Dårlig samvittighed gør kun ondt værre

Vi kender det alle…..samvittigheden der nager….det vi ikke “gør rigtigt”….det vi ikke orker, det vi frygter og det vi ikke lige har rygrad til. I virkeligheden slår vi os selv unødigt i hovedet og bliver dagligt udfordret i medierne. Jeg personligt er træt af at leve efter alle de løftede pegefingre jeg støder ind i……mange af dem opstår af sig selv, af mediepåvirkninger!

7

Det handler i stigende grad om, at vi skal gøre en masse ting, spise det rigtige, dyrke den perfekte krop, have den rigtige vægt, sove på en bestemt måde, – og vi skal være perfekte og overskudsagtige på den dikterede måde. Jeg er ryle træt af det…og nu vil jeg altså lige dykke med i nogle af alle de normer som jeg generes med i min lille hjerne. Der MÅ være andre derude der har det på samme måde…..nægter at tro på jeg er alene med disse tanker og meninger.

KOSTEN OG TILSKUD

Fedt, ikke fedt – vitaminer, ikke vitaminer, sund eller usund. Det er en jungle at leve sundt. Der er lige så mange kost religioner som der er religioner i verden….som bekendt skaber religioner ufred og krig….det gør de også i min krop.  Jeg kigger i min bakke med vitaminer og kosttilskud hver morgen, imens jeg fylder et æggebæger med alverdens små piller.

kursus etc 008

Et af mine tilskud er Gurkemeje….men det nye i min viden er, at nu skal disse piller indtages sammen med 3 peberkorn – peber skulle udgøre “nøglen” til at gurkemejen finder ind i mine celler. Mine D-vitaminer skal indtages med Calsium….for det er “nøglen” til at det kan finde ind i mine celler og knogler. Gurkemejen er anti-inflammatorisk og skulle modvirke cancer og ledsmerter, D-vitamin hjælper også på ledsmerter, træthed etc. Så spiser jeg en masse andet – Balance+ mod overgangsalderens symptomer, B-vitaminer, og almen medicin mod for lavt stofskifte.

Juicen (som jeg egentlig elsker) har jeg måtte udskifte med et glas lunkent vand med økologisk citronsaft og natron…for det tager med garanti både cancer, inflammation, mavesyre, ledsmerter, galdesten, forstoppelse, åreknuder, hoste….og sikkert meget mere….som jeg ikke har – fordi jeg drikker dette glas 3 gange dagligt!!!!!!

kursus etc 007

Ja, så skal jeg også spise 15 mandler hver dag…det holder kiloerne fra bagdelen, forebygger kræft, giver antioxidanter, E-vitamin og fibre i mavsen. Der er forskellige opfattelser af om man skal spise 7, 10 eller 12 mandler dagligt….jeg æder så 15, det er godt at være dækket ind, når nu de kloge mennesker ikke kan blive enige.

BLODTRYK OG KOLESTEROL

Man må ikke have et blodtryk over 80 (diastolske tal)……da jeg læste medicin i 90′erne var tallet 90. – Ja sådan kan ting jo ændre sig med tiden og videnskaben. Mit er sjældent over 70….så lige der ligger jeg lunt i svinget. Så skal man checke sit kolesterol – det må heller ikke være for højt, for så dør du af blodpropper. Jeg har haft et forhøjet kolesterol for år tilbage og lægen holdt dunner tale og gav mig Simvastatin i mod det. Det kostede mig så ½ år på krykker med en “elefantfod” der gjorde så ondt, at du ikke vil tro det…….det var sørme en bivirkning af Simvastatin……NEJ TAK!!!!  Lidt kost omtanke gjorde tricket…..pyhhh!

4

 

BMI OG SAMVITTIGHED

Vi skal passe ind i BMI skemaet……og jeg skal med min højde ligge imellem 18,5 og 24,9 for at være normalvægtig. Jeg ligger så altså lige på 25….og BUM – så er jeg overvægtig….tag den din fede ko (tænker jeg så lige om mig selv) – Tror helt automatisk at skemaet er sandheden…..sjov som mine bukser for tiden også er enig med BMI skemaet!

Handler det ikke mere om at være tryg og glad i sin krop..frem for dårlig samvittighed?

Handler det ikke mere om at være tryg og glad i sin krop..frem for dårlig samvittighed?

 

Min vægt og jeg er ofte "de's"

Min vægt og jeg er ofte “de’s”

Det er som om min hjerne bliver konstant påvirket af alt det man skal og det man ikke må. Selv om jeg anser mig selv for at være rimelig fornuftig, så tager jeg det til mig…min hjerne overtages af alle de indtryk man får puttet ind via alverdens medier.

 

6

SØVNRYTME

DET er det nye….Nyhederne i går var i den grad efter os….VI SKAL SOVE 7 timer hver nat…ellers bliver vi syge, stressede og kan ikke koncentrerer os. Det er der jo egentlig ikke noget nyt i…..men sjovt nok har jeg mange i min omgangskreds pt. der sover ad helvede til. Flere med god grund på grund af bekymringer….og det synes jeg faktisk lyder naturligt!. Selvfølgelig skal man forsøge at sove ordentligt og flere timer i træk….men 7 timer….hvem har lige sat den dagsorden!!!! – Jeg personligt sover….når jeg er “normal” 6½ til 7 timer, – men det afhænger da stadig om mit aktivitetsniveau over dagen og mit tankemylder. Nu skal jeg så have dårlig samvittighed når jeg ind imellem kun sover 6 timer – og i øvrigt har det udemærket.

