Det dejlige Thy – Vildsund marked!

Videre i mine ferieberetninger – hvor Thy dannede rammen for min datter, mine børnebørn og jeg denne ferie. Det var så heldigt, at der i den uge vi var der, var marked i Vildsund. Dette marked kom jeg også på som barn med min bedstefar i hånden. Han købte mængder af møbler og antik – han var nemlig sådan en rigtig “handelsmand” – måske mine loppegener i virkeligheden nedstammer fra ham….den gode gamle Emanuel <3

Mine børnebørn havde ikke oplevet den slags markeder før. De har været med mig på et utal af loppemarkeder og tivolier etc. – men aldrig sådan et blandet marked. Det kunne de lide og især Sebastian den lille mand var i sit es. Især teltet hvor Fede Finn spillede op til dans, var han ikke til at slæbe væk fra igen :)

 

Sommerferien 2014 Jylland 066

Forlystelses delen er jo skøn for børn og hører hjemme på et rigtigt dyrskue – så den kom vi ikke udenom.

 

Der skulle prøves en del - synes Selina og Sebastian

Der skulle prøves en del – synes Selina og Sebastian

 

 

Den her var værre end Svingarmen i Bon Bon land

Den her var værre end Svingarmen i Bon Bon land

 

 

Selfie - Moster Isa, Sara og Gittemor på marked

Selfie – Moster Isa, Sara og Gittemor på marked

 

 

Sebastian fik sej kasket og nye solbriller - så var der ikke et øje tørt

Sebastian fik sej kasket og nye solbriller – så var der ikke et øje tørt

Hele den første del af markedet er noget arve l…! – Det ligner Brønshøj Kræmmermarked på en dårlig dag. Forfærdeligt tøj i elendige kvaliteter – skrammel af briller, legetøj og alt mulig andet hejs – og lade stadeholdere der var mere interesseret i at drikke bajere og ævle end egentlig at sælge – det mønster ser vi nu også i København og omegn….om jeg begriber de kan leve af det. Den store afdeling med antik og egentlig loppeting måtte vi springe over – der var for meget krudt i måsen på mindste mand – så vi valgte at tage hele afdelingen med dyr. Det er sjovt at se så mange dyr – men trist at se hvor skidt de blev opbevaret i små bure gående rundt i deres eget affald. Der var hedebølge de dage vi var der – og det var tydeligt at mange af de små dyr bare ikke synes det var fedt. Det blev jeg trist over at se. Personligt ville jeg aldrig købe et dyr på det marked – jeg ville være usikker på hvordan det havde haft det.

 

Et væld af heste og ponyer stod alle steder.

Et væld af heste og ponyer stod alle steder.

 

Hvalpe i bure hvor de konstant blev klappet og rørt ved af alle forbipasserende

Hvalpe i bure hvor de konstant blev klappet og rørt ved af alle forbipasserende

Flot hane

Flot hane

 

og høns i alle arter

og høns i alle arter

Det var naturligvis skønt for os bytosser at vandre rundt her i flere timer og mærke et ægte jysk marked, som i år stillede op for 140 gang. Vi spiste udemærket mad og fik den obligatoriske bajer – og nød en sommeraften hvor mine minder igen gik tilbage til barndommen, hvor jeg trygt gik rundt samme sted med bedstefar i hånden når han handlede.

Jyderne selv havde sin egen måde at nyde aftenen på ved stranden i Vildsund – lige ud for markedet…….!

 

Sommerferien 2014 Jylland 089

Bord og bænk – grill og fred for strandens mange mennesker – Hyggeligt ikke?

Ferien har endnu ikke fået sin ende – efter Fårup Sommerland om torsdagen – skulle fredagen nemlig nydes i Vest Himmerland, hvor min far og hans familie kommer fra. Det blev en fantastisk dag – tilbage til andre aner og familie jeg ikke havde set længe. Herom må du høre i morgen :)

Min smukke og elskelige datter Sara <3

Min smukke og elskelige datter Sara <3

Knus Gittemor

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top