De gode gamle lege…..og dog!

I sidste uge passede jeg mine skønne børnebørn nogle dage i træk……og jeg synes til stadighed, at det er svært, det der med at komme i kontakt med dem via lege…..uden de irriterende Ipads spil, computerspil etc. tager føringen. Men fredag fik jeg dog alligevel skovlen under den lille Sebastian på 6 år.

Fredag er slik dag….og vi skulle hygge med X-factor, god mad og være længe oppe. Derfor besøgte vi efter skole afhentningen Fætter Guf, hvor der skulle købes fredags slik.

Da vi kom hjem var det med at sætte lidt leg i gang….ellers forsvinder han ind i spillenes verden og jeg er “tabt”. “Sebastian, skal vi ikke lave vores egen slikbutik – sådan som mormor gjorde da hun var barn?” – Det ville han gerne….og så gik vi ellers i gang med saks, farver og papir.

loppe 29 002

 

Kreativiteten var i højsæde… der blev lavet slikkepinde, dødningehoveder, vingummibamser, bolsjer, chokoladebars og meget andet. Der skal jo være meget forskelligt i sådan en butik.

loppe 29 003

 

Så skulle det fyldes i skåle i den lille butik…..så mors køkken blev støvsuget for små skåle :)

 

loppe 29 001

 

Der blev lavet kræmmerhuse til den lille butik….og selvfølgelig også små pengesedler….Det tog en evig tid, men vi hyggede os enormt og den lille mand beholdt koncentrationen meeeeeget længe.

NU SKULLE BUTIKKEN ÅBNE…….men så stod vi igen over for en generationskløft :)

 

“Goddag Slikfatter, – jeg vil gerne bede om 2 bolsjer og em vingummibamse” – sagde jeg kækt…….drengen gloede på mig som om jeg var fra en anden planet…...”Hvad laver du mormor”?. – “Øh, køber slik i din butik”…….”Du skal da selv hælde i kræmmerhuset og komme herhen og få det vejet”………..Nå ja, – sådan gør man jo i dag…..og så gjorde mormor selvfølgelig det. Men jeg kunne altså ikke lade være med, at mindes min barndoms slikmutter lige overfor Hellerup skole, hvor disken bugnede af enkelt slik som man købte enkeltvis og det kostede noget med 2 stk. for 5 øre og sådan……..Igen, – tiden går alt, alt for stærkt.

Kræmmerhuse med papirslik vejer ikke meget……og knægten forlangte altså 500 kr. for et køb!!!!! Han bliver en stor forretningsmand.

 

loppe 29 004

Jeg kan dog varmt anbefale legen til jer med små børn…..det er stadig sjovt at skabe legetøjet selv og processen er næsten sjovere end selve legen :)

KH

Gittemor

 

One Response

  1. Sara siger:

    Ha ha, hvor er det morsomt! Jeg kan lige se ham se helt forvirret ud og dig spørge det bedste du har lært som barn om et par stykker slik :o )

    Godt at du gider være så kreativ med ham når du passer :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top