Det blev rundsendt en video forleden – lige et trick til at falde hurtigt i søvn. “4-7-8″ hedder tricket!

Placer din tunge presset op mod bagsiden af dine fortænder – og hold den der under hele øvelsen. Træk så vejret dybt ind via næsen, imens du tæller langsomt til 7 – herefter udånding gennem let åben mund og med en “woosch” lyd…alt imens du tæller til 8…..denne øvelse 4 gange i træk. BUM så sover du…….måske altså, jeg gjorde ikke! – Der er måske noget galt med mine fortænder….eller min “woosch”-lyd er forkert!

 

HVAD BLEV DER AF ALLE GURUERNE

……ja jeg kigger på min bogreol og ryster lidt på hovedet….der er ikke noget “moderne” tilbage på sundheds hylden. End ikke min gamle udgave af “Kvinde kend din krop” lever op til hvad bogen skrev…..der er både kommet G-punkter, homo-sex og andre ting til siden den blev udgivet” (det er altså også et gammelt ex).  Nå, men lad os da lige tage nogle af dem……

 

Kernesund familie

kursus etc 014

Husker du “bølgen” i 2007…..Denne SUPER familie, der boycuttede mælk, chips, slik, sukker og alt det der var lækkert. De fremstod som en overskudsfamilie der fik trimmet sig selv og ungerne – uden afsavn – det kurrerede alt også AHD, søvnløshed, etc. etc. Jeg sprang på bølgen sammen med min datter…..hun var nok mere strømlignet end jeg var, for jeg gik kold på alle de underlige ingredienser jeg skulle forholde mig til. Jeg åd mig igennem linser, bønner, dadelkugler og alverdens smoothies. Jeg købte blendere, saftpresser, køkkenmaskine og proteinpulvere, olier etc.. Jeg skulle bruge mange timer i køkkenet, tabte mig selvfølgelig en anelse….og fik en MEGA skideballe af min tandlæge da mine tænder grundet disse livsvigtige smoothies, åd emaljen på mine tænder.

….og hvad skete der. Familien fik storhedsvanvid, tjente kassen, blev skilt, manden blev fed igen, bøgerne udskældt…..og i dag aner man ikke hvor de er. Bøgerne forhandles i dag på alverdens loppemarkeder i kasserne med “Frit valg 5 kr.”

….og sådan gik det også med “Spis efter din blodtype”, “plus-minus kost” etc. etc

.Så skulle vi alle spise Stenalderkost….og da vi alle var godt i gang med det…..så viste det sig, at alle opskrifterne ikke holdt stik med virkeligheden. De fleste ingredienser der bruges….eksisterede slet ikke i stenalderen!

 

JEG VIL HAVE MIN SAMVITTIGHED OG SUNDE FORNUFT TILBAGE

Googler du “sunde kvinder”…kommer der en million billeder op at tynde “sugerør” med muskler, fitnes udstyr og tandpastasmil. Googler du “normale kvinder…kommer der det samme billede op…..men Googler du “overvægtige kvinder, – så kommer der sådan nogle skønne frodige madammer op, hvor man skal have bogmærke med, for at finde ud af hvor man er kommet til.

 

3

 

Sådan vil jeg ikke se ud……og jeg vil heller ikke være et “sugerør”…..men jeg vil gerne være rimelig sund, rimelig fornuftig og passe på mig selv. Når det er sagt, så VIL jeg ikke leve i skemaer, på kure og i evig frygt for at et eller andet gør mig syg. Enhver ved at frugt/grønt er sundere end kage og slik, enhver ved at alkohol er skidt, – men jeg vil nyde et glas vin i ny og næ. Jeg kan godt lide sovs….så må jeg lave den mindre fed, – eller spise mindre af den…..jeg hader fitness-centre, – så må jeg gå nogle flere ture og lave øvelser for min krop der virker.

Jeg må accepterer, at min krop ikke er som da jeg var 30 – eller yngre, – der kommer flere knopper, hår de forkerte steder, lidt folder og rødmusset hud, håret bliver gråt, huden grovere, maven blødere……..men jeg er den jeg er!….Jeg må finde mig nogle ældre venner..så jeg ikke hele tiden sammenligner mig med de unge sild…….for jeg er 54 år……og det er fint!!!!!!!!

Jeg har besluttet mig til, at jeg vil prøve Hypnoterapi…det må være underbevidstheden og hjernen der skal arbejdes med i større grad end kroppen! Jeg har hørt om rigtig gode resultater og hvis denne terapi kan “rydde op” i det at have skidt samvittighed – og lede mig til naturligt at gøre hvad min krop har bedst af…….så må det da være langt bedre end alverdens forsøg og kure…….jeg skal holde dig opdateret, – når jeg når dertil!!

 

Hvordan er din samvittighed og holdning til ovenstående….det ville jeg faktisk meget gerne vide????

 

Knus Gittemor

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top