Alle har en historie der er værd at gemme

Vi er alle unikke og alle har vi en historie som er sjov, interessant,vanvittig, sørgelig eller andet. Men det er efter min mening vigtig,t at huske at fortælle disse mange historier videre. Selv elsker jeg biografier, at dyrke mine aners oplevelser og interesserer mig for, hvorfor de gjorde de valg de nu gjorde.

Jeg har ofte spurgt til mine bedsteforældres liv hos min mor og mine mostre – det pudsige er bare, at selv om de beredvilligt fortæller, så er det ikke altid historien er den samme – afhængig af hvem man spørger :) De har oplevet det på forskellig måde, måske fordi de havde forskellige aldre og forskellige sind. Tit har jeg ønsket at der var en “gemt” bog der kunne fortælle mig hvad mine bedsteforældre egentlig oplevede og hvordan de selv ville have beskrevet det. – Men der er der ikke!

juli 048

 

Hjælp dine efterkommere

Min ungdoms dagbøger er ikke for sarte øjne, – så dem må de vente med at grine af, til en dag nogen skal rydde op efter mig – men jeg har købt en skøn bog, som jeg er begyndt at udfylde til mine børnebørn.

 

3.5 001

Selv om jeg endnu ikke anser mig selv for at være en gammel tudse, – så er jeg alligevel en mormor i den alder, hvor mine børnebørn opfatter mig som den gamle generation i familien. “Mormor, fortæl lidt om gamle dage” siger Sebastian ofte til mig. Man kunne så vælge at blive fornærmet, – men jeg synes faktisk det er sjovt at fortælle lidt om min barndom, der jo trods alt allerede er meget forskellige for deres. Det er jo en rivende udvikling der ligger til forskel med it etc. allerede nu.

 

3.5 002

Bogen kommer godt omkring – børnehave, skolegang, bedste veninder, første kæreste, hvordan jeg oplevede mine forældre, bror, ferier – ja hele møllen. Når man via sådan en bog får direkte spørgsmål der skal besvares, ja så må selv jeg virkelig granske min hjerne for at kunne svare på det. Jeg udfylder lidt ad gangen og supplerer med billeder og andet. Lægger den væk….vender tilbage og skriver lidt igen. Rigtig hyggeligt projekt, som forhåbentlig kan besvare nogle spørgsmål en dag.

Om jeg vælger at give dem til mine børnebørn….for en dag kommer der nok flere når Louie bliver voksen, – det ved jeg ikke helt for jeg har kun tænkt mig at lave denne ene. Måske den bare skal ligge her hos mig – så kan de læse i den, vi kan tale om den…..og måske den også bare dukker op en dag når jeg – forhåbentlig først om rigtig mange år, går til de evige jagtmarker.

 

Måske Selina og Sebastian en dag vil finde bogen sjov - og fortælle om den til deres børn.

Måske Selina og Sebastian en dag vil finde bogen sjov – og fortælle om den til deres børn.

Du skulle unde dig selv dette projekt, – jeg har virkelig hygget mig med den – og tro mig, – det tager længere tid end man regner med for man kommer virkelig i tænkebox. Bogen købte jeg i Netto – ja den er god nok, – men har set lignende udgaver hos boghandlere. Den kostede kun 98 kr.

Kærligst

Gittemor

 

5 Responses

 1. Anne siger:

  Jeg ville også ønske jeg i tide havde fundet en måde at huske det hele på. – Men forleden fortalte en god bekendt mig om, hvordan hun havde lavet en julekalender til børnebørnene ……. ikke med gaver, men med en lille – eller længere – historie til hver dag i julemåneden. Jeg synes det er en fremragende idé, som jeg gerne giver videre her .
  God fornøjelse :-)

 2. Hanne siger:

  Det er en super ide, jeg vil købe både til min mor og til mig selv :) Jeg har fået skrevet alle navne ned så langt tilbage som mine forældre husker, så hvis lysten til slægtsforskning en dag skulle komme over mig har jeg noget at gå igang med

  • gittemor siger:

   dejligt Hanne – så har du fået lidt inspiration.Sjov med det der slægtsforskning – jeg har jo netop i sommers stødt på vores på min fars side der gik tilbage til 1789 – Så synes man jo ligesom at man hører til rundt omkring :) – God fornøjelse med dit projekt. KH Gitte

 3. Al siger:

  Det er flere år siden både min mand og mig fik en hver af vores datter til hendes børn(som må dele og mon ikke deres kusine og fætre også får lov at læse i den når vi engang er væk og de bliver så gamle at det bliver spændende at læse om vores liv). Det har også været sjovt at finde billeder, var også omkring min mors gemmer for at finde billeder fra min barndom. Og ja det er et stort men hyggeligt arbejde og bringer mange minder frem for en selv

  • gittemor siger:

   Dejligt Al…..men har du skrevet i den???? Jeg gav min mor en for flere år siden…..hun har ikke skrevet et ord :(

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top