Det er en kunst at rede senge…..eller hårdt arbejde!

hvidt

Findes der noget mere vidunderligt, end at lande i en seng hvor sengetøjet er kridt hvidt, rullet, dufter af sommersol og ligger glat men dog luftigt…..i det solbeskinnede soveværelse, hvor alt bare emmer af idyl og jysk grundighed? Nej vel!

Men hvor mange af os oplever det – og hvor tit?

Altså rent faktisk kommer dette emne op, fordi jeg til aften netop har lagt rent på vores senge herhjemme. Noget er hvidt – noget er med mønster. Det er ikke rullet – men rimelig glat, da det netop kommer ind fra tørresnoren og dufter himmelsk. Det tog sådan rundt regnet 10 minutter at udføre den manøvre – og jeg glæder mig allerede til min seng i aften.

 

tøjsnor

MEN SÅ KOM JEG TIL AT TÆNKE PÅ MIN SIRLIGE MOR

Når hun skifter sengetøj – så er det et dags projekt, der nærmest indbefatter hovedrengøring af hele soveværelset. Af med det beskidte – dyner, puder og rullemadrasser ud af vinduet. Det børstes, bankes og rystes. Madrasser, lamellerog sengegavle støvsuges og vaskes naturligvis også af.  Efter grundig luftning, kommer så det totalt glatte – og meget hvide sengetøj så på – og sengen glattes med den kærlige hånd – sengen står nærmest ret!!!!!

……men så kommer det specielle. Min mor har børster til alle formål – jeg mener kun jeg har tandbørste, hårbørste, opvaskebørste og muligvis en til.

børster

Den lille sorte forrest – den kunne godt ligne min mors – “sengetøjsbørste” – jow, du læste rigtigt!!!!

Når det beskidte sengetøj er taget af, tages dette ud til vasken, hvor min mor vender det på vrangen – herefter børstes hjørnerne fri af støv, – med den lille børste til formålet, inden det lægges i vaskekurven til vask – joooo……du gør dig ikke begreb om hvor meget støv der samles i hjørnerne på et dynebetræk…..prøv lige at checke dit eget :)

images

Sådan en fætter her (støvmide) de kan ikke overleve hos min mor!!!!

krøllet

…og du vil med garanti aldrig finde sengelinned i hendes skabe der ser således ud!!!!

RESPEKT FOR DE GAMLE DYDER

Jeg synes det er pragtfuldt – men er ikke af helt samme støbning som min mor. – Hun har ellers opdraget mig til det og jeg ved skam godt hvordan man burde gøre……men tro mig. Hvis jeg skulle rede senge på denne måde hver eller hver anden uge…..så blev det ikke.

Her trives støvmiderne nu meget godt – faktisk så godt at min søn har støvmideallergi – og jeg er ellers rimelig proper synes jeg.

 

privat 036

Jeg tror mit næste projekt skal være, at skrive en bog om alle min mors spidsfindige råd og fiduser til ordentlig rengøring af et hjem – der er mange godt råd – og i vores verden meget at grine af. Undskyld lille mor, – mener det af et godt hjerte – synes du er vidunderlig og holder dit hjem mere end perfekt.

 

2 Responses

  1. Annette Berendtsen siger:

    Proper kvinde din mor ;-) hos os sover vi kun i hvidt og altid nystrøget. og vi skifter mindst hver 14 dag og så bliver sengen støvsuget….
    Tips: hvis man vasker sengelinned med vrangen ud så kommer man støv til livs ;-)

    • gittemor siger:

      Ha ha Annette, – tro mig, det gør min mor og jeg også – meeeeeen, man børster altså stadig støvet væk inden det kommer i maskinen, jow jow :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top