Den gamle stol med gode minder

Minder kan opstå ud af de underligste ting……og denne historie er et godt bevis herpå.

Da jeg var barn, havde jeg den skønneste barnepige, Anki Marti Jensen. En rigtig rar og rolig gammel dame, som ofte passede mig og min bror, når vores forældre skulle arbejde eller ud og vifte med ørene. Denne Anki var tålmodigheden selv og man kunne lokke hende til at lege alt det som ens mor ikke gad at lege. For eksempel elskede jeg at lege forretning. Den leg gik ud på, at jeg pakkede  ALT mit legetøj ind i avispapir, styk for styk (og det blev til en del pakker). Så skulle Anki trave fra køkkenet og ind i min “butik” og købe legetøj – solidt indpakket med temmelig meget tape:) Hun måtte kun købe en ting ad gangen hehe – så vidste jeg jo, at hun ville lege læææænge! Og som Gitte befalede – så gjort! – Når så alt legetøjet var købt, ja så ville Gittepigen i seng og have historie. Resultatet blev……at den tålmodige Anki, efter Gitte sov, – tålmodigt pakkede alt legetøjet ud igen og lagde på plads. Undskyld Anki….tror altså jeg drev gæk med dig :)

MEN ANKI HAVDE EN STOL

…en ganske særlig en. En kæmpe gammel, dyb læder lænestol. Den elskede jeg at putte i når jeg besøgte hende. Da Anki mange år efter dør er jeg flyttet hjemmefra. Jeg fik lov at arve denne skønne stol af hendes familie og den var tronstolen i mit første hjem. Min datter Sara kom til i 1980 og den stol forblev stedet hvor vi puttede, ammede, fortalte historier, snork sov etc. etc.

 

IMG

Det var simpelthen den skønneste stol…….men den tog altså også meget plads i den næste lejlighed jeg skulle flytte ind i :(

På mit daværende arbejde hos Fogtdals Blade, havde jeg en skøn kollega Vibe Ribergaard der var lay-outer og sindsyg dygtig til at tegne i øvrigt. Vi brugte en del tid sammen i vores grønne ungdom – og det var en naturlig ting, at Vibe arvede denne skønne stol efter mig. Tiden gik og nyt arbejde kom til, men desværre gled forbindelsen med Vibe også lidt ud. Sådan går det jo når man stifter familier hver i sær og Vibe var udenlands i nogle år……anyway – der gik mange år, – og selvfølgelig dukkede både den gamle stol og Vibe op i mine erindringer fra tid til anden.

 

Så ville skæbnen, at jeg skrev et indlæg her på bloggen, hvor jeg viste nogle karikaturer som Vibe havde lavet af mig. Dem støder hun tilfældigt ind i på nettet, da jeg omtaler hendes navn og – BUM op på Google fremstår hun på min blog. Så blev kontakten igen taget op – og tak for facebook, som har “kaldt” flere bekendskaber tilbage i folden efter mange år.

Vi kom naturligvis til at tale om den gamle stol og så fortæller Vibe, at hun rent faktisk brugte den som illustration til en bog af Johannes Møllehave, “Læsehest med æseløre” og så, så den pludselig sådan ud.

383466_515159535180130_433808715_n[1]

Skøn tegning ikk??

Stolen gik vist helt til – sikkert også efter børn og god brug hos Vibe…..men nu består den her som illustration.

Så hermed en kærlig tanke til dejlige Anki, den skønne stol og Vibe.

Knus Gittemor

 

One Response

  1. Connie siger:

    Hihi .. Hyggelige minder ;-) … Nåhhhh så forstår jeg bedre… det er Anki som har trænet dig i godt købmandskab. Har altid tabt underkæben i forundring/beundring når vi har shoppet over hvordan du handler/sælger i al din kommunikation ;-) Cool tante Gitte <3

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top