En ny veninde på 82 år!

 MØD EVA, EN KREATIV OG DEJLIG KVINDE 

Via artiklen, der var om mig og min blog i Søndag her i sommers, fik jeg en henvendelse fra Eva. Eva skrev til mig, at hun med interesse havde læst min blog, at hun selv var kreativ og havde en masse ting hun gerne ville vise mig. Eva er for nyligt flyttet til Strandlund iHellerup, så vi er næsten naboer. Et møde blev arrangeret og jeg drog på eftermiddags visit hos min nye veninde på 82 år.

Sig lige pænt goddag til Eva…

Det kan godt være, at dåbsattesten siger 82, – men det er nu altså en overordentlig frisk dame jeg fik mødt. Lidt bøvl med bentøjet og man har da også brug for en “morfar” ind imelllem, men livsgnisten og diverse tiltag holder den gæve dame i gang. Snakketøjet fejler bestemt heller ikke noget. Jeg kunne godt mærke at Eva havde frygtelig mange ting hun gerne ville vise mig og jeg skal love for at hun imponerede mig med hendes kreatitivet. Over et dejligt glas iste gik fremvisningen således i gang.

Familietræet på en anderledes kreativ måde

Eva har lavet (jeg mener hun sagde) 21 familiedecopager/malerier. Ret sjov måde at få foreviget familien og brugt de sjove, gamle billeder på. Ex har hun lavet et med hendes forældre. Billeder af dem som unge – påskrevet lidt datoer og så påsat en masse skønne billeder og udklip der repræsenterer det liv de havde og deres interesser. Nogle rigtig fine billeder, som Eva håber hendes børn og børnebørn vil få glæde af den dag hun ikke er her mere. Eva har også udstillet disse fine billeder!

Computerbilleder er en anden lidenskab

Eva er skam ikke bange for den nye teknologi. Hun laver også computerbilleder som disse og hun er bestemt ikke bange for at bruge farvepalletten. Eva er skam også på facebook, jow jow – og her er vi da også blevet venner.

Smykker i glas

Glaskunst har Eva også lavet meget af. Hun viste mig denne imponerende samling af glas-vedhæng. De er så smukke og med de lækreste farver og små detaljer.

Æblemand…kom indenfor, æblemand!

Denne farlige “fætter” er lavet af  et tørret æble. Det er de sjoveste ansigter Eva har fået frem, ved at tørre æbler og dernæst give dem hatte på og forme dem lidt.

Denne lille rulle som Eva holder, er et lille digt, som Eva så ruller i fint papir og sætter lidt perler og pynt på, en rigtig sød og meget personlig værtindegave. Digtene laver Eva skam også selv og de er rigtig søde…….læs for eksempel lige dette…:

Et par skønne timer strøg afsted denne søndag eftermiddag. Det er bestemt ikke sidste gang jeg besøger Eva, det var SÅ hyggeligt. Jeg er også ret sikker på, at der i Evas gemmer er et par kasser mere, af kreative ideer hun gerne vil vise frem. Det er rigtig skønt at få nye venner også når de er en del ældre end en selv. Denne udveksling af livssyn og ideer kan hurtigt få gode timer til at gå. Jeg har desværre ikke tid og overskud til, at melde mig som fast besøgsven hos nogle ældre, men heldigvis er der mange der har overskud til det. Jeg ved at Eva også har fået en sød besøgsven der kommer fast på besøg. Men jeg synes det er super hyggeligt, spontant at komme forbi på besøg, når tid og overskud er til det.

Tak for en dejlig eftermiddag Eva…..nu må vi se hvad de skønne blog-læsere synes om dine fine ting :) – Eva ville nemlig gerne have lidt tilbagemelding på hendes ting….og det kan vi vel godt finde rum til – eller hvad?

KH Gittemor

 

 

 

4 Responses

 1. eva poulsen siger:

  Kære Gitte– er lige kommet hjem fra udflugt– har været på Asminderød kro og spise frokost.
  Rigtig mange tak for dine billeder og ord om mine kunstværker, det blev jeg meget glad for.
  Jeg har mere at vise, så jeg håber du trods din travlhed, snart kommer forbi en tur.
  Knus fra Eva

  • gittemor siger:

   Hej Eva – Glæder mig du kunne lige indlægget fra vores hyggelige eftermiddag. Og ja, du kan tro jeg nok skal kigge forbi igen i nær fremtid. Knus Gitte

 2. Anne Alver siger:

  Det er altid dejligt at se kreativitet hos andre, og ligeså dejligt er det, at opleve den påvirkning kreativiteten har på andre.
  Tænk på alle de skatte som Eva har fremstillet, og hvor mange flere hun nok har gemt i sig, og så hvor mange mennesker hun har gjort glade med dem alle.
  Der burde komme flere udstillinger eller udgivelser :)

  • gittemor siger:

   Så ganske enig Anne – og du kan tro jeg skal forbi min nye veninde snart igen. Det er så livsbekræftene!!! Tak for din kommentar. Gittemor

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top