Dejligt praktikophold på et plejehjem

Det er ikke nogen nyhed, at jeg er ved at blive bims af at være arbejdsledig…så på eget initiativ, valgte jeg at tage en måned i praktik på et plejehjem i kommunen. Det blev nogle skønne oplevelser den måned bød på.

 

Februar 2016 089

 

Jeg var heldig, at lande på et rigtig velfungerende plejehjem, Adelaide i Ordrup. Her fik jeg lov til at være ekstra hænder  i det de kalder “klubben” – hvor der dagligt tilbydes forskellige aktiviteter til de gamle beboere. Da jeg jo er en kreativ sjæl, varede det ikke længe før jeg så en masse nye muligheder i de materialer de allerede havde liggende og de tog positivt imod mine påfund undervejs. Fx lavede vi de sjoveste billeder af vat betrukket med nylonstrømper, hvor vi med tråd og nål formere de sjoveste ansigter. Sat i paspartout rammer kom disse billeder til at pryde væggene på plejehjemmets vægge, til stor fornøjelse for beboerne. Faktisk blev de så populære, at vi også lavede nogle af hovederne til brocher, som kunne pynte på damernes tørklæder.

Februar 2015 015

Hele 3 gange om ugen, samles de beboere der kan, til bevægelse og musik. Både arme, ben og krop røres i det omfang de kan. Med god musik i anlægget og hæfter med sangene i, var det en fornøjelse at opleve, hvor meget sang og musik der blev budt på – og hvor nemt bevægelse “glider ned” til nogle velkendte toner. Der bliver spillet bold med kæmpe balloner og spillet crocket på gangene. Formiddagene gik let for de ældre med disse tilbud.

 

Februar 2015 012

Alene i den måned jeg var der, synes jeg faktisk der foregik rigtig meget – og mange tilbud blev givet fra klubben. En aften var der Bingo hvor der kunne vindes chokolade, frugt og blomster. God stemning og naturligvis et lille glas portvin. Vi var på tur med deres lille bus. 6 damer kom afsted op langs kysten, hvor der blev talt om skibe, udsigt og “gamle dage”. Eftermiddags kaffe på cafe ved Rungsted Havn gjorde stor lykke inden turen gik hjemad igen. En anden dag var det herretur med bussen – her var det ikke kaffen der trak, men et listigt sted med nogle spændende øl.

Frivillige kommer til et par gange om måneden og læser med de gamle eller laver kreative ting, også debatgrupper er der blevet sat igang. En gang hver 14 dag kommer der en ung mand og spiller på klaver til fælles kor. Jeg skal love for at der blev sunget igennem. I det hele tager er de ældre enormt glade for at synge og de kan de gamle tekster udenad.

 

Februar 2015 023

Hver dag, er der tilbud om at strikke, male, spil, quis og krydsord. Det er ikke tilbud der mangler – og det varmede mit hjerte at se, at det fungerede så godt. Det er normalt nogle områder der konstant bliver sparet på og jeg tror også, at flere steder i kommunen yder langt mindre kreativt med deres ældre.

DET DE LAVER BLIVER TIL NOGET

Flere af de kvindelige beboere har gennem tiden strikket en masse lapper – det er godt for motorikken og snakketøjet :) – disse lapper lå desværre lidt hengemt i et skab. Dem fik jeg fat i og hæklet dem sammen til små tæpper man kan have i skødet en kølig sommeraften. De blev lagt på sofaerne rundt omkring og gav lidt hjemlig hygge – ligesom der blev tid til et par hæklede puder.

 

Februar 2015 031

Snart er det påske, så vi fik lavet en masse fine huse som der kan sås karse i til deres påskefrokoster. Det var sjovt at se hvor mange udtryk der kom frem at noget så enkelt som et tegnet hus.

 

Februar 2015 028

 

KÆMPE AKVARIUM

Under hele opholdet, lavede vi ind imellem fisk i friske farver. Det store vindue ind til klubben var lidt kedeligt, – så ved fælles hjælp blev dette vindue forvandlet til et kæmpe akvarium med både fisk, krabber, havfruer, blæksprutter og havplanter. Jeg skal love for at de ældre nød synet. De kigger meget på det, kommenterer og fniser.

 

Februar 2015 027

Februar 2015 029

Jeg ved ikke hvor den måned blev af…..for nej hvor har jeg hygget mig.

Mange tanker gik igennem hovedet på mig, for praktik er selvfølgelig også ment som et formål til at komme i job. Jeg ville være fantastisk til et sådan job og min kontakt til de gamle er rigtig god. Jeg har masser af kreative ideer og viden til at sætte dem igang. Der er bare ikke sådanne stillinger. Hvis der endelig er, så er det alt for få timer til at man kan leve af det – og faktisk kræver man, at man er uddannet SOSA for at kunne udføre den slags job.

 

……men man må gerne være der i praktik…..man må gerne være der som frivillig, alt det du orker, for man ved godt at det er vigtigt for de ældre at blive aktiveret….der er bare ikke sat penge af til det. De stakler der rent faktisk sidder i disse stillinger, bliver konstant frataget timer til administrative ting – tid der går fra de ældre….igen! – Jeg synes det er sørgeligt.

….kunne man på nogen måde leve af det….så var det da lige det jeg ville resten af mit arbejdsliv.

Februar 2015 010

 

KH

Gittemor

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top