørvejr, da antennen måtte stikke ud af sidevinduet for at ramme et ærligt signal. Tænker – hvorfor pokker var det lige, man på NOGET tidspunkt følte, at man ikke kunne leve uden den???
 
 
Nøj den var smart…..NOT
 
Jeg var faktisk – og det er ikke en gang løgn – den SIDSTE i hele min bekendsskabskreds der fik en computer, – og dermed også den absolut sidste det havde et modem på skrivebordet. Det der med noget udefinerbart (netværk), der kommer ud af vægge og stik, har jeg ikke den store fidus til.
 
Med årene blev jeg jo tvunget til diverse mindre mobiltelefoner, men har hver eneste gang HADET når den brændte sammen og jeg skulle tage stilling til nye knapper og funktioner, jeg jo slet ikke har behov for. Det er behov der bliver proppet ned i hovedet på mig!!!
 
MEN NU ER JEG BLEVET MODERNE…..i alt fald kortvarigt!!!!
 
I dag har vi således ingen fastnet telefon – det bruger man jo ikke! Og jeg har skam også fået mig en bærbar computer – jow jow, eneste fordel er vel nærmest at det er pænere (ja, sådan tænker jeg jo lidt), og er forbandet over at min router er sort, da hvid passer bedre i min indretning, hmphrff!!!
 
Jeg har også……langt om længe fået mig en Iphone – men jeg har naturligvis valgt en 3′er, da designet passer mig bedst med de runde og bløde hjørner. Min teenager synes jeg er DYBT underlig, da de nye 4 QDTPHLJRO, eller hvad de nu hedder kan meget mere. Ja tak fedtøre, men når jeg nu ikke en gang, nogensinde, kommer til at anvende bare det kvarte af hvad en 3′er kan, hvorfor så?
 
3′er – den er da pæn!
 
Nå, men når man så endelig har fået dette dyr ind af døren, – og nogenlunde har fundet ud af de forskellige funktioner – såfremt jeg altså også kan huske alle de der åndsvage koder man hele tiden skal forholde sig til, og ikke mindst huske. SÅ…..skulle man også lige pludselig til at spille Word Feud med alle i nabolaget. Jamen hvad var der nu i vejen med Scrable!!!!. – Ok, indrømmet – her var så et behov der hurtig blev etableret hos Gittemor.
 
Så lærte jeg endelig at lave smiley’s – altså den med :) og :( ! – Så kunne man ligesom klare sig i den moderne verden og også udtrykke følelser! Men så forleden aften blev jeg tæppebombet af  min datter, der havde fundet en eller anden App (som jeg vist fejlagtigt i længere tind har kaldt Add, og så var jeg til grin) -hvor hun kan sende 8904 forskellige ånvsvage ansigter og tingester. Ja, nu kan alt understøttes med sådan nogle fiduser:
 
 
 
 
SUK……..og inden jeg nogen sinde finder ud af hvordan den slags fis anvendes – for slet ikke at tale om hvordan jeg får dem ind i telefonen, – så er der vel kommet noget nyt, og så er jeg bagud igen!!!! Det er altså ikke nemt at være moderne i disse tider.
 
…………slet ikke når man ser sig selv på dette plan:
 
 
Gittemor prøver at følge med….
 
 
God weekend derude
 
KH Gittemor
 

2 Responses

 1. Bibi siger:

  Vi er på bølgelængde – også der :-)
  Kan gå helt i panik, hver gang der bliver skrevet/snakket om “det sidste nye helt store” i den digitale verden. Jeg har jo ikke engang nået at finde ud af, hvad det forrige “helt store” går ud på. Jeg er lysår bagud – og føler mig i den grad oldnordisk og utjekket.
  Hvor mon man ender, hvis man bare giver sig selv lov til at opgive at følge med?

  • gittemor siger:

   Bibi – Hvor det dog, på en eller anden måde, glæder mig, at der findes andre end jeg, det har det sådan. TAK :) – Jeg har også tænkt den der tanke ” stop udviklingen jeg vil af” – måske vi skulle bosætte og på Frilandsmuseet og klippe får og bage æblekager????

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top