EN HYLDEST TIL SUSAN, EN GÆV KUSINE I JYLLAND!

Facebook har igennem de sidste 7 år givet mig mange sjove og gode oplevelser. Jeg er stødt på gamle skolekammerater, gamle kærester, gamle kollegaer, tilmeldt mig underlige grupper med afsæt i min fortid – og ikke mindst givet mig kendskab til en del af familien, jeg nok aldrig ville have haft egentlig kontakt med, hvis ikke det havde været på Facebook.

Jeg har en urimelig stor familie. På min fars side er der alene 14 søskende, der alle er kommet godt i vej og fået en del børn. Min mors side repræsenterer tilsammen 5 søskende, der også alle har fået børn. En gang talte min bror og jeg, at vi tilsammen måtte have omkring 155 fætre og kusiner – og vi kender ikke engang halvdelen.

For en del år siden blev min bror og jeg inviteret til fætter/kusine fest i Vindblæs – ja det er der noget der hedder, langt oppe i Jylland :)  Festen blev holdt på Vindblæs Kro hvor mine forældre vist også havde ”møsset” lidt i deres unge dage. Der var mange fætre og kusiner! – halvdelen havde jeg overhovedet ikke styr på – og har det desværre stadig ikke, – men festen var sjov og vi fik en masse historier fra familietræet. Der blev ikke knyttet nævneværdige bånd denne aften – men dog alligevel sået nogle frø.

 

Kusine Susan fra Skarp Salling

 

For nogle år siden blev jeg så ”venner” med Susan på Facebook. Langsomt begyndte jeg at læse om hendes liv, da hun lige som jeg er meget lidt privat og gerne deler ud af meninger og følelser i offentligheden. Vi fulgte med i en spirende forelskelse i hendes Morten og senere også bryllup, husflytning, kampen med Kommunen om plejebørn etc. etc. og jeg blev grebet at den der ”familiefølelse” – Hun er sgu en gæv pige har jeg tit tænkt.

 

Første personlige møde mellem Susan og jeg

Endelig kom Susan og Morten til København – og det blev vores første private møde i mit hjem, hvor de kom til kaffetår. Vi fik for første gang, rigtig opbygget en personlig relation og det var sindssygt hyggeligt. Senere inviterede jeg dem til min 50 års fødselsdag og siden har kontakten – igen via Facebook været daglig. Nu følger jeg min kusines liv hele tiden – også selv om vi ikke ses ret tit.

 

Susan og Morten til min 50 års fødselsdag -LOVE LOVE

Jeg har fra den gren af familien hørt, at de synes vi ”kjøbenhavnere” lever i sus og dus. De har været forundret over at jeg havde venskaber på Facebook og privat med nogle kendte mennesker og synes nogen gange, – at jeg måske var vældig interessant eller måske lige lidt i overkanten! En ting er sikkert, vi lever nogle ret forskellige liv. Men trods forskellighed så ligger der en nedarvet humor og overlevelsestrang som er meget genkendelig fra vores familie.

MEN DET ER JO FOR FILAN DET DER ER CHARMEN

Senest dukker der få en ny gruppe op på Facebook ”Aaens Shop” – og det vælter ud med billeder af alle mulige smykker, vedhæng, bling bling og sjove sager. Jeg melder mig ind i gruppen og tænker ”hvad har hun nu gang i den lille husmor” – og dæleme om hun ikke på mindre end et splitsekund har sin lille køkkenbords-virksomhed med totalt styr på forretningssystemet. Hendes medlemsregler er enkle og ret morsomme:

 1. Du ryger ud hvis jeg ikke kan li dig
 2. Medlemmer uden humor ryger også ud
 3. Det er forbudt at være sur herinde
 4. Lad være med at reserverer varer hvis du ikke kan betale
 5. Mænd er velkomne, hvis de er søde

Jeg fandt selv nogle søde små smykker til mit barnebarn og bestilte, overførte penge, fik en hilsen på Facebook og besked om at pakken var på vej. Dagen efter kom en lille fin pakke ind af døren, sirligt indpakket med en lille hilsen fra “Aaen Shop”. Så fint!!!

 Hendes forretnings-systemer er helt åbenlyse – lige fra hvordan hun håndterer sine bestillinger i små reservations-kurve til hvem der endnu ikke har betalt. Der er en umiddelbart åbenhed i den gruppe, så jeg ofte jubler af grin og forundring. Det er så enkelt, lavpraktisk (på den fede måde), og vidunderligt jysk!

Det er da fedt at se sin kusine, der ikke længere har små børn om benene finde en måde at få tiden til at gå med noget sjovt og samtidig tjene lidt penge. Hurra for det.

Tag du lige at checke ind på Facebook ”Aaen Shop” – måske der er nogle herligheder du kan bruge – og priserne……jamen det er en gavebod i mere end en forstand. Om ikke andet så får du en på opleveren og mødet med en skøn kvinde fra Skarp Salling – en by vi Københavnere end ikke aner hvor ligger :)

Godt gået søde kusine – og HURRA for familiebåndet. Så glad for at vi fandt hinanden og det ved jeg vores gamle forældre også er glade for.

 

 (indlægget er ikke sponseret :) – blot en hyldest til en gæv kusine)

 

2 Responses

 1. Susan Aaen siger:

  Hihi tak for de skønne ord, love you <3 Ps. Skarp Salling er skam berømt, har du en 50 kroners seddel, så kig da lige der bagpå.
  Pps linket til min shop er : https://www.facebook.com/groups/SusanAaen/
  ønsker mig rigtig mange flere skønne og gerne "skøre" gæster derinde.

  • gittemor siger:

   Selv tak – de er skam ærligt ment ! – 50 kr seddel – så små penge har vi altså ikke i København :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top